Vánoce 2015: Vybíráme zrcadlovku

Vánoce se blíží a my začínáme s maratonem doporučovaných digitálních hraček! Dnes se podíváme jakou zrcadlovku koupit pod vánoční stromeček.

Není to tak dávno, co jsme psali o levnějších zrcadlovkách (článek si můžete přečíst zde). Dnes se ale nepodíváme na ty nejlevnější. Protože se blíží Vánoce, tak si pojďme udělat radost a podívat se na to lepší, co se dá koupit. 

Pentax K-50

Pentax K-50 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Pentax K-50 vlastně ale také nepatří k dražším kouskům. Tato zrcadlovka má 16MPx CMOS snímač. A vyznačuje se nízkým šumem i při vyšších hodnotách ISO a dobrým dynamickým rozsahem. Co je ale naprostá bomba a u zrcadlovek to jen tak nenajdete a v téhle cenové třídě už vůbec ne je, že je odolná proti vodě a prachu. Pentax K-50 má hledáček se 100% pokrytím, což je taky věc, které není pravidlem. Jako nevýhoda se dá považovat nevýklopný displej a chybí možnost připojení externího mikrofonu.

NIKON D7200

Nikon D7200 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Nikon D7200 vyniká hlavně svým skvělým 24MPx snímačem., který je téměř bez šumu ve výsledných fotkách. U nižších řad zrcadlovek od Nikonu, je vždy kritizována možnost nastavení a přizpůsobení fotoaparátu. V tomhle případě je to ale úplně jiná liga. A s nižšími modely se to nedá srovnávat. Ovšem aby se jen nechválilo, Nikon opět neopustil od svého šíleně složitého nastavení expozice. Na slušné úrovni jsou i videa natočená právě D7200.

PENTAX K-3 II

Pentax K-3 II lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

PENTAX K-3 II vyniká velmi dobrou konstrukcí a bytelným tělem, stejně jako výše popsaný Pentax K-50, je i tento voděodolný. Fotoaparát má 24MPx senzor bez AA filtru. Funkce Pixel Shift výrazně vylepšuje rozlišení snímků a překoná tak dokonce i některé full frame (je ale nutné používat stativ)! K-3 II má taky velmi slušný dynamický rozsah a nízký šum ve fotkách. Navíc dokáže velmi přesně a i rychle ostřit. Negativum je spíše průměrná kvalita nahrávaného videa, což jistě zamrzí.

Máte tip na lepší zrcadlovky? Dejte nám tip do diskuze:

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde