Srovnání TOP akčních kamer Niceboy, GoPro, SJCAM, Xiaomi

Nativní 4K rozlišení, 120fps u 1080p videa či ten nejlepší senzor a procesor - tak by se v jednoduchosti daly charakterizovat TOP akční kamery Niceboy Vega 5, SJCAM SJ7 STAR, Xiaomi Yi 4K a GoPro Hero 4 Black Edition.

S akčními kamerami, které se dají zařadit do nejvyšší třídy, se v poslední době roztrhl pytel. My jsme do naší tabulky parametrů dali hned čtyři. Ač GoPro má svůj nový model Hero5 Black (více zde), tak jsme ho do srovnání zařadit nemohli, protože nejsou známé specifikace v podobě použitého senzoru a procesoru. Za GoPro tak ve srovnání máme stále špičkový model Hero4 Black Edition, od Xiaomi nejvyšší řadu kamery Yi 4K a pak jsme srovnali dvě kamery, které na trh teprve přijdou - SJCAM SJ7 STAR a Niceboy VEGA 4K PRO (tato kamera se nakonec bude jmenovat Niceboy Vega 5). Tabulka se otevře v plné velikosti po kliknutí:

SJCAM SJ7 STAR vs Niceboy Vega 4K PRO vs Xiaomi Yi 4K vs GoPro Hero4 Black

Všechny 4 kamery sází na procesor od americké společnosti Ambarella. Nejhůře (i když to na první pohled dle označení nevypadá) je na tom GoPro Hero 4 BE s A9. Tento procesor je vyroben 32nm technologií a ze všech tří procesorů trpí nejvyšším zahříváním a hlavně vyšší spotřebou baterie. Procesory A12 a A9SE jsou již vyrobeny 28nm technologií a nešvar v podobě přehřívání již nehrozí, stejně jako se tyto procesory vyznačují menší spotřebou baterie. Jako nejlepší procesor se dá označit Ambarella A9SE použitý u Xiaomi Yi 4K, ten je dvoujádrový. Ambarella A12 použitý u SJCAM a Niceboy je jednojádrový procesor ARM Cortex-A9.

Také senzor je u všech kamer od stejné firmy, má ho na svědomí Sony. Xiaomi Yi 4K je osazena nejnovějším IMX377 a SJCAM SJ7 STAR, Niceboy Vega 5 i GoPro Hero4 BE zase používají stejný Sony IMX177. Oba dva senzory mají rozlišení 12MPx a oba zvládají nativní 4K rozlišení u videa s 30fps. Proto je také toto rozlišení nejvyšším, jakým všechny kamery disponují. Pro většinu uživatelů je ještě důležitější zpráva, že u Full HD mají zmíněné kamery k dispozici 120 snímků za sekundu, což se dá využít hlavně u slowmotion videa.

Rozdíly najdeme u úhlu záběru objektivu - Niceboy Vega 5 (4K PRO) má 170°, SJCAM SJ7 pak 166° a kamery od Xiaomi a GoPro shodně 155°. Co je ovšem zásadnější je stabilizace, tu totiž u GoPro Hero4 BE nenajdeme. Ostatní kamery disponuji EIS stabilizací minimálně u Full HD rozlišení.

SJCAM SJ7 STAR, Xiaomi Yi 4K i Niceboy Vega 5 (4K PRO) mají displej s živým náhledem nahrávaného videa, u GoPro si musíte vystačit jen s předním displejem, který zobrazuje pouze nastavení kamery. SJCAM a Xioami mají navíc displej dotykový, což usnadňuje ovládání kamery. Jako bonus u SJCAM je, že SJ7 STAR bude vyrobena z kovu a oproti ostatním plastovým kamerám bude mít jistou výhodu.

V Xiaomi také pochopili, že kapacita baterie je velmi důležitá a v Yi 4K tak najdete baterii s 1400 mAh. Nezaostává ani GoPro Hero4 BE s 1160 mAh a u SJCAM a Niceboy počítejte spíše s dokoupením další baterie do zásoby.

S GoPro Hero4 BE dostáváte v prodejním balení voděodolné pouzdro (40 metrů) a dva nalepovací držáky (zakřivený a držák např. na přilbu). Mnohem štědřejší jsou u SJCAM a Niceboy - zde také je přibaleno voděodolné pouzdro (30m), držák na řídítka kola či motorky, držák na přilbu, stativový držák, otevřený držák pro použití třeba v autě a další. S kamerou Niceboy Vega 5 (4K PRO) si navíc v prodejním balení odnesete dálkové ovládání. K ostatním kamerám si ovšem ovladač můžete dokoupit. Nejhůře je na tom s příslušenstvím kamera od Xioami. U Yi 4K totiž nedostanete nic navíc, musíte si dokoupit i ochranné pouzdro.

A jak jsou na tom kamery s cenou? V současné době se ceny v ČR pohybují takto:

Xiaomi Yi Action 2 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy VEGA 5 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro HERO4 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Aktualizace firmwaru pro akční kameru Niceboy VEGA 6

Niceboy VEGA 6 je jednou z nejlevnějších nativních 4K akčních kamer s kodekem H.265. Nově je k dispozici aktualizace firmwaru  pro tuto kameru, která přináší možnost vypnutí systémových zvůků tlačítek kamery.

Black friday 2018: nativní 4K akční kamery pod 3500Kč

Černý pátek 2018 se nezadržitelně blíží a akční ceny se dotkly i akčních kamer. Vybrali jsme akční kamery s nativním 4K rozlišením a ceny jsou tak nízko, že některé kamery se dají koupit již za cenu lehce nad 3000Kč! Jaké kamery to jsou?

GoPro HERO7 Silver VS Niceboy VEGA 6: srovnání parametrů

GoPro HERO7 Silver a Niceboy VEGA 6 jsou si parametrově velmi podobné. V čem se ale přesně tyto akční kamery liší, a která kamera toho nabídne za danou cenu více? Srovnali jsme parametry kamer GoPro a Niceboy.

Přinese SJCAM SJ9 vodotěsnost bez pouzdra? A co dál?

V SJCAM před pár týdny začali pracovat na nové akční kameře. Novinka by měla pokračovat v nově zaběhlém označení a na trh nejspíše přijde s názvem SJ9 (PRO). Základem by měla být vodotěsnost dle certifikace IP68 bez pouzdra.

Yi Mini Dash: nová levná kamera do auta s Full HD videem

Yi Technology přichází s novou černou skříňkou do auta, které má nenápadný design a zaujme hlavně svou nízkou cenou. Yi Mini Dash Camera nahrává ve Full HD rozlišení, má displej a lze ji propojit s mobilní aplikací.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde