SJCAM SJ9 Strike a SJ9 Max: až 4K 60fps video a bezdrátové nabíjení

SJCAM oficiálně představila svou novou sérii akčních kamer, které vévodí voděodolnost bez pouzdra. SJCAM SJ9 Strike jako nejvyšší model zvládne 4K 60fps video, nabídne bezdrátové nabíjení a živý stream na sociální sítě.

Oficiálně jsou představeny nové akční kamery SJCAM. SJCAM SJ9 Max moc inovací nepřidává, SJ9 Strike toho nabídne přece jen více. Je otázka jestli některé inovace jsou to, co chtějí uživatelé akčních kamer.

SJCAM SJ9 Strike

SJCAM SJ9 Strike je osazena čipem Ambarella H22 a senzorem Sony IMX377 s 12MPx rozlišením, tedy jedná se o stejný HW jako u kamery SJCAM SJ8 Pro. Tato akční kamera tak zvládne nativně 4K 60fps rozlišení, Full HD video pak disponuje až 120 snímky za sekundu. Videa jsou nahrávána do MP4 formátu a využít lze kódováni H.265. SJCAM SJ9 Strike má šestiosou stabilizaci videa.
 
Na zadní straně SJCAM SJ9 Strike najdeme 2,33" dotykový displej, který pochopitelně nabídne živý náhled nahrávaného videa. Informační displej se pak nachází na přední straně kamery a má 0,96". Baterie v kameře má kapacitu 1300mAh a podle výrobce vydrží až 140 minut nahrávání u Full HD videa. SJ9 Strike zvládá nahrávání stereo zvuku.
 
Zásadní inovací oproti předchozí modelové řadě je voděodolnost i bez pouzdra a to do hloubky maximálně pěti metrů. Další novinkou je bezdrátové nabíjení. Bohužel výrobce neuvádí rychlost nabití, z toho lze usuzovat, že chybí podpora rychlonabíjení. SJCAM SJ9 Strike podporuje také živý stream na sociální sítě. Bohužel hodně očekávaná GPS u kamery chybí.
 
Cena kamery SJCAM SJ9 Strike byla stanovena na 209$. Cena v českých eshopech je následující:

SJCAM SJ9 Strike lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ9 Max

SJCAM SJ9 Max je v podstatě HW klon kamery Niceboy VEGA 6 star (recenze), kdy obě kamery mají stejný senzor (OmniVision OV4689) i stejný čip (Novatek 96660). SJCAM SJ9 Max zvládne nativní 2K rozlišení s 30 snímky za sekundu, u 1080p videa lze nastavit 60fps a kamera zvládne také interpolované 4K rozlišení s 24 snímky za sekundu.
 
2,33" dotykový displej najdeme i u této kamery, přední informační displej však chybí. SJCAM SJ9 Max má 1200 mAh baterii a výdrž by měla být stejná jako u vyššího modelu při Full HD rozlišení. SJ9 Max nedisponuje bezdrátovým nabíjením a ani neumožňuje živý stream nahrávaného videa. Jedinou inovací je v tomto případě voděodolnost bez pouzdra a to do 5 metrů.
 
Cena SJCAM SJ9 Max byla stanovena na 159$ a dostupná by kamera měla být také na konci května.

Niceboy Vega 6 Star lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: SJCAM

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy Vega 4K

Outdoorová kamera Niceboy Vega 4K dokáže nabídnout u Full HD videa 60fps, má 2" displej a v balení najdeme voděodolný dálkový ovladač. Jak si vedla v našem testu?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde