SJCAM C200: nová akční kamera, která je zbytečná

SJCAM přichází na trh s novou akční kamerou. Model C200 bohužel nepřináší nic zázračného. Interpolované 4K rozlišení s maximálně 24 snímky za sekundu a nativní Full HD video s 60fps je dnes už základ. Potěší snad jen vodotěsná konstrukce.

V SJCAM kdysi se svými akčními kamerami dominovali nejen českému trhu. Sláva už je dávno pryč a i nový model SJCAM C200 naznačuje, že vývoj akčních kamer se (nejen) v SJCAM zastavil.

Kamera je osazena čipem Novatek 96660 a senzorem Sony s nativním 5MPx rozlišením. Tento hardware není vůbec špatný, ale spíše jej najdeme u kamer do auta. Maximálním nativním rozlišením je díky kombinaci čipsetu a senzoru 2K (2560 x 1440) s 30 snímky za sekundu. U Full HD videa pak lze nastavit maximálně 60fps. Interpolovaně pak kamera umí také 4K video s 24fps. Tedy parametry, které měla už například kamera SJCAM M20, na kterou jsme psali recenzi už v roce 2016. A dokonce i naprosto stejný čipset. Z tohoto modelu také trošku vychází i design novinky C200.

Co u tohoto modelu potěší je kovové tělo (i když zde ze zkušeností s SJCAM mám obavu, že se kamera bude přehřívat), které je vodotěsné do hloubky 5 metrů. S dodávaným vodotěsným krytem je pak možné se s kamerou potápět až do 40 metrů. Na zadní straně kamery je 1,28" displej s rozlišením 240 x 240 bodů o stabilizaci se stará 6 osý gyroskop. Kapacita baterie 1200 mAh by měla vydržet až na 150 minut nahrávání videa. To se mimochodem nahrává ve formátu MP4 s kodekem H.264.

Cena kamery byla stanovena na 129USD, což mi osobně na cenu u čínského prodejce přijde hodně. Prodejním argumentem snad můžou být menší rozměry kamery: 33,8 x 68 x 26,6 mm. Co na kameru říkáte? Napište do diskuze.

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: SJCAM

Aktuality

Sony představilo novou DSLR Alpha A68

Nový foťák od Sony Alpha A68, který byl právě představen, si půjčuje senzor z nejvyššího mode A77 II, má 24MPx a 79 ostřících bodů.

Elephone 4K levná akční kamera

Maďarský výrobce mobilních telefonů Elephone se pouští do boje i s outdoorovými kamerami. Jejich první kamera by měla umět 4K video.

Eken H3: levná 4K kamera na sport

Nová kamera od Eken s označením H3 bude umět nahrávat videa až do rozlišení 4K. A měla by být velmi levná!

Canon EOS M10 - nová bezzrcadlovka

18Mpx APS-C snímač, Full HD video, výklopný displej. To je nová bezzrcadlovka EOS M10, kterou představila společnost Canon

iPhone 6S: nejlepší fotomobil současnosti?

Apple vybudoval svou pověst mobilních telefonů se skvělým fotoaparátem ne díky množství pixelů, ale na samotné kvalitě fotek. Jak je na tom nový iPhone 6S?

Vybíráme zrcadlovku. Značka levně

DSLR jsou pořád tou nejlepší volbou, co koupit, když to s fotkami myslíte vážně. Jakou zrcadlovku vybrat, aby nás nezruinovala?

Zoner Studio ve verzi 18

Zoner představil svou novou verzi programu pro úpravu fotografií. Zoner studio 18 přináší zjednodušený design, vylepšené úpravy v RAW, podporu 4K rozlišení na monitorech a další.

Nejlepší nové bezzrcadlovky 2015

Bezzrcadlovky nebo chcete-li kompaktní fotoaparáty, jsou nejlepším poměrem cena a výkon. Nestačí-li Vám obyčejný kompaktní fotoaparát a kvalitní zrcadlovka Vám přijde drahá, pak je tady pro Vás náš výběr toho nejlepšího.

Jsem Ezviz S1, jsem legenda

Značka Ezviz označuje svou novou kameru za legendu. Sice jsou to silná slova, ale zaujmout může. Hlavně pro svou výdrž na jedno nabití!

Eken H9 kamera s Ultra HD 4K videem za 2000Kč?

Celkem neznámá čínská společnost Eken představila svou novou outdoorovou kameru s názvem H9. Ta se chlubí možností natáčet videa v rozlišení 4096x2160 pixelů. Tedy v Ultra HD rozlišení.

GoPro Hero 4 Session: nejmenší hrdina!

Výrobce outdoorových kamer GoPro představil svou nejmenší kameru. Jmenuje se Hero 4 Session. Je lehčí a menší než Hero 4, ale stejně vybavená!

Neomezené úložiště pro Vaše fotky

Společnost Google spustila službu Fotky Google a nabízí neomezené úložiště pro Vaše fotky. Služba je určená jak pro mobilní zařízení, tak i pro počítače.

 

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde