Trh s kamerami se mění! Už nechceme to nejlevnější

Doba se posunula a lidé již nechtějí nejlevnější akční kamery, ale žádají to nejlepší. Opravdové 4K rozlišení a co nejvíce snímků u Full HD, bez stabilizace to také nejde. A výrobci kamer na to slyší.

V současné době nejsou už tolik žádané nejlevnější akční kamery jako SJCAM SJ4000 či Niceboy Vega+, ale lidi, kteří si chtějí pořídit takovou kameru, se čím dál víc dívají po tom nejlepším.

 

V podstatě nejvíce očekávanou specifikací u sportovní kamery, je co největší počet snímků u 1080p rozlišení a to hlavně pro tvorbu slow motion videa. Pokud je v kameře osazen procesor, který zvládá 120fps u Full HD, tak je pochopitelné, že zvládne i 4K rozlišení. I když většina lidí tvrdí, že takto vysoké rozlišení nepotřebuje, tak mít ho u kamery není jen o marketingu. Z 4K rozlišení se dá vytvořit v postprodukci Full HD a můžete tak udělat zoom bez snížení kvality obrazu (pochopitelně je nutné pamatovat na počet snímků u videa).

Další nedílnou součástí TOP akční kamery je i stabilizace videa. V současné době nemít v portfoliu kameru bez stabilizace je v podstatě sebevražda. Rozdíl mezi videem natočeným se stabilizací a bez ní je totiž markantní.

Na tohle volání zákazníků slyšelo už několik firem, které své kamery představilo nebo už je dokonce prodává. Na trhu už se dá zakoupit Yi 4K Camera, která navíc přidává 2,19" dotykový displej. Již dříve jsme přinesli informace o chystané Niceboy Vega 4K PRO a dokonce přinesli ukázkové video z kamery. I SJCAM hodlá vydat svou TOP akční kameru s nativním 4K rozlišením a 120 snímky za sekundu u 1080p videa (více zde). Již dříve jsme psali i o Eken H8 PRO, tato kamera také nabízí podobné specifikace, bohužel ale vzhledem k téměř nulovým možnostem nastavení videa (chybí vyvážení bílé atd.) a pro absenci stabilizace, nás tato kamera nechává chladnými.

Důvodem k takovému masivnímu rozšíření kamer s nativním 4K rozlišením je hlavně procesor Ambarella A12, který dokáže pracovat právě s tímto rozlišením či se 120fps a jeho cena je na poměry toho, co jsme znali do teď neuvěřitelně nízká. Všechny výše zmíněné kamery (mimo Yi 4K) jsou osazeny právě tímto procesorem.

Teď už zbývá jen otázka: která bude nejlepší volbou? A možná ještě jedna: jaká kamera nás ještě do konce roku čeká? Napište do diskuze, co si myslíte:

Aktuality

SJCAM M20: nová mini kamera

Nová kamera od SJCAM s označením M20 bude disponovat 16Mpx senzorem od Sony, stabilizací pomocí gyroskopu a nabídne 2K rozlišení.

Objektivy Zeiss pro telefony iPhone

Společnost Zeiss představila nové objektiy, které jsou určeny pro mobilní telefony iPhone z řady 6. A můžete si pořídit makro, širokoúhlý nebo teleobjektiv.

Movi: 4K kamera pro živé streamy

Na veletrhu CES v Las Vegas byla představena 4K kamera, která nese jednoduchý název Movi a je určena pro živé streamy!

PhaseOne XF100: 100MPx Full frame fotoaparát

Kde až tohle skončí? Rekordman v počtu megapixelů Canon EOS 5DS byl překonán. A to hned dvojnásobně. Nová PhaseOne XF100 přináší totiž rozlišení 100MPx!

X9000: 4K akční kamera za 1500Kč?

  

Další levná čínská kamera, která na svém těle uvádí velký nápis 4K Ultra HD a láká na cenu do 1500Kč. Všechno má svá ale...

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde