SJCAM SJ8 PRO oficiálně: konkurence pro Yi 4K+ je na světě

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je oficiálně představena a do prodeje se dostane za pár týdnů. Známe specifikace a čínskou cenu. Zaujme hlavně 4K 60fps rozlišení, velký dotykový displej a kodek videa H.265. Co vše o kameře víme?

Zatím co v GoPro představili svou nejlevnější akční kameru, tak v SJCAM přicházejí se svým TOP modelem, který nese jméno SJCAM SJ8 Pro.

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je osazena čipem Ambarella H22 a senzorem Sony IMX377 (stejný senzor najdeme v akční kameře Yi 4K+, SJ8 Pro pak využívá o něco méně výkonný čip) a díky této kombinaci je SJ8 Pro schopná nahrávat videa až do 4K 60fps rozlišení. V menu kamery dále najdeme 2,7K 60fps video a nechybí ani Full HD s až 120 snímky za sekundu a u HD rozlišení lze nastavit až 240fps. Samotná videa jsou pak nahrávána do MP4 formátu a lze využít i kodek H.265. Videa pak lze stabilizovat pomocí elektronické stabilizace a to až do 4K 30fps rozlišení.

Čekali jste na GPS? My už u prvních informací jsme psali, že náš zdroj neuvádí žádné informace o GPS modulu a na přímou otázku, jestli bude GPS kamera SJCAM SJ8 Pro mít, jsme dostali vyhýbavou odpověď. Bohužel tato akční kamera GPS modu nemá. V kameře ovšem najdeme na zadní straně displej s úhlopříčkou 2,33", který je dotykový a na přední straně se nachází malý informační displej. Ve výbavě pak nechybí USB-C, WiFi a ke kameře se dá připojit i dálkové ovládání. SJCAM SJ8 Pro je vybavena dvojicí mikrofonů pro nahrávání stereo zvuku. V SJCAM SJ8 Pro najdeme baterii s kapacitou baterie 1200 mAh, což by podle výrobce mělo stačit na 90 minut videa při 4K 60fps rozlišení!

Mimo model SJCAM SJ8 Pro byly představeny také kamery SJ8 Air a SJ8+, kdy první model je základní kamerou s 1080p 30fps rozlišením a u SJ8+ najdeme podobné specifikace jako u SJCAM SJ7 Star. O těchto kamerách přineseme informace v dalších dnech.

V SJCAM zahájili předprodej akčních kamer ze série SJ8 a první objednávky by měly z Číny vyrazit kolem 10. až 15. května. Cena SJCAM SJ8 Pro byla stanovena na 269$ za samotnou kameru (bez příslušenství) a SJCAM SJ8 Pro s kompletním balením (včetně vodotěsného pouzdra, držáku na helmu, kolo a další) stojí 289$.

Někeří prodejci již začali nabízet SJCAM SJ8 PRO v předprodeji, aktuální cena této akční kamery je:

SJCAM SJ8 Pro lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Yi 4K+ (4K Plus) lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: SJCAM

Aktuality

YI Compact Dash: základní černá skříňka za 1000Kč

YI Compact Dash Camera je nejnižší model černé skříňky do auta od Yi Technology. Tato autokamera nabízí Full HD rozlišení, noční režim a velký 2,7" displej s živým náhledem nahrávaného videa. Yi Compact Dash zaujme i cenou.

SJCAM SJ4000 Air: nástupce úspěšných akčních kamer?

  

Historicky nejúspěšnějším modelem akční kamery od SJCAM je SJ4000 a SJ4000 WiFi. V novém roce se dočkáme nejspíše jejich nástupce. Model SJ4000 Air bude mít některá vylepšení a hlavně velmi zajímavou cenu. Co o kameře víme?

Niceboy Vega 5 POP VS SJCAM SJ6 Legend: srovnání akčních kamer

Akční kamery Niceboy Vega 5 POP a SJCAM SJ6 Legend mají stejný čip, ovšem liší se senzorem. Jedna využívá senzor Panasonic a druhá Sony. Rozdíly jsou i v kvalitě videa a fotek a v dalších parametrech. Jakou akční kameru koupit?

Testujeme akční kameru Niceboy Vega 5 POP: Co Vás zajímá?

Vega 5 POP je první akční kamera od Niceboy, která disponuje optickou stabilizací videa pomocí gyroskopu a také se poprvé u Niceboy dočkáme dotykového displeje. Základem je senzor Sony a čip Novatek. Jak uspěje v recenzi?

Niceboy Vega+ VS Niceboy Vega 5 FUN. srovnání akčních kamer

Niceboy Vega 5 FUN je nástupcem modelu Vega+. Obě akční kamery prošly naší recenzí, ovšem jaké jsou mezi nimi rozdíly? Vega 5 FUN jako nástupce přináší spousty vylepšení oproti Vega+, podívejte se na ty zásadní změny.

Recenze akční kamery Niceboy Vega 5 FUN. Jak uspěla?

Testem prošla akční kamera Niceboy Vega 5 FUN, která je nástupcem oblíbeného modelu Vega+. Jde hlavně o Full HD kameru s 30 snímky za sekundu, ale interpolovaně zvládá až 4K rozlišení. Přečtěte si recenzi Vega 5 FUN.

SJCAM A10: odolnost proti vodě bez pouzdra a 3 hodiny výdrž

V SJCAM za nedlouho představí novou akční kameru A10, která bude mít certifikaci IP65. SJCAM A10 bude osazena senzorem Sony, novým čipem Novatek a nabídne i 2" displej či 2650 mAh baterii. Přibalen bude i držák do auta.

Niceboy Vega 5 FUN: videopohled na akční kameru

Vega 5 FUN je nová akční kamera od Niceboy s relativně nízkou cenou. Jde hlavně o 1080p 30fps kameru, ovšem v menu najdeme i např. interpolované 4K rozlišení. Podívejte se, co kamera Vega 5 FUN umí a jak vypadá na prvním videu.

Black friday 2017: slevy na akční kamery na Černý pátek

Loňský Černý pátek slevám na akční kamery moc nepřál. Letos se ovšem nějaká ta výhodná nabídka najde. Sleva je na špičkovou Sony FDR-X3000 nebo opravdu odolnou akční kameru Olympus. Ve slevě je i Niceboy nebo SJCAM.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde