SJCAM SJDASH+ PLUS: černá skříňka s 1080p 60fps, GPS a ADAS

SJCAM chystá novou kameru do auta, která nabídne Full HD rozlišení s 60fps. Chybět nebude ani jízdní asistent ADAS a SJDASH+ bude osazena senzorem Sony, který zvládá nízké světelné podmínky a dokonce nabídne i GPS.

V SJCAM se pustili do výroby černých skříněk do auta se svou kamerou SJDASH. Ta se dá považovat za úplně základní model, protože nabídnou Full HD (1920 x 1080) rozlišení s pouze 30 snímky za sekundu. Což v situacích, kdy je třeba zaznamenat velmi rychlé momenty, může být limitující. Vylepšenou verzí s vyšší snímkovou frekvencí bude kamera SJDASH+.

SJCAM SJDASH+ bude osazena čipem Novatek 96660 (stejný čip najdeme například u skvělé akční kamery SJCAM SJ5000X Elite) a senzorem Sony IMX291. Tento senzor má technologii, která zlepšuje citlivost na světlo přibližující se infračervenému senzoru a zvyšuje kvalitu videa při nízkém osvětlení a v noci. Další výhodou této černé skříňky od SJCAM by měla mít opravdu skvělá světelnost objektivu (F1,33). SJCAM SJDASH+ bude hlavně díky výkonnějšímu čipu schopná nahrávat videa až do 1080p 60fps rozlišení.

Poprvé se u SJCAM objeví u kamery ADAS, tedy jízdní asistent. Ten jsme si mohli vyzkoušet už v recenzi černé skříňky Yi Dashboard, kterou po stránce videa považujeme za to nejlepší na českém trhu v poměru cena a výkon. SJCAM SJDASH+ by měla mít také GPS modul a ve videu by neměly chybět informace o rychlosti či místu, kde byl záznam pořízen. Chybět pochopitelně nebude ani WiFi pro propojení SJCAM SJDASH+ s mobilní aplikací a zadní strana této kamery do auta bude mít displej o velikosti 3".

Začátek prodeje a cena kamery SJCAM SJDASH+ nejsou známé. V ČR můžete již zakoupit model SJCAM SJDASH (některými prodejci špatně označována jako M30) s 1080p 30fps rozlišením a také Yi Dashboard, která stejně jako SJDASH+ má jízdního asistenta ADAS:

Sjdash M30 G-sensor lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Xiaomi Yi Dash Camera AMI245 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Neomezené úložiště pro Vaše fotky

Společnost Google spustila službu Fotky Google a nabízí neomezené úložiště pro Vaše fotky. Služba je určená jak pro mobilní zařízení, tak i pro počítače.

 

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde