Rozebraná SJCAM SJ7 Star, jak vypadá akční kamera uvnitř?

Stále nejvyšší model od SJCAM, akční kamera SJ7 Star, disponuje nativním 4K rozlišením, má velký 2" displej a hliníkové tělo. Zajímá Vás jak vypadá tato akční kamera uvnitř? Zajímavým zjištěním je třeba fakt, že kamera má záložní baterii.

V recenzi SJCAM SJ7 Star jsem si posteskl, proč kamera nemá stativový závit, když ho má i levnější model SJ6 Legend. Pokud se podíváme na fotky rozebrané kamerky SJ7 Star, které jsou k vidění na diskuzním fóru SJCAM, tak je jasné, že pro něj prostě nezbylo místo.

Dalším zajímavým faktem je, že kamera SJCAM SJ7 Star má záložní knoflíkovou baterii. Kamery bez záložní baterie si nedokáží "zapamatovat" datum a čas v případě, že je vyjmutá hlavní baterie. Čas je totiž uložen ve speciální paměti, která se vymaže, pokud nemá napájení (podobně funguje RAM u počítačů). Dělo by se to i u notebooků a stolních PC, kdyby neměli sekundární knoflíkovou baterii. Tedy u SJCAM SJ7 Star se nestane, že by po výměně baterie došlo k vymazaní nastaveného datumu a času.

SJCAM SJ7 Star disponuje čipem Ambarella A12 a senzorem Sony IMX117 s 12MPx rozlišením. Je schopná využívat elektronickou stabilizaci až do 1080p rozlišení s 60fps. Tělo kamery SJ7 je vyrobeno z hliníku a displej s živým náhledem nahrávaného videa, který má velikost 2" je navíc dotykový.

Na českém trhu se cena kamery SJCAM SJ7 Star pohybuje v tomto rozmězí:

SJCAM SJ7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Další fotky rozebrané SJCAM SJ7 Star a také návod jak si vyrobit stativový závit na kemeru, popřípadě informace o výměně vestavěného mikrofonu u SJ7, najdete na  sjcam.forumczech.com 

Aktuality

PhaseOne XF100: 100MPx Full frame fotoaparát

Kde až tohle skončí? Rekordman v počtu megapixelů Canon EOS 5DS byl překonán. A to hned dvojnásobně. Nová PhaseOne XF100 přináší totiž rozlišení 100MPx!

X9000: 4K akční kamera za 1500Kč?

  

Další levná čínská kamera, která na svém těle uvádí velký nápis 4K Ultra HD a láká na cenu do 1500Kč. Všechno má svá ale...

Karma - Dron od GoPro. Má šanci uspět?

O tom, že společnost známá svými outdoorovými kamerami chystá vlastní dron, se mluví už nějakou dobu. Nyní je jasné, že opravdu bude.

Sunco SO71 - outdoorová kamera s 2,5K videem

Trhu se sportovními kamerami se daří a to je důvod proč na svět přišla další outdoorová kamera. Sunco SO71 má navíc velmi dobré hardwarové parametry.

Vánoce 2015: špičkové kompakty

High-end kompaktní fotoaparáty nabízejí plně manuální režim, kvalitní objektivy a malé a kompaktní tělo. Vybrali jsme pro Vás ty nejlepší, se kterými na Vánoce určitě neuděláte chybu.

Nové objektivy Carl Zeiss Milvus dostupné v ČR!

Nové SLR objektivy Carl Zeiss Milvus jsou dostupné už i v České republice. Ty disponují precizním manuálním ostřením a nabízí vysoký a stabilní obrazový výkon u všech ohniskových vzdáleností.

Vánoce 2015: Vybíráme zrcadlovku

Vánoce se blíží a my začínáme s maratonem doporučovaných digitálních hraček! Dnes se podíváme jakou zrcadlovku koupit pod vánoční stromeček.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde