Vybíráme akční kameru se stabilizací pomocí gyroskopu

Pokud vybíráte outdoorovou kameru, tak možná nevíte, pro kterou sáhnout. Dnes se podíváme na tři kamery, které mají stabilizaci videa pomocí gyroskopu.

U akčních kamer se můžeme setkat se dvěma způsoby stabilizace. První je marketingová stabilizace, tedy správně řečeno digitální. Ta nemá v podstatě žádný vliv na stabilizaci videa. Tedy vliv má a to na kvalitu videa, kdy tato stabilizace je prováděna na softwarové bázi a značně zhoršuje kvalitu výsledného videa. Druhá možnost je hardwarová stabilizace, která na kvalitu nemá vliv žádnou (tedy video je pořád stejné), ale opravdu dokáže stabilizovat video. 

U sportovních kamer se nejčastěji setkáváme se stabilizací pomocí gyroskopu. Ten dokáže video stabilizovat ve všech osách. My jsme vybrali tři kamery, které stabilizací pomocí gyroskopu disponují a každá z kamer pak nabízí nějakou další vychytávku.

SJCAM SJ5000X Elite, Garmin Virb Xe, Ricoh WG-M2

Pojďme si kamery představit podle ceny, od nejlevnější:

SJCAM SJ5000X Elite
SJCAM SJ5000X Elite lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Tato outdoorová kamera známého čínského výrobce je nejlevnější kamerou v našem výběru. Mimo zmíněného gyroskopu nabízí nativní 2K video s 30fps a video ve Full HD rozlišení s 60 snímky za sekundu. Předností této kamery je velká škála příslušenství v balení kamery, kde dostanete držák na kolo, helmu, stativový závit a další. Kamera je v pouzdru voděodolná do hloubky 30 metrů a chlubí se 12MPx senzorem od Sony a 2" displejem s živým náhledem nahrávaného videa. Kameru SJ5000X Elite jsme měli v recenzi, kterou najdete zde.
 
Pentax Ricoh WG-M2
Pentax Ricoh WG-M2 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Dalším zajímavým kouskem mezi akčními kamerami je Ricoh WG-M2. Ani u této kamery nechybí stabilizace videa pomocí gyroskopu. Oproti výše zmíněné kameře od SJCAM má WG-M2 nativní 4K video s 30fps. Navíc se chlubí při tomto rozlišení datovým tokem až 100 Mbps. 1080p video pak má 60 snímků za sekundu a s voděodolností se pochopitelně setkáme i zde. Kamera Ricoh WG-M2 je v případě použití krytu na objektivu voděodolná do hloubky 20 metrů. Kamera má také neuvěřitelný úhel záběru ve videu - 204°. Kompletní informace o kameře najdete zde.
 
Garmin Virb XE
GARMIN VIRB XE lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Kamera od Garminu je výjimečná hlavně pro svou funkci MotionMetrix. Díky této technologii je schopná současně s videem zaznamenávat informace o rychlosti, nadmořské výšce, tepu a podobně. Takto zaznamenané informace lze následně vložit do videa a ty jsou pak k dispozici při přehrávání. Tedy díváte se na video a na obrazovce máte i záznam o Vaší rychlosti třeba při jízdě na kole. Nejvyšším nativním rozlišením je zde 2K s 30fps, u Full HD videa se pak dočkáme 60ti snímků za sekundu. Kamera ke své voděodolnosti nepotřebuje žádné pouzdro a klidně se s ní můžete potápět až do hloubky 50 metrů. Více informací o kameře od Garmin najdete zde.

Na trhu existuje pochopitelně mnohem víc kamer se stabilizací pomocí gyroskopu. Zastáváme ale názor, že stabilizace videa k outdoorové kameře patří. Navíc pokud stabilizaci nechcete, tak se dá vypnout. Obráceně, tedy když chcete stabilizovat kameru bez gyroskopu, to nefunguje.

Máte kameru se stabilizací? Chybí Vám stabilizace nebo je Vám jedno, jestli ji kamera má? Napište do diskuze pod článkem:

Aktuality

DJI Osmo Action VS GoPro Hero7 Black VS SJCAM SJ9 Strike

4K 60fps video, pokročilá stabilizace a voděodolnost bez pouzdra - to jsou základní parametry, které spojují akční kamery DJI Osmo Action, SJCAM SJ9 Strike a GoPro Hero7 Black. Jaké jsou mezi kamerami rozdíly?

DJI Osmo action oficiálně: 11m bez pouzdra a 4K 60fps video

DJI oficiálně představilo svou vůbec první akční kameru, která by měla zatopit hlavně GoPro. DJI Osmo action nabídce až 4K 60fps rozlišení a i bez pouzdra bude vodotěsná do hloubky 11 metrů. Jaká je cena kamery?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde