SJCAM SJ8: nativní 4K 60fps rozlišení, GPS a dva displeje?

Čínská společnost SJCAM chystá novou akční kameru. Podle našich informací bude mít velmi podobné specifikace jako akční kamera Yi 4K+ a k tomu možná přidá GPS. Můžeme se těšit na další 4K 60fps rozlišení, elektronickou stabilizaci či RAW?

Na konci roku 2017 (popř. začátkem roku 2018) chystají v SJCAM představit novou akční kameru (většina kamer od této čínské společnosti byla představena v říjnu), která by měla konkurovat Yi 4K+, tedy v současnosti nejlepší akční kameře na trhu (recenze Yi 4K+).

Editováno: SJCAM chystá hned tři kamery SJ8 a to SJ8 PRO, SJ8+ a SJ8 Air

Nejvyšším modelem u SJCAM je v současnosti model SJ7 Star (recenze kamery), která je osazena senzorem Sony IMX117 a čipem Ambarella A12. Novinka, která ještě nemá jméno (předpokládám, že bude dodržen postup a kamera se bude jmenovat SJ8) by měla disponovat senzorem Sony IMX377 a čipem Ambarella H2 (možná se v kameře objeví čip Ambarella H22). Díky této kombinaci by kamera měla umět opravdové 4K rozlišení s 60 snímky za sekundu a stabilizace by měla fungovat až do 4K 30fps rozlišení.

Doporučujeme: Ambarella A7 vs A12 vs A9 vs H2. Jak je to s čipy pro akční kamery?

SJCAM SJ8 by měla být vybavena dvěma displeji. Ten větší na zadní straně bude dotykový a nabídne živý náhled nahrávaného videa. Druhý displej na přední straně bude zobrazovat informace o nastavení kamery. SJCAM SJ8 by měla podporovat focení do RAW a chybět by nemělo ani ovládání pomocí hlasu. SJ8 by měla být také první kamera od SJCAM, která bude vybavena GPS modulem. I když o GPS náš zdroj mlčí, tak většina zahraničních webů o GPS píše. Ve videu tak bude možné zobrazit například informace o rychlosti a podobně. Je ovšem otázkou, zda GPS modul se nebude dokupovat zvlášť. Uvidíme.

Jaká bude cena SJCAM SJ8 není jasné, v prodeji bude SJCAM SJ8 (PRO) v průběhu roku 2018. Jediná akční kamera s čipem Ambarella H2 a senzorem Sony IMX377 na trhu, je výše zmíněná Yi 4K+, která se v ČR prodává za tuto cenu:

Xiaomi Yi 4K+ (4K Plus) lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ7 Star, která má horší senzor i čip se v České republice prodává také již delší dobu. Aktuální cena je:

SJCAM SJ7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy Vega 4K

Outdoorová kamera Niceboy Vega 4K dokáže nabídnout u Full HD videa 60fps, má 2" displej a v balení najdeme voděodolný dálkový ovladač. Jak si vedla v našem testu?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde