Vybíráme akční kameru s dálkovým ovládačem. Kterou koupit?

Velmi častým požadavkem při výběru nové akční kamery je podpora dálkového ovládaní. Jaké akční kamery na trhu podporují dálkový ovladač? Vybrali jsme některé, ke kterým se dá přikoupit nebo ovladač je přímo v prodejním balení.

Velmi častý dotaz ohledně akčních kamer, je jestli podporují připojení dálkového ovladače. Vybrali jsme proto některé akční kamery, které podporu dálkového ovládaní mají a to od nejlevnější po nejdražší:

Niceboy Vega+ Remote

Niceboy Vega+ Remote je základní akční kamera, které zvládá Full HD video s 30fps. Nechybí jí 2" displej s živým náhledem nahrávaného videa či WiFi. V prodejním balení navíc najdete velké množství příslušenství a ve verzi Remote také dálkový ovladač. Ten umožňuje zapnout nahrávání videa či pořídit fotografii, lze také pomocí ovladače přepínat mezi režimem videa a fotografie.

V recenzi jsme měli verzi kamery bez ovladače, co do kvality videa a fotek jsou ale kamery totožné.

Niceboy VEGA+ Remote lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy Vega 4K

Pokud se nespokojíte s 30 snímky za sekundu u Full HD videa, tak je možné sáhnout po akční kameře Niceboy Vega 4K, která zvládá 1920 x 1080 rozlišení s 60fps. Navíc lze využít i interpolované 4K a 2.7K rozlišení. Stejně jako nižší model o Niceboy i Vega 4K má na zadní straně 2" displej s živým náhledem nahrávaného videa. Dálkový ovladač i u této kamery je součástí základního balení.

I Niceboy Vega 4K prošla naší recenzí a můžete se tak podívat na videa a fotky pořízené touto kamerou.

Niceboy VEGA 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM M20

 
S SJCAM M20 můžete pořizovat videa až do 2K rozlišení s 30fps, Full HD video má pak 60 snímků za sekundu. U této akční kamery lze ocenit hlavně velkou škálu možností nastavení a to včetně dlouhých expozic. Kamera SJCAM M20 disponuje také optickou stabilizací videa pomocí gyroskopu. Dálkový ovladač se musí ke kameře dokoupit zvlášť a umožňuje mimo pořízení fotek či zapnutí nahrávání videa, také vypnout kameru či pořídit sériové fotografie.
 
Recenze SJCAM M20 také nechybí na našem webu.

SJCAM M20 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM dálkové ovládání pro M20 M20-229 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ6 Legend

 

I SJCAM SJ6 Legend umí 2K video a u Full HD rozlišení lze využít až 60fps. Kamera má dokonce 2 displeje, přední informační a zadní dotykový s živým náhledem. Dokonce podporuje i připojení externího mikrofonu. I tato kamera má optickou stabilizaci videa. Stejně jako u M20 se musí i u SJ6 Legend zakoupit ovladač zvlášť a jde o stejné ovládání jako u předchozího modelu od SJCAM.

I SJCAM SJ6 Legend jsme podrobili naší recenzi.

SJCAM SJ6 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Yi 4K


Jedna z nejlepších akčních kamer na trhu je Yi 4K. Zvládá opravdové nativní 4K video s 30fps, u Full HD videa lze navolit až 120fps a 2,7K rozlišení má k dispozici 60 snímků za sekundu. Dotykový displej na zadní straně má úhlopříčku 2,2" a Yi 4K má elektronickou stabilizaci videa. Bohužel k této akční kameře nedostanete žádné příslušenství a i dálkový ovladač si tak musíte zakoupit zvlášť.

Přečíst si můžete recenzi Yi 4K.

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ7 Star


SJCAM SJ7 Star stále patří k nejvyšším modelům výrobce. Zvládá nativní 4K rozlišení či Full HD video se 120fps. Zaujme také svým kovovým tělem a kameře nechybí ani 2" displej. Chybět nesmí ani stabilizace videa, které je elektronická. Prodejní balení této akční kamery je sice bohaté (držák na řídítka, helmu, stativ a další), ovšem ovladač je nutné si dokoupit.

Jak dopadla SJCAM SJ7 v naší recenzi?

SJCAM SJ7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy Vega 5

 

Vega 5 je zatím jedinou akční kamerou od Niceboy, které má stabilizaci videa. A protože se jedná o nejvyšší model výrobce, tak i zde se dočkáme nativního (reálného) Ultra HD rozlišení s 30 snímky za sekundu. Využít lze také Full HD video s až 120fps. I Niceboy Vega 5 má 2" displej s živým náhledem nahrávaného videa a v prodejním balení nechybí velká škála dodávaného příslušenství. A dokonce i samotný dálkový ovladač dostanete přímo při zakoupení Vega 5.

Niceboy VEGA 5 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Yi 4K+

 

Na závěr to naprosto nejlepší, co se dá mezi akčními kamerami zakoupit. Alespoň co do kvality videa. Yi 4K+ je nejen první (a stále jediná) akční kamera s 4K 60fps videem na světě, ale hlavně pro vysoký datový tok u videa marně hledá konkurenci. Elektronická stabilizace nechybí ani u této akční kamery (a funguje opravdu skvěle) a kamera zvládá i Full HD video se 120fps. Chválit se musí i za velkou kapacitu baterie. Bohužel dálkový ovladač se ke kameře musí dokupovat zvlášť.

Ukázková videa a fotky z kamery Yi 4K+ najdete v naší recenzi.

Na českém trhu se najdete určitě daleko více akčních kamer, které podporují dálkové ovládání, ovšem do našeho výběru se dostaly ty, které jsme testovaly. A proč tady jiné kamery nejsou? Zeptejte se výrobců, proč své kamery nechtějí půjčovat na testy! 

Vy se můžete podívat také na náš výběr TOP akčních kamer, kde ve srovnání parametrů najdete i položku podpory dálkového ovladače.

Aktuality

GoPro Hero VS Hero 5 VS Hero 6: rozdíly akčních kamer

Nejnovější model akční kamery od GoPro je zároveň ten nejlevnější. Jaké jsou ovšem rozdíly mezi kamerami od GoPro? Podívejte se na srovnání parametrů akčních kamer Hero, Hero5 a Hero6, které jsou jinak designem úplně stejné.

Nové a levné GoPro Hero: max. 2K video, displej a stabilizace

Na konci března se začne prodávat nejlevnější model akční kamery GoPro. Novinka se bude jmenovat jednoduše GoPro Hero a nabídne 2K 60fps rozlišení, dotykový displej a chybět nebude ani odolnost proti vodě bez pouzdra.

Xiaomi Mi Action Camera v prodeji v České republice

Xiaomi Mijia 4K nebo chcete-li Xiaomi Mi Action Camera se začala prodávat na pultech českých eshopů. Tato akční kamera s čipem Ambarella a senzorem Sony a velkou kapacitou baterie má celkem příznivou cenu.

SJCAM SJ8 PRO s 4K 60fps videem dorazí již v březnu?

SJCAM SJ8 PRO bude nejvýkonnější model akční kamery od tohoto čínského výrobce. Vypadá to, že kamera s dvojící displejů, velkou kapacitou baterie a 4K 60fps rozlišením bude oficiálně představena v březnu.

Nové akční kamery pro rok 2018. Na co se můžeme těšit?

V roce 2018 na nás výrobci akčních kamer chystají spousty novinek. Těšit se můžeme vůbec na nejlepší akční kameru od SJCAM či Niceboy. Dorazí i GoPro Hero 7 či novinka od Yi Technology? Co nového přinese rok 2018?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde