Senzor Sony dokáže nahrávat 1080p videa s 1000fps

Společnost Sony oznámila, že vyvíjí senzor, který dokáže nahrávat super slow motion videa ve Full HD rozlišení a to díky 1000 snímků za sekundu, které bude zvládat. Podívejte se na ukázkové video.

Většina špičkových akčních kamer využívá senzory od Sony a taky nejen proto se dají označit za špičku v oboru. Senzor Sony najdeme např. v Xiaomi Yi 4K nebo GoPro Hero5 Black.

Nový senzor bude mít nízkou spotřebu energie, vysokou kapacitu paměti DRAM a bude disponovat rozlišením 19,3 MPx se závěrkou pouze 1/120 sekundy (což je asi 4x rychlejší než u ostatních senzorů). Pro Full HD video bude možné využít až 1000 snímků za sekundu a natáčet tak super slow motion videa. Senzory Sony v současné chvíli zvládají 120fps u 1080p videa.

Mrkněte se na super slow motion video v podání Sony:

V současné době ovšem neexistuje žádný procesor, který by tak vysokou snímkovou frekvenci zaznamenal. Ale jde vidět, že vývoj zastavit nejde. Taky je jasné, že datový tok 1080p 1000fps videa bude natolik velký, že současné paměťové karty jistě na takový záznam stačit nebudou.

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: Sony

Aktuality

SJCAM M20: nová mini kamera

Nová kamera od SJCAM s označením M20 bude disponovat 16Mpx senzorem od Sony, stabilizací pomocí gyroskopu a nabídne 2K rozlišení.

Objektivy Zeiss pro telefony iPhone

Společnost Zeiss představila nové objektiy, které jsou určeny pro mobilní telefony iPhone z řady 6. A můžete si pořídit makro, širokoúhlý nebo teleobjektiv.

Movi: 4K kamera pro živé streamy

Na veletrhu CES v Las Vegas byla představena 4K kamera, která nese jednoduchý název Movi a je určena pro živé streamy!

PhaseOne XF100: 100MPx Full frame fotoaparát

Kde až tohle skončí? Rekordman v počtu megapixelů Canon EOS 5DS byl překonán. A to hned dvojnásobně. Nová PhaseOne XF100 přináší totiž rozlišení 100MPx!

X9000: 4K akční kamera za 1500Kč?

  

Další levná čínská kamera, která na svém těle uvádí velký nápis 4K Ultra HD a láká na cenu do 1500Kč. Všechno má svá ale...

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde