Yi M1: bezzrcadlovka s vyměnitelnými objektivy a 20MPx

Yi Technology se ve velkém pouští do neustále nového odvětví. Po akční 4K kameře a dronu představila tato čínská společnost bezzrcadlovku Yi M1 se senzorem Sony.

Yi M1 je nová micro 4/3 bezzrcadlovka s výměnnými objektivy a jedná se tak o první fotoaparát od Yi Technology. Po dronu s uhlíkových vláken Yi Erida a kameře Yi 4K Camera 2 je to tak další počin této společnosti.

V bezzrcadlovce M1 najdeme 20MPx senzor Sony IMX26, který zvládá nejen RAW snímky, ale i 4K rozlišení u videa. Spolu s fotoaparátem přijdou i dva objektivy: 12-40mm f/2.5-5.6 a s pevným ohniskem 42mm a clonou f/1,8. Pochopitelně lze použít jakýkoliv jiný micro 4/3 objektiv.

Na zadní straně Yi M1 najdete 3" dotykový displej, se kterým fotoaparát můžete ovládat nebo se dají využít ovládací prvky na horní straně bezzrcadlovky. Foťák bude vybaven i bluetooth či WiFi a půjde připojit k mobilní aplikaci. Začátek prodeje je naplánován od 23. září v Číně za cca 350$ s 12-40mm objektivem a 450$ v setu s oběmi objektivy.

Aktuality

Sony představilo novou DSLR Alpha A68

Nový foťák od Sony Alpha A68, který byl právě představen, si půjčuje senzor z nejvyššího mode A77 II, má 24MPx a 79 ostřících bodů.

Elephone 4K levná akční kamera

Maďarský výrobce mobilních telefonů Elephone se pouští do boje i s outdoorovými kamerami. Jejich první kamera by měla umět 4K video.

Eken H3: levná 4K kamera na sport

Nová kamera od Eken s označením H3 bude umět nahrávat videa až do rozlišení 4K. A měla by být velmi levná!

Canon EOS M10 - nová bezzrcadlovka

18Mpx APS-C snímač, Full HD video, výklopný displej. To je nová bezzrcadlovka EOS M10, kterou představila společnost Canon

iPhone 6S: nejlepší fotomobil současnosti?

Apple vybudoval svou pověst mobilních telefonů se skvělým fotoaparátem ne díky množství pixelů, ale na samotné kvalitě fotek. Jak je na tom nový iPhone 6S?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde