Xiaomi Mi Drone: 4K kamera a autonomní let

Xiaomi představilo svůj první dron. Ten disponuje vlastní 4K kamerou a zvládá samostatný let či přistání. Navíc překvapí cenou, která je nižší než se očekávalo.

Čínská společnost Xiaomi dnes pořádala tiskovou konferenci, na které představila svůj první dron. Po akční kameře Xiaomi Yi 4K Camera 2 je to další novinka od tohoto oblíbeného výrobce (nejen) elektroniky.

Xiaomi Mi Drone bude ve dvou variantách - se 4K a Full HD kamerou. Kamera se 4K rozlišení bude disponovat 30fps, u Full HD kamery se dočkáme 60 snímků za sekundu. Kamera bude také stabilizovaná díky vlastnímu uchycení ve všech osách (gimbal) a dokáže rotovat. Senzor je od společnosti Sony a disponuje 12MPx, fotografovat půjde i do RAW.

Dálkové ovládání dodávané k dronu nebude mít vlastní displej, ale po propojení ovladače s mobilním telefonem bude k dispozici živý náhled z kamery, který bude fungovat až na vzdálenost 2 km. Samotný dron ke svému pohybu používá 4 rotory.

Xiaomi Mi DroneXiaomi Mi Drone

Nový dron od Xiaomi je modulární, lze odpojit některé jeho částí - vrtule, kameru - a díky jeho rozměrům pak přenášet v batohu. Mi Drone bude disponovat 5100 mAh baterií, což umožňuje 27 minut letu.

Podívejte se na oficiální video Xiaomi Mi Drone:

V aplikaci je pak možné definovat "Point of Interest", čímž určíme bod, kolem kterého se dron bude pohybovat a zaznamenávat video pomocí kamery, která bude směřovat směrem dolů. Je možné určovat letové režimy pomocí GPS. Dron může sledovat předem stanovené trasy (z bodu do bodu), nebo letět v přímém směru ke zvolenému bodu.

Xiaomi Mi Drone

Pokud nejste zkušení s ovládáním dronu, tak Xiaomi usnadňuje, co se jen dá. Mi Drone dokáže automaticky vzletět a přistát. Po zmáčknutí tlačítka na ovladači se dron vrátí do pozice, ze které vzletěl. To je velmi užitečná funkce, když ztratíte zařízení z dohledu.
 
Dron se 4K kamerou bude stát 2999 CNY (cca 11000Kč) a levnější Full HD varianta vyjde na 2499 CNY (cca 9200Kč). To je výrazně méně, než odhadovali některé zahraniční weby - cena u 4K varianty byla odhadována až na 5000 CNY.
 
 

Aktuality

Nové objektivy Carl Zeiss Milvus dostupné v ČR!

Nové SLR objektivy Carl Zeiss Milvus jsou dostupné už i v České republice. Ty disponují precizním manuálním ostřením a nabízí vysoký a stabilní obrazový výkon u všech ohniskových vzdáleností.

Vánoce 2015: Vybíráme zrcadlovku

Vánoce se blíží a my začínáme s maratonem doporučovaných digitálních hraček! Dnes se podíváme jakou zrcadlovku koupit pod vánoční stromeček.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde