Yi Discovery: levná a méně kvalitní akční kamera s 1080p 60fps

Yi Technology chystají svou nejlevnější akční kameru. Bude mít malý displej, nižší kapacitu baterie než jsme u této společnosti zvyklí, čip AllWinner a senzor Sony. Vše by mělo být kompenzováno opravdu nízkou cenou.

Není to tak dávno, co v Yi Technology představili levnou akční kameru Yi Lite, která se zdála, že bude nejlevnější v jejich produktové řadě akčních kamer. Nově ovšem připravují ještě levnější variantu a to Yi Discovery.
 
Yi Discovery bude osazena čipem AllWinner V3 a senzorem Sony IMX179. Jde tedy o stejný hardware, jako má Niceboy Vega 5 Fun (recenze). Zvláště použití čipu AllWinner je velmi zvláštní, protože akční kamery Yi vždy byly vybavené čipy od Ambarella. V tomto případě bylo vsazeno hlavně na nízkou cenu.
 
 

Na zadní straně Yi Discovery najdeme 2" displej, který s největší pravděpodobností bude dotykový. U akčních kamer od Yi jsme si zvyklí na baterie s velkou kapacitou, u této novinky se ovšem budeme muset spokojit s baterií o kapacitě 900mAh. Zapomenout musíme na stabilizaci, kterou kamera nebude disponovat.

Akční kamera Yi Discovery bude umět Full HD (1920 x 1080) rozlišení s 60 snímky za sekundu, ovšem ze zkušeností s čipem AllWinner V3 je jasné, že toto rozlišení nebude moc použitelné a tak půjde hlavně o 1080p 30fps akční kameru. V menu najdeme možnost až 4K 30fps videa, v tomto případě půjde jen o digitální dopočet.
 

Parametry Yi Discovery

  • Procesor: Allwinner V3
  • Senzor: Sony IMX179 (8MPx)
  • FOV: 145°
  • Světelnost: f/2,4
  • Max rozlišení: 4K 20fps (interpolované)
  • Max nativní rozlišení: 1080p 60fps
  • Displej: 2 "dotykový displej
  • Baterie: 900mAh
Cena Yi Discovery zatím není známá, některé italské eshopy ji ovšem už nacenily a to za cenu pod 50€. Na českém trhu je v prodeji model Yi Lite a to za tuto cenu:

Yi Lite Action Camera lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

SJCAM M20: nová mini kamera

Nová kamera od SJCAM s označením M20 bude disponovat 16Mpx senzorem od Sony, stabilizací pomocí gyroskopu a nabídne 2K rozlišení.

Objektivy Zeiss pro telefony iPhone

Společnost Zeiss představila nové objektiy, které jsou určeny pro mobilní telefony iPhone z řady 6. A můžete si pořídit makro, širokoúhlý nebo teleobjektiv.

Movi: 4K kamera pro živé streamy

Na veletrhu CES v Las Vegas byla představena 4K kamera, která nese jednoduchý název Movi a je určena pro živé streamy!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde