Sony RX0 s 1000fps: jaká je česká cena kompaktu s 1" senzorem?

 

Sony RX0 zaujme hlavně pro svou možnost nahrávat super slow motion videa při 1000fps. Nechybí ani odolnost proti vodě bez pouzdra do 10 metrů či s pouzdrem až do 100 metrů. Jaká je česká cena této novinky?

Spousta webů označuje Sony RX0 jako akční kameru. Tohle je ovšem velký omyl a RX0 je fotoaparát s možností nahrávání videa s 1000 snímky za sekundu (maximálně 4 sekundové úseky). Nejvyšším modelem akční kamery od Sony stále zůstává Sony FDR-X3000.

Sony RX0 je vybavena ZEISS Tessar T * 24mm objektivem, který přináší snímky s vysokým rozlišením a s menším zkreslením obrazu v periferních oblastech, a to i přes širokoúhlý design objektivu. Tento objektiv ZEISS zesiluje kontrast a ostrost nahrávek. CMOS Exmor RS senzor s rozlišením 15,3 MPx má velikost 1" (ve většině akčních kamer je senzor o velikosti pouhých 1/2,5 či 1/2,3") a ten mimo podpory 1000fps má i neuvěřitelně rychlou závěrku a to 1/32000 sekundy. Kamera dokonce dokáže fotit 16 RAW snímků za sekundu! Čip BIONZ X je vlastní výroby Sony a u něj je známo, že zvládá opravdu špičkové zpracování obrazu. Více podrobností o Sony RX0 najdete v našem předchozím článku.
 
V tuto chvíli je již jasné, jaká je oficiální česká cena fotoaparátu Sony RX0. Oficiální cena v USA byla stanovena na 700$, v České republice je cena Sony RX0 taková:

SONY Cyber-Shot DSC-RX0 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

SJCAM SJ9 Strike: 4K 60fps video a voděodolnost bez pouzdra

SJCAM SJ9 Strike bude nový model akční kamery čínského výrobce. Tato kamera bude voděodolná i bez pouzdra a nabídne až 4K rozlišení s 60 snímky za sekundu. Půjde o důstojného konkurenta pro GoPro HERO7 Black?

GoPro Hero7 v limitované edici Dusk White

GoPro vydává limitovanou edici své akční kamery Hero7 Black. Vypadá to, že bílá je nová černá! GoPro Hero7 Black je v současné době nejlépe vybavenou kamerou na trhu a limitovaná edice Dusk White by GoPro měla pomoci v prodejích.

SJCAM Ion: nová řada akčních kamer brzo dorazí na trh

SJCAM chystá tři nové akční kamery. SJCAM Ion Carbon, Ion Totem a Ion Krypton nenabídnou nic zásadního a jedná se tak spíše o nesmyslnou řadu akčních kamer v portfoliu čínského výrobce. Co budou kamery umět?

Niceboy PILOT Q1: základní HD kamera do auta s 3" displejem

Niceboy přichází na trh s novou kamerou do auta. Po modelu PILOT Q3 se do prodeje dostane levnější varianta PILOT Q1 s interpolovaným Full HD rozlišením. Lákadlem může být velký 3" displej. Jaká bude cena autokamery Niceboy PILOT Q1?

DJI Osmo Pocket: malá 4K 60fps kamera na 3-osém gimbalu

DJI přichází s novou malou kamerou s 4K 60fps rozlišením, která je umístěna na 3-osém gimbalu. Na jedno nabití vydřží Osmo Pocket 140 minut a překvapí také cenou. Navíc s obalem je zaručena vodotěsnost do 60 metrů!

Aktualizace firmwaru pro akční kameru Niceboy VEGA 6

Niceboy VEGA 6 je jednou z nejlevnějších nativních 4K akčních kamer s kodekem H.265. Nově je k dispozici aktualizace firmwaru  pro tuto kameru, která přináší možnost vypnutí systémových zvůků tlačítek kamery.

Black friday 2018: nativní 4K akční kamery pod 3500Kč

Černý pátek 2018 se nezadržitelně blíží a akční ceny se dotkly i akčních kamer. Vybrali jsme akční kamery s nativním 4K rozlišením a ceny jsou tak nízko, že některé kamery se dají koupit již za cenu lehce nad 3000Kč! Jaké kamery to jsou?

GoPro HERO7 Silver VS Niceboy VEGA 6: srovnání parametrů

GoPro HERO7 Silver a Niceboy VEGA 6 jsou si parametrově velmi podobné. V čem se ale přesně tyto akční kamery liší, a která kamera toho nabídne za danou cenu více? Srovnali jsme parametry kamer GoPro a Niceboy.

Přinese SJCAM SJ9 vodotěsnost bez pouzdra? A co dál?

V SJCAM před pár týdny začali pracovat na nové akční kameře. Novinka by měla pokračovat v nově zaběhlém označení a na trh nejspíše přijde s názvem SJ9 (PRO). Základem by měla být vodotěsnost dle certifikace IP68 bez pouzdra.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde