Elephone Elecam 360: nová 360° kamera s Full HD videem

Protože YouTube přidal funkci pro 360° videa, tak se kamery pro virtuální realitu stávají čím dál větším trendem. Nejnovější 360° je od Elephone.

Nedávno jsme psali o kameře Niceboy Pano (více zde), která se v nejbližších dnech dostane na český trh a to spolu s brýlemi pro virtuální realitu. Nyní do tohoto rostoucího segmentu vstupuje se svou kamerou i Elephone.

Elephone Elecam 360 má dvě čočky, které jsou osazeny senzorem OmniVison OV4689 s nativním rozlišením 4MPx, senzor v kameře je Sunplus 6350M. Kamera tak dokáže natáčet 360° videa při rozlišení 1080p s 30fps a videa jsou ukládána do formátu mov.

Byla použita 5G čočka se světelností f/2,0 a úhlem záběru 220°, ohnisková vzdálenost je pak 1,1mm. Kamera má malý 0,96" displej, který slouží pro nastavení kamery, živý náhled nahrávaného videa je možný jen přes aplikaci. Kapacita baterie je na první pohled vysoká - 1500 mAh, ale je nutné si uvědomit, že díky tomu, že kamera má dvě čočky, tak se jedná v podstatě o dvě kamery. S tím je spojená i udávaná výdrž na jedno nabití, která je podle výrobce 60 minut.

Elephone Elecam 360 podporuje paměťové karty do velikosti 32GB, má WiFi a microUSB. Na spodní straně kamery je dokonce stativový závit. Ke kameře bohužel není dodáváno voděodolné pouzdro (tím disponuje třeba výše zmíněná kamera Niceboy Pano), ale v balení najdeme držák na kolo či helmu. Rozměry kamery jsou 60 x 49.4 x 32.7mm a váží 104g. V současné době je kamera prodávána za 150$.

Podívejte se na videa, které pořídila právě kamera Elephone Elecam 360:

Aktuality

SJCAM C200: nová akční kamera, která je zbytečná

SJCAM přichází na trh s novou akční kamerou. Model C200 bohužel nepřináší nic zázračného. Interpolované 4K rozlišení s maximálně 24 snímky za sekundu a nativní Full HD video s 60fps je dnes už základ. Potěší snad jen vodotěsná konstrukce.

GoPro Hero 9 Black: 5K rozlišení a přední barevný displej

  

Oficiální představení GoPro Hero9 Black odhalilo, že tato nová akční kamera nabídne až 5K rozlišení a na přední straně se nově objeví barevný selfie displej. Jaká je cena novinky a co všechno GoPro Hero9 Black nabízí?

Niceboy VEGA X - videopohled na akční kameru

Nativní 4K rozlišení, stabilizace X-STEADY či 2" dotykový displej nabízí nová akční kamera Niceboy VEGA X, kterou si představíme ve videopohledu. Jaké funkce nabízí nejnovější přírustek mezi akčními kamerami?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde