Xiaomi Mijia 4K: skutečná akční kamera od Xiaomi na obzoru?

Nová akční kamera pod hlavičkou Xiaomi bude umět 4K rozlišení a dostane baterii s opravdu velkou kapacitou. Xiaomi Mijia 4K bude mít 2,4" displej a ve výbavě nebude chybět čip Ambarella, senzor Sony a elektronická stabilizace videa.

Většina českých eshopů (a nepochopitelně i některé odborné weby) stále nazývá akčními kamerami Xiaomi ty, které jsou vyráběné společností Yi Technology. Například nová Yi 4K+ nemá se Xiaomi už vůbec nic společného a Yi nevyužívá Xiaomi už ani jako svůj distribuční kanál. Je tedy jasné, že musela přijít kamera, kterou budeme moci označovat jako Xiaomi. Kamery pro Xiaomi v tuto chvíli vyrábí Mijia a proto i název nové akční kamery bude Xiaomi Mijia 4K. Posledním počinem Mijia jsou černá skříňka a 360° kamera a nyní i tato novinka.

Xiaomi Mijia 4K bude osazena čipem Ambarella A12 a senzorem Sony IMX317. Tento senzor si nepleťte s IMX377, který je použit u výše zmíněné Yi 4K+! Sony IMX317 je 8MPx senzor o velikosti 1/2,5". Vzhledem k tomu, že jde velikostně o větší senzor než IMX377 a zároveň má menší rozlišení, mohl by dosahovat velmi slušných výsledků za nižšího osvětlení.

Maximálním rozlišením, kterým bude Xiaomi Mijia 4K disponovat je 4K s 30 snímky za sekundu. U Full HD rozlišení bychom se měli dočkat maximálně 120fps. Kamera bude disponovat objektivem s FOV 145° a jeho světelnost bude f/2,8. Kamera bude mít i elektronickou stabilizaci videa a vzhledem k použitému čipu ji bude možné využít při maximálně 1080p 60fps rozlišení.

Na zadní straně bude velký displej s úhlopříčkou 2,4", který pochopitelně nabídne živý náhled nahrávaného videa. Xiaomi Mijia 4K bude mít baterii s velkorysou kapacitou 1450 mAh (Yi 4K a Yi 4K+ disponují 1400mAh baterií). Rozměry kamery budou 71,5 × 42,7 × 29,5 mm a hmotnost 99 gramů. Kamera bude mít WiFi a USB, chybět ovšem nejspíše bude HDMI.

Cena kamery Xiaomi Mijia 4K byla v Číně stanovena na 699 jüanů, což je v přepočtu neuvěřitelných 2320Kč! V ČR se prodávají akční kamery SJCAM SJ7 Star nebo Niceboy Vega 5 se stejným čipe, ovšem výbavě mají 12MPx senzor Sony IMX117.

SJCAM SJ7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Niceboy VEGA 5 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Podívat se můžete také na první video, ve kterém se Xiaomi Mijia 4K ukazuje. Je patrné, že prozatím je menu jen čínsky. To by měla ale vyřešit aktualizace kamery.

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy Vega 4K

Outdoorová kamera Niceboy Vega 4K dokáže nabídnout u Full HD videa 60fps, má 2" displej a v balení najdeme voděodolný dálkový ovladač. Jak si vedla v našem testu?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde