SJCAM SJ8 PRO oficiálně: konkurence pro Yi 4K+ je na světě

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je oficiálně představena a do prodeje se dostane za pár týdnů. Známe specifikace a čínskou cenu. Zaujme hlavně 4K 60fps rozlišení, velký dotykový displej a kodek videa H.265. Co vše o kameře víme?

Zatím co v GoPro představili svou nejlevnější akční kameru, tak v SJCAM přicházejí se svým TOP modelem, který nese jméno SJCAM SJ8 Pro.

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je osazena čipem Ambarella H22 a senzorem Sony IMX377 (stejný senzor najdeme v akční kameře Yi 4K+, SJ8 Pro pak využívá o něco méně výkonný čip) a díky této kombinaci je SJ8 Pro schopná nahrávat videa až do 4K 60fps rozlišení. V menu kamery dále najdeme 2,7K 60fps video a nechybí ani Full HD s až 120 snímky za sekundu a u HD rozlišení lze nastavit až 240fps. Samotná videa jsou pak nahrávána do MP4 formátu a lze využít i kodek H.265. Videa pak lze stabilizovat pomocí elektronické stabilizace a to až do 4K 30fps rozlišení.

Čekali jste na GPS? My už u prvních informací jsme psali, že náš zdroj neuvádí žádné informace o GPS modulu a na přímou otázku, jestli bude GPS kamera SJCAM SJ8 Pro mít, jsme dostali vyhýbavou odpověď. Bohužel tato akční kamera GPS modu nemá. V kameře ovšem najdeme na zadní straně displej s úhlopříčkou 2,33", který je dotykový a na přední straně se nachází malý informační displej. Ve výbavě pak nechybí USB-C, WiFi a ke kameře se dá připojit i dálkové ovládání. SJCAM SJ8 Pro je vybavena dvojicí mikrofonů pro nahrávání stereo zvuku. V SJCAM SJ8 Pro najdeme baterii s kapacitou baterie 1200 mAh, což by podle výrobce mělo stačit na 90 minut videa při 4K 60fps rozlišení!

Mimo model SJCAM SJ8 Pro byly představeny také kamery SJ8 Air a SJ8+, kdy první model je základní kamerou s 1080p 30fps rozlišením a u SJ8+ najdeme podobné specifikace jako u SJCAM SJ7 Star. O těchto kamerách přineseme informace v dalších dnech.

V SJCAM zahájili předprodej akčních kamer ze série SJ8 a první objednávky by měly z Číny vyrazit kolem 10. až 15. května. Cena SJCAM SJ8 Pro byla stanovena na 269$ za samotnou kameru (bez příslušenství) a SJCAM SJ8 Pro s kompletním balením (včetně vodotěsného pouzdra, držáku na helmu, kolo a další) stojí 289$.

Někeří prodejci již začali nabízet SJCAM SJ8 PRO v předprodeji, aktuální cena této akční kamery je:

SJCAM SJ8 Pro lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Yi 4K+ (4K Plus) lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: SJCAM

Aktuality

SJCAM SJ9 Strike: 4K 60fps video a voděodolnost bez pouzdra

SJCAM SJ9 Strike bude nový model akční kamery čínského výrobce. Tato kamera bude voděodolná i bez pouzdra a nabídne až 4K rozlišení s 60 snímky za sekundu. Půjde o důstojného konkurenta pro GoPro HERO7 Black?

GoPro Hero7 v limitované edici Dusk White

GoPro vydává limitovanou edici své akční kamery Hero7 Black. Vypadá to, že bílá je nová černá! GoPro Hero7 Black je v současné době nejlépe vybavenou kamerou na trhu a limitovaná edice Dusk White by GoPro měla pomoci v prodejích.

SJCAM Ion: nová řada akčních kamer brzo dorazí na trh

SJCAM chystá tři nové akční kamery. SJCAM Ion Carbon, Ion Totem a Ion Krypton nenabídnou nic zásadního a jedná se tak spíše o nesmyslnou řadu akčních kamer v portfoliu čínského výrobce. Co budou kamery umět?

Niceboy PILOT Q1: základní HD kamera do auta s 3" displejem

Niceboy přichází na trh s novou kamerou do auta. Po modelu PILOT Q3 se do prodeje dostane levnější varianta PILOT Q1 s interpolovaným Full HD rozlišením. Lákadlem může být velký 3" displej. Jaká bude cena autokamery Niceboy PILOT Q1?

DJI Osmo Pocket: malá 4K 60fps kamera na 3-osém gimbalu

DJI přichází s novou malou kamerou s 4K 60fps rozlišením, která je umístěna na 3-osém gimbalu. Na jedno nabití vydřží Osmo Pocket 140 minut a překvapí také cenou. Navíc s obalem je zaručena vodotěsnost do 60 metrů!

Aktualizace firmwaru pro akční kameru Niceboy VEGA 6

Niceboy VEGA 6 je jednou z nejlevnějších nativních 4K akčních kamer s kodekem H.265. Nově je k dispozici aktualizace firmwaru  pro tuto kameru, která přináší možnost vypnutí systémových zvůků tlačítek kamery.

Black friday 2018: nativní 4K akční kamery pod 3500Kč

Černý pátek 2018 se nezadržitelně blíží a akční ceny se dotkly i akčních kamer. Vybrali jsme akční kamery s nativním 4K rozlišením a ceny jsou tak nízko, že některé kamery se dají koupit již za cenu lehce nad 3000Kč! Jaké kamery to jsou?

GoPro HERO7 Silver VS Niceboy VEGA 6: srovnání parametrů

GoPro HERO7 Silver a Niceboy VEGA 6 jsou si parametrově velmi podobné. V čem se ale přesně tyto akční kamery liší, a která kamera toho nabídne za danou cenu více? Srovnali jsme parametry kamer GoPro a Niceboy.

Přinese SJCAM SJ9 vodotěsnost bez pouzdra? A co dál?

V SJCAM před pár týdny začali pracovat na nové akční kameře. Novinka by měla pokračovat v nově zaběhlém označení a na trh nejspíše přijde s názvem SJ9 (PRO). Základem by měla být vodotěsnost dle certifikace IP68 bez pouzdra.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde