Úprava videa levně: Pinnacle Studio 19 video editor

Pinnacle Studio 19 je jeden z nejlevnějších video editorů na trhu. A za svou velmi nízkou cenu má víc možností úprav videa než většina dražších konkurentů. Co umí?

Asi nejznámějším programem pro úpravu videa je Sony Vegas Pro. Ten je ale příliě drahý a existují levnější varianty, které zvládnou minimálně stejné úpravy. Některé toho umí dokonce více a takový je i Pinnacle Studio 19, který ve své nejvyšší verzi Ultimate stojí méně než 2 800Kč (více zde). A dokonce je kompletně v češtině!

Pojďme si ukázat co Pinnacle Studio 19 Ultimate umí:

Zásadní informací jsou podporované formáty videa. Těch je u Pinnacle Studio 19 nespočet a podporu zde najdou majitelé všech kamer (vstupní formáty). To samé platí o exportování videa, tedy formátů videa, do kterých své sestříhané nahrávky můžete uložit (výstupní formáty).

Vstupní formáty:

  • Video: MVC, AVCHD, DV, HDV, AVI, MPEG-1/-2/-4, DivX, Flash, 3GP (MPEG-4, H.263), WMV, Non-encrypted DVD titles (incl. DVD-VR/+VR), QuickTime (DV, MJPEG, MPEG-4, H.264), DivX Plus MKV, XAVC, MXF, DVCPRO HD
  • Audio: MP3, MPA, M4A, WAV, AMR, AC3, AAC, Vorbis, WMA
  • Foto: JPS, BMP, GIF, JPG, PCX, PSD, TGA, TIF, WMF, PNG, J2K
Výstupní formáty videa:
 
  • AVCHD, DVD (DVD-R, DVD-RW, DVD+R or DVD+RW, dual layer)
  • Apple iPod/iPhone/iPad/TV, Sony PSP/PS3/PS4, Nintendo Wii, Microsoft Xbox compatible formats
  • DV, HDV, AVI, DivX, WMV, MPEG-1/-2/-4, Flash, 3GP, WAV, MP2, MP3, MP4, QuickTime, H.264, DivX Plus MKV, JPEG, TIF, TGA, BMP, XAVC S
  • Dolby Digital 5.1-channel
Editace videa az z šesti kamer
Můžete upravovat videa až z šesti kamer najednou. Lze měnit přepínat úhly, stříhat videa, odstraňovat nepovedené záběry a přidávat přechody. Dokonce můžete využít efektu obraz v obraze.
 
Stabilizace videa
Pinnacle Studio 19 ve verzi Ultimate obsahuje balíček pluginů od jednoho z nejlepších vývojářů na trhu NewBlue FX. Tento bonusový balíček obsahuje nástroje pro stabilizaci obrazu, kreativní efekty a dalších 65 pluginů.
 
Odstranění šumu ve videu
Hlavně u záběrů z outdoorových kamer, se ve videu můžeme potýkat s nepříjemným šumem u nahrávaného zvuku. Funkce iZotope Music & Speech Cleaner jednoduše tento nežádoucí šum odstraní. Dokonce zvýrazní zvuk, který je pak daleko čistší.
 
Upravujte 4K videa
Nově je možné pracovat s XAVC S soubory. Což je nový standard u videokamer založených na MP4-AVC / H.264, a s Pinnacle studio 19 získáte podporu pro rozlišení až 4K 3840 x 2160. Video tak můžete nahrávat i v tom UltraHD rozlišení a následně ho upravovat, stříhat a přidávat efekty dle svých představ.
 
Audio Ducking
Znáte to: nahráváte něčí mluvené slovo a na pozadí je další zvuk (hudba, hluk z ulice a podobně), který mluvené slovo nepříjemně ruší. Tato funkce si s tímto problémem poradí. Pinnacle Studio 19 detekuje audio nebo mluvené slovo na popředí a automaticky snižuje hlasitost zvuku na pozadí. Můžete to nechat na automatické úpravě nebo zasáhnout a celou korekci provádět dle svých požadavků.
 
Záznam obrazovky
Další velmi užitečnou funkcí je nahrávání videa z obrazovky PC. Tedy můžete nahrát obraz Vašeho displeje, stejně jako nahrát zvuk z mikrofonu. Toto video pak jednoduše můžete přidat do dalšího videa. Ať už jako obraz v obraze nebo jako samostatný klip.
 
Vytvářejte 3D video
Nejen že můžete pracovat s natočenými 3D videi, které můžete libovolně upravovat, ale můžete je propojovat i klasickými 2D záběry. Dokonce je možné 3D videa upravovat v časové ose. 
 
Stop motion videa
Chcete si natočit video pomocí Stop motion? Díky programu to není problém. Vše můžete nechat na automatice nebo nastavovat manuálně.
 
Wikipedia: Stop motion, pookénková nebo fázová animace je technika animace, při níž je reálný objekt mezi jednotlivými snímky ručně upravován a posouván o malé úseky, tak aby po spojení vyvolala animace dojem spojitosti. Hlavní výhodou této techniky je, že dovoluje animovat téměř cokoli. Nevýhodou je velká časová náročnost. Například celovečerní snímek Wallace a Gromit: Prokletí Králíkodlaka natočený technikou stop motion se točil celých pět let.
Více než 2000 efektů
Nejen vkládat text do videa umí Pinnacle Studio 19. Program má přes 2000  2D / 3D efektů, animované titulky a přechody a také přednastavené motivy: svatby, sportovní přenosy, sci-fi, komiksy a spousty dalších nastavení pro výsledné video.
 
Pinnacle MyDVD
Díky této funkci můžete své video rovnou vypálit na DVD. A co víc, také lze přidat menu či podmenu a k tomu máte navýběr deset šablon. 
 
Photo slideshow
 
Vytvářet prezentace fotografií už nebude problém. Slideshow můžete udělat s kompletními přechody, titulky a dokonce můžete kombinovat fotografie a video.
 
Závěr
Nové Pinnacle Studio 19 Ultimate je velmi dobrý video editor. Za svou cenovku dokonce nepřekonatelný. Za necelé 3 000Kč (koupit můžete např. na Alza.cz) získáte podporu velkého množství video i foto formátů. Upravovat videa můžete v časové ose a stačí videa jen přenést a můžete rovnou začít upravovat. Neuvěřitelná je možnost použít 2 000 efektů. Takové množství se jen tak nevidí.
Chválíme také za možnost nahrávat obrazovku PC a také za schopnost videa vypálit na DVD nebo rovnou exportovat na Facebook či YouTube. Velmi dobra já také práce s nahrávaným zvuk a to hlavně s odstraněním nežádoucího šumu ve videu. A tohle všechno navíc v Českém jazyce.
 
Pokud by Vám cena Pinnacle Studio 19 Ulitimate přišla i tak vysoká, tak na výběr máte další levnější varianty:
Jaký video editor používáte vy? A co říkáte na Pinnacle Studio 19? Napište do diskuze:

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde