Doporučené microSD paměťové karty pro 4K Ultra HD video (2020)

UltraHD akční kamery se stávají již standardem a díky vysokým datovým tokům videa, které nabízejí, mají i vyšší nároky pro paměťové karty. Ne každá karta vyhovuje rychlostí zápisu. Jaké microSD karty jsou vhodné pro 4K video?

Aktualizováno 19.5.2020:

4K video s 60fps a datovým tokem až 135Mbps (cca 17MB/s) umí akční kamera Yi 4K+, která prošla naší  recenzí . A takový datový tok chce opravdu rychlou kartu, která zvládne video plynule zapisovat. A i pro další kamery, které dokáží nahrávat při nativním 4K rozlišení, je zapotřebí karet s rychlým zápisem videa.

 

 

 

Pro kamery a všechna záznamová zařízení je důležitá rychlost zápisu paměťové karty. Podle té je kamera schopná ukládat záznam na kartu. Pokud zvolíme pomalou kartu, tak kamera může přestat pracovat, nemusí se uložit celý videozáznam nebo se bude ukládat po pár vteřinách. My jsme pro Vás vybrali paměťové karty, které lze použít nejen pro 4K video, ale jsou vhodné i pro náročný záznam 120fps u 1080p rozlišení:

Samsung MicroSDXC 64GB EVO Plus

Tato paměťová karta má rychlost zápisu až 64 MB/s a hodí se tak pro zápis UltraHD videa. Dá se říci, že jde o jednu z nejlevnějších UHS-I U3 karet na trhu
 
  • Rychlost zápisu: až 64MB/s
  • Kapacita: 64GB
  • Typ: UHS-I U3
  • Zakoupit můžete na Alza.cz

Kingston Canvas React MicroSDXC

Tato paměťová karta od Kingstone která je vhodná do extrémních podmínek a má vysokou rychlost zápisu. Je totiž odolná vůči vodě, nárazům, vibracím a také proti rentgenovému záření.
 
  • Rychlost zápisu až 80MB/s
  • Kapacita: 64GB
  • Typ: UHS-I U3
  • Zakoupit můžete na Alza.cz

SanDisk MicroSDXC 64GB Extreme Pro UHS-II U3

A na závěr jedna lahůdka, za kterou je ovšem nutné si připlatit. Karta totiž nabízí zápis až do 100 MB/s, navíc při koupi dostanete přibalenu čtečku do vysokorychlostního USB 3.0 standartu a software pro obnovu omylem smazaných dat
 
  • Rychlost zápisu: až 100MB/s
  • Kapacita: 64GB
  • Typ: UHS-II U3
  • Zakoupit můžete na Alza.cz

Před nákupem paměťové karty se vždy ujistěte, jaký maximální datový tok videa je u vaší kamery (ten se mění i v závislosti na nastaveném rozlišení). Rychlost zápisu paměťové karty pak musí být vyšší než je datový tok videa. Jen tak se dá zaručit správné fungování karty v kameře.

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy VEGA 6 star. Jak uspěla?

Niceboy VEGA 6 star se chce stát hvězdou mezi akčními kamerami. Zazáří na tomto přeplněném nebi se svým videem a optickou stabilizací? VEGA 6 star prošla naším testem, jak v recenzi dopadla?

Po SJCAM SJ8 PRO se do prodeje dostávají i SJ8+ a SJ8 Air

Série akčních kamer SJ8 od SJCAM má celkem tři kamery, nejvyšší model se už nějakou dobu prodává i v ČR. Nyní se do prodeje dostávají i další dva modely SJ8+ a SJ8 Air. Jaká je jejich česká cena? A mají vůbec tyto kamery smysl?

Testujeme Niceboy Vega 6 star s optickou stabilizací

Akční kamera Niceboy Vega 6 star dorazí během pár dnů na české pulty. Tato kamera s nativním 2K rozlišením či optickou stabilizací videa právě dorazila na recenzi. Máte na kameru VEGA 6 star otázky? Ptejte se!

Akční kamera Niceboy Vega 5 za 3990Kč jen do 17.6.2018!

Stále ještě TOP model akční kamery od Niceboy s 4K rozlišením můžete až do neděle u jednoho prodejce zakoupit za akční cenu 3990Kč. Vega 5 má čip Ambarella, senzor Sony a u Full HD videa disponuje až 120fps.

SJCAM SJ8 Pro: první 4K 60fps videa natočená kamerou

Začátek prodeje akční kamery SJCAM SJ8 Pro je na spadnutí a na internetu se objevují první videa natočená touto kamerou ve 4K 60fps rozlišení. Podívejte se jak kvalitně SJ8 Pro s čipem Ambarella a senzorem Sony nahrává.

SJCAM SJ8 PRO oficiálně: konkurence pro Yi 4K+ je na světě

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je oficiálně představena a do prodeje se dostane za pár týdnů. Známe specifikace a čínskou cenu. Zaujme hlavně 4K 60fps rozlišení, velký dotykový displej a kodek videa H.265. Co vše o kameře víme?

GoPro Hero VS Hero 5 VS Hero 6: rozdíly akčních kamer

Nejnovější model akční kamery od GoPro je zároveň ten nejlevnější. Jaké jsou ovšem rozdíly mezi kamerami od GoPro? Podívejte se na srovnání parametrů akčních kamer Hero, Hero5 a Hero6, které jsou jinak designem úplně stejné.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde