YI Technology ukončila produkci akční kamer. Už žádná nová nebude.

YI Technology začala své působení díky Xiaomi. Mezi výrobci akčních kamer patřila svého času ke špičce. Žádná další YI akční kamera nebude. Tato čínská společnost ukončila produkci akčních kamer a chce jít jiným směrem. Jakým?

Ještě v roce 2017 patřily akční kamery YI ke špičce. Model YI 4K+, který jsme měly v naší recenzi, byl dokonce první, který přinesl 4K 60fps rozlišení. Nyní YI Technology ustupuje silné konkurenci a nejspíše jsou za vším i nízké prodeje.

První model od YI Technology, akční kamera Yi Sport (recenze), se prodávala ještě pod hlavičkou Xiaomi. To se psal rok 2015. A díky tomuto distribučnímu kanálu se jistě prodávala velmi dobře (ne jako rohlíky, ale ruku na srdce - když se pod něco podepíše Xiaomi, tak to úspěch má). 

Následoval rok 2016. YI Technology ukončuje spolupráci s Xiaomi (nebo to bylo naopak?) a již pod svou vlastní značkou přichází s akční kamerou Yi 4K (recenze). Ta přichází se stejným čipem a senzorem, jako tehdy nejnovější model od GoPro (HERO5 Black), ale s téměř poloviční cenou. Všem pak YI Technology vypálili rybník v roce 2017, kdy představili první akční kameru na světě s nativním 4K videem s 60 snímky za sekundu.

Od té doby však YI přešlapovalo na místě. Byly představeny sice další akční kamery ve velmi nízkých cenových relacích, ale o ty neměl nikdo zájem. Navíc značka se prodávala hlavně v Číně a bez Xiaomi se nové modely už do Evropy oficiálně nijak nedostaly. A bohužel už se nedočkáme žádné nové akční kamery od této společnosti. YI Technology jednoduše produkci akčních kamer ukončila.

Kam chce YI Technology směřovat dál? Jejich oficiální web naznačuje, že jde o bezpečností kamery a další řešení pro zabezpečení domácnosti. Jak uspějí v tomto segmentu, to je těžké říct.

Aktuality

SJCAM C200: nová akční kamera, která je zbytečná

SJCAM přichází na trh s novou akční kamerou. Model C200 bohužel nepřináší nic zázračného. Interpolované 4K rozlišení s maximálně 24 snímky za sekundu a nativní Full HD video s 60fps je dnes už základ. Potěší snad jen vodotěsná konstrukce.

GoPro Hero 9 Black: 5K rozlišení a přední barevný displej

  

Oficiální představení GoPro Hero9 Black odhalilo, že tato nová akční kamera nabídne až 5K rozlišení a na přední straně se nově objeví barevný selfie displej. Jaká je cena novinky a co všechno GoPro Hero9 Black nabízí?

Niceboy VEGA X - videopohled na akční kameru

Nativní 4K rozlišení, stabilizace X-STEADY či 2" dotykový displej nabízí nová akční kamera Niceboy VEGA X, kterou si představíme ve videopohledu. Jaké funkce nabízí nejnovější přírustek mezi akčními kamerami?

Niceboy VEGA X PRO VS GoPro Hero8 Black VS DJI Omos Action

GoPro Hero8 Black, DJI Osmo Action i Niceboy VEGA X PRO jsou akční kamery, které zvládají 4K 60fps rozlišení a jsou vodotěsné bez pouzdra. Jak si tyto akční kamery vedou ve srovnání parametrů a jaká je cena?

Niceboy VEGA X: levná 4K akční kamera se stabilizací

Niceboy na český trh uvede další novou akční kameru. Model VEGA X bude disponovat reálným 4K rozlišením či dotykovým displejem a zaujmout by měl hlavně svou nízkou cenou. Co vše kamera umí a jaká bude cena?

Niceboy VEGA X PRO – 4K 60fps video a vodotěsnost do 12 m

Na český trh přichází nová akční kamera, která podporuje 4K 60fps video a navíc je vodotěsná i bez pouzdra. Niceboy VEGA X PRO bude mít dokonce dva displeje. Jaká je cena a co vše tato nová akční kamera umí?

Jak a podle čeho správně vybrat kameru do auta?

Výrobci kamer do auta se nás snaží přesvědčit, že nejdůležitější jsou funkce jako je hlášení z vybočení z pruhu nebo hlášení radarů. Jenže neměla by u kamery být důležitější kvalita videa? Jakou kameru do auta koupit?

Fimi Palm Gimbal: konkurence pro DJI Osmo pocket?

Fimi je společnost, která je výrobcem akční kamery Xiaomi a také dronu Xiaomi. Nyní na trh přichází s malou kamerou na 3-osém gimbalu. Fimi Palm nabídne 4K video a kodek H.265. Co všechno ještě umí?

SJCAM SJ10 PRO: SJCAM chrlí jednu kameru za druhou

Značce SJCAM se celosvětově nedaří. To je možná také důvod, proč jen pár měsíců po představení modelu SJCAM SJ9 Strike láká na novinku. Na svět se totiž chystá SJCAM SJ10 PRO. Bude mít vůbec co nabídnout?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde