Xiaomi Yi 4K Action Camera: nová outdoorová kamera

Exkluzivní informace o nové generaci akční kamery od Xiaomi. Kamera nabídne nativní 4K rozlišení s 30fps a dostane vlastní displej. Tohle vypadá velmi dobře!

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Unikly informace o chystané novince v segmentu akčních kamer od Xiaomi. I když fotografie a informace byly okamžitě staženy, máme k dispozici fotky z webu výrobce.

Velmi zásadní je informace o použitém senzoru a procesoru. Senzor v chystané Xiami Yi 4K je od společnosti Sony s 12MPx. Nenechejte se ale zmást nižším rozlišením, než měla předchozí verze kamery. Jedná se totiž o nejnovější senzor od Sony s označením IMX377, který je daleko rychlejší a kvalitnější než například 16MPx IMX206. Senzor Sony IMX377 také umožňuje natáčet nativní 4K video. Procesor v kameře je od společnosti Ambarella a jedná se o typ A9SE. Tento procesor je vyroben 28 nm technologií a je novější než u GoPro Hero 4 Black Edition. Hlavní výhodou je nižší spotřeba baterie a také se nepřehřívá jako starší typ A9.

Nejvyšším rozlišením, při kterém bude novinka od Xiaomi schopná natáčet, bude 4K a to s 30fps. Navíc se bude jednat o nativní video s datovým tokem 60Mbps. A teď pozor: 1080p video bude mít k dispozici 120 snímků za sekundu a HD video 240fps!

U předešlé generace Xiaomi Yi sport camera bylo kritizováno, že nemá displej. To napravuje novinka, která bude mít displej s živým náhledem o velikosti 2,19" s rozlišením 640 x 360 pixelů. Displej bude navíc plně dotykový.

Zvýšila se také kapacita baterie, která v novince bude mít 1400 mAh a podle výrobce umožní až 110 minut natáčení při 4K rozlišení. Kamera bude mít WiFi a Bluetooth konektivitu a na spodní straně kamery se nachází stativový závit. V Xiaomi se také svou novinku rozhodli osadit gyroskopem a můžeme se tak těšit na stabilizaci videa ve třech osách.

Podívejte se na video z chystané novinky od Xiaomi:

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Jaká bude cena prozatím nevíme, ale dle našich informací by měla být kamera Xiaomi Yi 4K oficiálně představena už 10. května 2016. Také se můžete podívat na srovnání parametrů Xiaomi Yi 4K a GoPro Hero 4 Black Edition. Co na novinku od Xiaomi říkáte? Napište do diskuze:

Aktuality

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde