V nových kamerách SJCAM procesory vlastní výroby

Výrobce kamer SJCAM se pustil do produkce svých vlastních procesorů. Akční kamera SJCAM SJ6 Air či černé skříňky M30 a M30x dostanou procesory SJCAM A9s nebo A7.

V SJCAM se ve většině případů spoléhali na procesory Novatek, jimiž osazovali své akční kamery. U nejnovější kamery SJCAM SJ7 Star, kterou máme právě na recenzi, byl pak použit procesor Ambarella A12. Teď to vypadá, že v SJCAM zkusí i produkci svých vlastních procesorů a první bude v kameře SJCAM SJ6 Air.

Podrobnosti o procesorech nejsou známé, ale můžeme si spekulovat z toho, co známe o kamerách, které procesory dostanou. Kamera SJ6 Air bude mít jako maximální nativní rozlišení 2K (1440p) s 30fps a u 1080p videa zvládne maximálně 60 snímků za sekundu a právě tato akční kamera dostane procesor s označením SJCAM A9s. Více informací o SJCAM SJ6 Air najdete v našem článku.

Procesor A9s bude použit také u černé skříňky do auta SJCAM M30x, která bude dále disponovat senzorem Sony IMX291. Auto kamera SJCAM M30 bude osazena procesorem SJCAM A7 a senzorem AR0238. Tady se dá spekulovat už pouze o tom, že nižší model bude zvládat Full HD video při maximálně 60fps. Informace o kamerách SJCAM M30x a M30 jsme přinesli zde.

Pochopitelně se nabízí otázka, jestli procesory pro SJCAM nevyrábí někdo jiný a SJCAM si je pouze nebranduje. To se ale nejspíš nedozvíme.

Aktuality

SJCAM M20: nová mini kamera

Nová kamera od SJCAM s označením M20 bude disponovat 16Mpx senzorem od Sony, stabilizací pomocí gyroskopu a nabídne 2K rozlišení.

Objektivy Zeiss pro telefony iPhone

Společnost Zeiss představila nové objektiy, které jsou určeny pro mobilní telefony iPhone z řady 6. A můžete si pořídit makro, širokoúhlý nebo teleobjektiv.

Movi: 4K kamera pro živé streamy

Na veletrhu CES v Las Vegas byla představena 4K kamera, která nese jednoduchý název Movi a je určena pro živé streamy!

PhaseOne XF100: 100MPx Full frame fotoaparát

Kde až tohle skončí? Rekordman v počtu megapixelů Canon EOS 5DS byl překonán. A to hned dvojnásobně. Nová PhaseOne XF100 přináší totiž rozlišení 100MPx!

X9000: 4K akční kamera za 1500Kč?

  

Další levná čínská kamera, která na svém těle uvádí velký nápis 4K Ultra HD a láká na cenu do 1500Kč. Všechno má svá ale...

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde