Senzor Sony dokáže nahrávat 1080p videa s 1000fps

Společnost Sony oznámila, že vyvíjí senzor, který dokáže nahrávat super slow motion videa ve Full HD rozlišení a to díky 1000 snímků za sekundu, které bude zvládat. Podívejte se na ukázkové video.

Většina špičkových akčních kamer využívá senzory od Sony a taky nejen proto se dají označit za špičku v oboru. Senzor Sony najdeme např. v Xiaomi Yi 4K nebo GoPro Hero5 Black.

Nový senzor bude mít nízkou spotřebu energie, vysokou kapacitu paměti DRAM a bude disponovat rozlišením 19,3 MPx se závěrkou pouze 1/120 sekundy (což je asi 4x rychlejší než u ostatních senzorů). Pro Full HD video bude možné využít až 1000 snímků za sekundu a natáčet tak super slow motion videa. Senzory Sony v současné chvíli zvládají 120fps u 1080p videa.

Mrkněte se na super slow motion video v podání Sony:

V současné době ovšem neexistuje žádný procesor, který by tak vysokou snímkovou frekvenci zaznamenal. Ale jde vidět, že vývoj zastavit nejde. Taky je jasné, že datový tok 1080p 1000fps videa bude natolik velký, že současné paměťové karty jistě na takový záznam stačit nebudou.

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: Sony

Aktuality

Sony představilo novou DSLR Alpha A68

Nový foťák od Sony Alpha A68, který byl právě představen, si půjčuje senzor z nejvyššího mode A77 II, má 24MPx a 79 ostřících bodů.

Elephone 4K levná akční kamera

Maďarský výrobce mobilních telefonů Elephone se pouští do boje i s outdoorovými kamerami. Jejich první kamera by měla umět 4K video.

Eken H3: levná 4K kamera na sport

Nová kamera od Eken s označením H3 bude umět nahrávat videa až do rozlišení 4K. A měla by být velmi levná!

Canon EOS M10 - nová bezzrcadlovka

18Mpx APS-C snímač, Full HD video, výklopný displej. To je nová bezzrcadlovka EOS M10, kterou představila společnost Canon

iPhone 6S: nejlepší fotomobil současnosti?

Apple vybudoval svou pověst mobilních telefonů se skvělým fotoaparátem ne díky množství pixelů, ale na samotné kvalitě fotek. Jak je na tom nový iPhone 6S?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde