Samsung 360 Round: 17 senzorů a 4K rozlišení pro každé oko

Samsung představil novou kameru pro virtuální realitu. Samsung 360 Round má 17 senzorů a objektivy se světelností f/1,8, dokáže nahrávat ve 4K rozlišením, které je dostupné pro VR pro každé oko a nechybí ani 6 mikrofonů.

Ne, není to robotický vysavač. Ač ho tvarem připomíná, tak Samsung 360 Round je kamera pro virtuální realitu. Ta ovšem není určena pro běžné uživatele jako Samsung Gear 360, ale cílí spíše na profesionální autory videí.

Samsung 360 Round má 17 senzorů - 8 dvojic vodorovně a jeden senzor vertikálně. Objektivy navíc mají skvělou světelnost f/1,8. Kamera dokáže nahrávat 3D video až do 4K rozlišení (4096 x 2048) s 30 snímky za sekundu a to pro každé oko zvlášť. Nechybí ani možnost nahrávání 2D videa a také až do 4K rozlišení. Videa pak je možné nahrávat do MP4 formátu s kodekem H.256.

Samsung 360 Round má navíc stupeň krytí IP65, takže je tato 3D kamera chráněna proti stříkající vodě. Nechybí ani šestice stereo mikrofonů, které dokáží nahrávat prostorový zvuk. Dále je možné připojit až dva externí mikrofony. Tato kamera je dokonce vybavena vlastním vnitřním úložištěm a velikosti 40GB a rozšířit lze o microSD kartu do velikosti 128GB nebo SSD disk až do velikosti 2TB!

Kamera Samsung 360 Round je cvalík - váží 1,93 Kg a její rozměry jsou 205 x 205 x 76,8 mm. Cena této kamery nebyla zatím stanovena a určitě nebude nízká. Dalším vysokým nákladem bude HW pro zpracování videa, které je nahrané touto kamerou. Minimem je totiž Core i7-6700K, 16GB RAM a grafická karta GeForce GTX1080. Pro živý stream a nahrávání videa pak minimálně i7-6950X, 32GB RAM a dvě karty GeForce GTX 1080!

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: samsung.com

Aktuality

YI Compact Dash: základní černá skříňka za 1000Kč

YI Compact Dash Camera je nejnižší model černé skříňky do auta od Yi Technology. Tato autokamera nabízí Full HD rozlišení, noční režim a velký 2,7" displej s živým náhledem nahrávaného videa. Yi Compact Dash zaujme i cenou.

SJCAM SJ4000 Air: nástupce úspěšných akčních kamer?

  

Historicky nejúspěšnějším modelem akční kamery od SJCAM je SJ4000 a SJ4000 WiFi. V novém roce se dočkáme nejspíše jejich nástupce. Model SJ4000 Air bude mít některá vylepšení a hlavně velmi zajímavou cenu. Co o kameře víme?

Niceboy Vega 5 POP VS SJCAM SJ6 Legend: srovnání akčních kamer

Akční kamery Niceboy Vega 5 POP a SJCAM SJ6 Legend mají stejný čip, ovšem liší se senzorem. Jedna využívá senzor Panasonic a druhá Sony. Rozdíly jsou i v kvalitě videa a fotek a v dalších parametrech. Jakou akční kameru koupit?

Testujeme akční kameru Niceboy Vega 5 POP: Co Vás zajímá?

Vega 5 POP je první akční kamera od Niceboy, která disponuje optickou stabilizací videa pomocí gyroskopu a také se poprvé u Niceboy dočkáme dotykového displeje. Základem je senzor Sony a čip Novatek. Jak uspěje v recenzi?

Niceboy Vega+ VS Niceboy Vega 5 FUN. srovnání akčních kamer

Niceboy Vega 5 FUN je nástupcem modelu Vega+. Obě akční kamery prošly naší recenzí, ovšem jaké jsou mezi nimi rozdíly? Vega 5 FUN jako nástupce přináší spousty vylepšení oproti Vega+, podívejte se na ty zásadní změny.

Recenze akční kamery Niceboy Vega 5 FUN. Jak uspěla?

Testem prošla akční kamera Niceboy Vega 5 FUN, která je nástupcem oblíbeného modelu Vega+. Jde hlavně o Full HD kameru s 30 snímky za sekundu, ale interpolovaně zvládá až 4K rozlišení. Přečtěte si recenzi Vega 5 FUN.

SJCAM A10: odolnost proti vodě bez pouzdra a 3 hodiny výdrž

V SJCAM za nedlouho představí novou akční kameru A10, která bude mít certifikaci IP65. SJCAM A10 bude osazena senzorem Sony, novým čipem Novatek a nabídne i 2" displej či 2650 mAh baterii. Přibalen bude i držák do auta.

Niceboy Vega 5 FUN: videopohled na akční kameru

Vega 5 FUN je nová akční kamera od Niceboy s relativně nízkou cenou. Jde hlavně o 1080p 30fps kameru, ovšem v menu najdeme i např. interpolované 4K rozlišení. Podívejte se, co kamera Vega 5 FUN umí a jak vypadá na prvním videu.

Black friday 2017: slevy na akční kamery na Černý pátek

Loňský Černý pátek slevám na akční kamery moc nepřál. Letos se ovšem nějaká ta výhodná nabídka najde. Sleva je na špičkovou Sony FDR-X3000 nebo opravdu odolnou akční kameru Olympus. Ve slevě je i Niceboy nebo SJCAM.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde