SJCAM SJ8 PRO oficiálně: konkurence pro Yi 4K+ je na světě

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je oficiálně představena a do prodeje se dostane za pár týdnů. Známe specifikace a čínskou cenu. Zaujme hlavně 4K 60fps rozlišení, velký dotykový displej a kodek videa H.265. Co vše o kameře víme?

Zatím co v GoPro představili svou nejlevnější akční kameru, tak v SJCAM přicházejí se svým TOP modelem, který nese jméno SJCAM SJ8 Pro.

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je osazena čipem Ambarella H22 a senzorem Sony IMX377 (stejný senzor najdeme v akční kameře Yi 4K+, SJ8 Pro pak využívá o něco méně výkonný čip) a díky této kombinaci je SJ8 Pro schopná nahrávat videa až do 4K 60fps rozlišení. V menu kamery dále najdeme 2,7K 60fps video a nechybí ani Full HD s až 120 snímky za sekundu a u HD rozlišení lze nastavit až 240fps. Samotná videa jsou pak nahrávána do MP4 formátu a lze využít i kodek H.265. Videa pak lze stabilizovat pomocí elektronické stabilizace a to až do 4K 30fps rozlišení.

Čekali jste na GPS? My už u prvních informací jsme psali, že náš zdroj neuvádí žádné informace o GPS modulu a na přímou otázku, jestli bude GPS kamera SJCAM SJ8 Pro mít, jsme dostali vyhýbavou odpověď. Bohužel tato akční kamera GPS modu nemá. V kameře ovšem najdeme na zadní straně displej s úhlopříčkou 2,33", který je dotykový a na přední straně se nachází malý informační displej. Ve výbavě pak nechybí USB-C, WiFi a ke kameře se dá připojit i dálkové ovládání. SJCAM SJ8 Pro je vybavena dvojicí mikrofonů pro nahrávání stereo zvuku. V SJCAM SJ8 Pro najdeme baterii s kapacitou baterie 1200 mAh, což by podle výrobce mělo stačit na 90 minut videa při 4K 60fps rozlišení!

Mimo model SJCAM SJ8 Pro byly představeny také kamery SJ8 Air a SJ8+, kdy první model je základní kamerou s 1080p 30fps rozlišením a u SJ8+ najdeme podobné specifikace jako u SJCAM SJ7 Star. O těchto kamerách přineseme informace v dalších dnech.

V SJCAM zahájili předprodej akčních kamer ze série SJ8 a první objednávky by měly z Číny vyrazit kolem 10. až 15. května. Cena SJCAM SJ8 Pro byla stanovena na 269$ za samotnou kameru (bez příslušenství) a SJCAM SJ8 Pro s kompletním balením (včetně vodotěsného pouzdra, držáku na helmu, kolo a další) stojí 289$.

Někeří prodejci již začali nabízet SJCAM SJ8 PRO v předprodeji, aktuální cena této akční kamery je:

SJCAM SJ8 Pro lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Yi 4K+ (4K Plus) lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: SJCAM

Aktuality

Nový dron DJI Mavic Pro Alpine White v limitované edici

DJI přichází s limitovanou edicí svého dronu Mavic PRO. Verze Alpine White nabídne 4K kameru, 65 km/h rychlost letu a hned tři baterie v balení. Navíc celý dron i ovladač jsou vyvedeny v bílé barvě, tak jsme na to u DJI zvyklí.

Den dopravy zdarma až do 15.11.2017. Využijete ho?

Od dnešního dne lze využít Dny dopravy zdarma, které pořádá největší český srovnávač zboží a dá se říct, že tak opravdu odstartovalo předvánoční nakupování. Dopravu zdarma můžete využít až do 15.11.2017.

Akční kamera Gitup F1 dostupná v ČR. Jaká je cena?

Novinka GitUp F1 mezi 4K akčními kamerami se dostává na český trh a cena je celkem nízká! Kamera disponuje čipem Ambarella a senzorem Sony, nechybí jí ani elektronická stabilizace videa. GitUp F1 je již skladem v ČR.

Yi Lite s 1080p 60fps rozlišením v ČR. Jaká je cena?

Yi Lite je nová akční kamera s 1080p 60fps rozlišením, stabilizací videa a s celkem velkou kapacitou baterie. Nechybí jí ani 2" dotykový displej a interpolovaně zvládá až 4K rozlišení. Jaká je česká cena Yi Lite v eshopech?

Yi Outdoor Camera: voděodolný strážce domu

Yi Technology rozšiřuje své portfolio o venkovní bezpečnostní kameru s nočním viděním. Je voděodolná, zvládá Full HD rozlišení a pochopitelně ji lze propojit s aplikací, která Vás upozorní, že je kolem kamery pohyb.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde