SJCAM SJ8 PRO s 4K 60fps videem dorazí již v březnu?

SJCAM SJ8 PRO bude nejvýkonnější model akční kamery od tohoto čínského výrobce. Vypadá to, že kamera s dvojící displejů, velkou kapacitou baterie a 4K 60fps rozlišením bude oficiálně představena v březnu.

O akční kameře SJCAM SJ8 PRO jsme již informovali a stejně tak o dalších modelech SJ8+ a SJ8 Air. Podle našeho zdroje by minimálně nejvyšší model mohl být oficiálně odhalen po skončení oslav čínského nového roku. Náš odhad je v průběhu března.

Specifikace SJ8 PRO

  • Čip: Ambarella H22
  • Senzor: Sony IMX377 12MPx
  • Maximální rozlišení videa: 4K 60fps
  • Kodek: H.265/H.264
  • Stabilizace: elektronická do 4K 30fps
  • Mikrofon: stereo
  • Baterie: 1200 mAh
SJCAM SJ8 PRO bude vybavena dvojicí displejů, přičemž ten hlavní na zadní straně kamery bude dotykový (2,33") a nabídne živý náhled nahrávaného videa. Sekundární displej na čelní straně akční kamery SJCAM SJ8 PRO bude zobrazovat informace o nastavení atd.
 
V kameře SJCAM SJ8 PRO najdeme senzor Sony IMX377 s 12MPx rozlišením, který najdeme například v akční kameře Yi 4K+ nebo GoPro Hero6 Black. Sekundovat mu bude čip Ambarella H2, což svým výkonem vystačí na 4K 60fps rozlišení. U Full HD videa se pak dočkáme až 120 snímků za sekundu. SJ8 PRO bude vybavena dvěma mikrofony pro stereo zvuk a připojit půjde i externí mikrofon. Kamera nabídne i elektronickou stabilizaci, kterou bude možné využít do 4K 30fps rozlišení.
 
Velkou výhodou SJCAM SJ8 PRO bude možnost nahrávání videa v MP4 formátu s kodekem H.265 (v čem je lepší než H.264?) a v SJCAM použijí baterii s kapacitou 1200 mAh. Kamera bude vybavena USB-C portem, chybět nebude HDMI port a k mobilnímu telefonu půjde tato akční kamera od SJCAM připojit pomocí WiFi.
 
Velký otazník stále visí nad přítomností GPS. Náš zdroj z SJCAM se o tomto modulu nezmiňuje, ovšem je možné, že bude možné jej připojit jako externí a o GPS v kameře SJCAM SJ8 PRO tak nepřijdeme.
 
Jaká bude cena akční kamery SJCAM SJ8 PRO je ve hvězdách, na českém trhu se prodávají v současnosti dvě akční kamery, které umí 4K 60fps rozlišení:

Xiaomi Yi 4K+ (4K Plus) lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro HERO6 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy Vega 4K

Outdoorová kamera Niceboy Vega 4K dokáže nabídnout u Full HD videa 60fps, má 2" displej a v balení najdeme voděodolný dálkový ovladač. Jak si vedla v našem testu?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde