Xiro Xplorer 2: dron s 4K kamerou, GPS a 25 minut letu

Xiro Xplorer 2 je nový dron, který má 4K kameru bez efektu rybího oka stabilizovanou pomocí 3-osého gimbalu a najedno nabití vydrží ve vzduchu 25 minut při rychlosti 28 km/h.

Novinka Xiro Xplorer 2 je dron, který svými specifikacemi nevypadá vůbec špatně. Má stabilizovanou kameru, letové režimy a na jedno nabití vydrží ve vzduchu 25 minut.

Xiro Xplorer 2 - dron s 4K kamerouXirodrone Xplorer2 - dron s 4k kamerou

Dron je vybaven kamerou, která zvládá nativní 4K video s 30fps a u 1080p rozlišení jde zvolit až 120 snímků za sekundu. FOV této kamery je 84° a nehrozí tak efekt rybího oka, který některým uživatelům nevyhovuje. Gimbal stabilizuje kameru ve třech osách a zajišťuje nahrávání videa bez vibrací. Pomocí kamery lze pořizovat fotografie o velikosti 12MPx.

Xplorer 2 má GPS i GLONASS a navíc disponuje i vizuálním systémem, který pomáhá stabilizovat dron ve vzduchu, když přijde o signál či v interiéru. Výšku lze udržovat pomocí ultrazvukového sonaru.

Xiro Xplorer 2 se dokáže vyhýbat překážkám díky systému Xyro řízení letu, který skenuje okolí v 360° a to 50x za sekundu.

Dálkové ovládání nemá svůj vlastní displej, ale po propojení s mobilním telefonem lze sledovat video z dronu (v HD rozlišení) až na vzdálenost 1 km. Pochopitelně nechybí ani 5 automatických režimů letu. Dron Xplorer 2 lze ovládat i pomocí vlastní aplikace a také lze sdílet nahraná videa pomocí sociálních sítí. Dokonce nechybí ani živý stream nahrávaného videa.

Specifikace:

  • Rozměry: 500 x 500 x 190 mm
  • Hmotnost: 1400 gramů
  • Maximální letová výška: 1200 m
  • Maximální vzdálenost: 1000 m
  • Maximální rychlost: 28,8 km/h
  • Kapacita baterie: 5300 mAh
  • Doba letu: 25 minut
  • Kamera: 4K 30fps, 1080p 120fps
  • FOV: 84°
  • Gimbal: stabilizace 3 os (rotace -90° až 0°)

Xiro Xplorer 2 již některé čínské eshopy nabízejí za cenu 1500$, co na dron říkáte? Napište do diskuze:

Aktuality

Sony představilo novou DSLR Alpha A68

Nový foťák od Sony Alpha A68, který byl právě představen, si půjčuje senzor z nejvyššího mode A77 II, má 24MPx a 79 ostřících bodů.

Elephone 4K levná akční kamera

Maďarský výrobce mobilních telefonů Elephone se pouští do boje i s outdoorovými kamerami. Jejich první kamera by měla umět 4K video.

Eken H3: levná 4K kamera na sport

Nová kamera od Eken s označením H3 bude umět nahrávat videa až do rozlišení 4K. A měla by být velmi levná!

Canon EOS M10 - nová bezzrcadlovka

18Mpx APS-C snímač, Full HD video, výklopný displej. To je nová bezzrcadlovka EOS M10, kterou představila společnost Canon

iPhone 6S: nejlepší fotomobil současnosti?

Apple vybudoval svou pověst mobilních telefonů se skvělým fotoaparátem ne díky množství pixelů, ale na samotné kvalitě fotek. Jak je na tom nový iPhone 6S?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde