Vybíráme akční kameru s nativním 4K rozlišením na Vánoce 2017

Pokud hledáte akční kameru na Vánoce, která bude umět 4K nativní rozlišení a u Full HD videa bude mít alespoň 120fps, tak se podívejte na náš výběr. Vybrali jsme ty nejlepší akční kamery, které mají výhodnou cenu!

Už jsme se podívali na nejlepší akční kamery s 1080p 60fps videem, nyní se ovšem zaměříme na ty, které jsou o třídu výš. UltraHD rozlišení není jen marketingové lákadlo, lepší hardware použitý u těchto kamer totiž zaručuje vyšší datový tok videa a tím i daleko kvalitnější Full HD video. Navíc se 4K rozlišení dá využít pro bezztrátový zoom a tyto akční kamery disponují i 120fps u Full HD videa a dají se tak využít pro slow motion. Jaké 4K akční kamery s nízkou cenovkou zakoupit?

Yi 4K+

 
Že se tato akční kamera dostala mezi náš výběr TOP akčních kamer na českém trhu, není překvapení. V kameře najdeme skvělý čip Ambarella H2, což je v současnosti nejvýkonnější čip od tohoto amerického producenta hardwaru pro akční kamery. Díky němu mají videa nahrávaná Yi 4K+ obrovský datový tok (až 135Mbps) a s tím je spojené obrovské množství detailů ve videu.
 
Yi 4K+ má elektronickou stabilizaci videa, kterou lze využít až do 4K 30fps rozlišení, ovšem u tohoto nejvyššího rozlišení lze nastavit až 60fps. Ultra HD rozlišení s 60 snímky za sekundu umí v současnosti jen Yi 4K+ a GoPro Hero6 Black. Navíc Yi 4K+ má baterii s kapacitou 1400 mAh, což je mezi konkurencí nebývalá hodnota.
 
Yi 4K+ jsme měli v recenzi a cena této akční kamery se v ČR dostala už pod 8000Kč:
 

Xiaomi Yi 4K+ (4K Plus) lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Yi 4K

 
Další skvělou volbou a asi nejlepší akční kamerou v poměru cena a výkon je Yi 4K. Není se čemu divit, protože v této akční kameře se nachází stejný čip i senzor jako v GoPro Hero5 Black, ovšem Yi 4K se dá zakoupit daleko levněji. Navíc má Yi 4K stejný senzor (Sony IMX377) jako vyšší model Yi 4K+ a zvládá 4K rozlišení s 30fps, nechybí jí 2,7K 60fps video a už 1080p rozlišení lze nastavit až 120 snímků za sekundu.
 
Elektronickou stabilizaci videa lze využít u Yi 4K až do 2,7K 60fps rozlišení, kameře nechybí 2,19" dotykový displej s živým náhledem nahrávaného videa a i zde se dočkáme baterie s obří kapacitou 1400 mAh.
 
I Yi 4K prošla naší recenzí a její cena se v současnosti pohybuje dokonce pod 6000Kč:

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Drif Ghost 4K

 
Drift Ghost 4K se svým tvarem hodí zejména pro motorkáře a pro ně byla také tato akční kamera speciálně vytvořena. Do našeho výběru se dostala ovšem hlavně pro možnost nahrávání Cinema 4K videa, tedy rozlišení 4096 x 2160. Tímto rozlišením totiž nedisponuje žádná jiná kamera a všechny končí u 3840 x 2160.
 
Stabilizace u Ghost 4K lze využít do 1080p 60fps rozlišení a i zde najdeme baterii s velkou kapacitou (1500 mAh). Drift Ghost 4K sice nemá displej s živým náhledem, ale dá se dokoupit a ke kameře připojit. Objektiv lze navíc otočit o 330° kolem své osy a lze jej tak nastavit podle aktuálních požadavků.
 
Drift Ghost 4K se sice u nás oficiálně neprodává, ovšem některé české eshopy mají tuto kameru ve své nabídce:

Drift Ghost 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy Vega 5

 
Dálkové ovládání u akčních kamer je skvělá věc a hodí se, když není kamera na dosah. U Niceboy Vega 5 dostanete ovladač přímo s kamerou. Vega 5 je osazena čipem Ambarella A12 a senzorem Sony IMX117 a díky této kombinaci umí 4K 30fps rozlišení a u Full HD videa lze nastavit až 120 snímků za sekundu.
 
I Vega 5 od Niceboy má elektronickou stabilizaci videa a lze ji využít do 1080p 60fps rozlišení. Baterie s kapacitou 1050 mAh vystačí na 80 až 90 minut nahrávání a Niceboy Vega 5 nechybí ani 2" displej s živým náhledem nahrávaného videa.
 
V recenzi Niceboy Vega 5 najdete ukázková videa a fotky z kamery a v českých eshopech se dá sehnat pod 6000Kč:

Niceboy VEGA 5 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ7 Star

 
SJCAM SJ7 Star už na první pohled zaujme svým zpracováním. Její tělo je totiž vyrobeno z kovu a této akční kameře dodává punc luxusu. 4K 30fps rozlišením a 120fps u 1080p videa disponuje i tato kamera od SJCAM, má totiž stejný senzor a čip jako Niceboy Vega 5.
 
Pokud chcete stabilizované video, tak máte k dispozici elektronickou stabilizaci do Full HD rozlišení s 60 snímky za sekundu a SJCAM SJ7 Star má dotykový displej na své zadní straně. Kapacita baterie se zastavila na hodnotě 1000 mAh.
 
Recenze SJCAM SJ7 Star na našem webu obsahuje ukázková videa a fotky za kamery a cena SJ7 je v českých eshopech následující:

SJCAM SJ7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Akčních kamer s nativním 4K rozlišením je pochopitelně na českém trhu mnohem více. Srovnat je můžete v našem katalogu 4K akčních kamer a přečíst si můžete také recenze.

Aktuality

SJCAM C200: nová akční kamera, která je zbytečná

SJCAM přichází na trh s novou akční kamerou. Model C200 bohužel nepřináší nic zázračného. Interpolované 4K rozlišení s maximálně 24 snímky za sekundu a nativní Full HD video s 60fps je dnes už základ. Potěší snad jen vodotěsná konstrukce.

GoPro Hero 9 Black: 5K rozlišení a přední barevný displej

  

Oficiální představení GoPro Hero9 Black odhalilo, že tato nová akční kamera nabídne až 5K rozlišení a na přední straně se nově objeví barevný selfie displej. Jaká je cena novinky a co všechno GoPro Hero9 Black nabízí?

Niceboy VEGA X - videopohled na akční kameru

Nativní 4K rozlišení, stabilizace X-STEADY či 2" dotykový displej nabízí nová akční kamera Niceboy VEGA X, kterou si představíme ve videopohledu. Jaké funkce nabízí nejnovější přírustek mezi akčními kamerami?

Niceboy VEGA X PRO VS GoPro Hero8 Black VS DJI Omos Action

GoPro Hero8 Black, DJI Osmo Action i Niceboy VEGA X PRO jsou akční kamery, které zvládají 4K 60fps rozlišení a jsou vodotěsné bez pouzdra. Jak si tyto akční kamery vedou ve srovnání parametrů a jaká je cena?

Niceboy VEGA X: levná 4K akční kamera se stabilizací

Niceboy na český trh uvede další novou akční kameru. Model VEGA X bude disponovat reálným 4K rozlišením či dotykovým displejem a zaujmout by měl hlavně svou nízkou cenou. Co vše kamera umí a jaká bude cena?

Niceboy VEGA X PRO – 4K 60fps video a vodotěsnost do 12 m

Na český trh přichází nová akční kamera, která podporuje 4K 60fps video a navíc je vodotěsná i bez pouzdra. Niceboy VEGA X PRO bude mít dokonce dva displeje. Jaká je cena a co vše tato nová akční kamera umí?

Jak a podle čeho správně vybrat kameru do auta?

Výrobci kamer do auta se nás snaží přesvědčit, že nejdůležitější jsou funkce jako je hlášení z vybočení z pruhu nebo hlášení radarů. Jenže neměla by u kamery být důležitější kvalita videa? Jakou kameru do auta koupit?

Fimi Palm Gimbal: konkurence pro DJI Osmo pocket?

Fimi je společnost, která je výrobcem akční kamery Xiaomi a také dronu Xiaomi. Nyní na trh přichází s malou kamerou na 3-osém gimbalu. Fimi Palm nabídne 4K video a kodek H.265. Co všechno ještě umí?

SJCAM SJ10 PRO: SJCAM chrlí jednu kameru za druhou

Značce SJCAM se celosvětově nedaří. To je možná také důvod, proč jen pár měsíců po představení modelu SJCAM SJ9 Strike láká na novinku. Na svět se totiž chystá SJCAM SJ10 PRO. Bude mít vůbec co nabídnout?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde