Akční kamery GoPro Hero5, SJCAM SJ7 STAR a Sony FDR-X3000

OHLEDNUTÍ ZÁŘÍ - GoPro konečně představila svou novou řadu akčních kamer Hero5, nelení ani u SJCAM a jejich SJ7 nabídne 120fps u 1080p videa a i Sony má nový TOP model FDR-X3000. U DJI zase s dronem Mavic chtějí konkurovat GoPro Karma.

Pojďme si zrekapitulovat, o čem jsme psali v září na našem webu. Tento měsíc byl opravdu bohatý na novinky v segmentu akčních kamer a také dronů:

Sony FDR-X3000
Sony se pochlubilo novou akční kamerou, která se stane jejich nejvyšším modelem. Procesor BIONZ X vlastní výroby zvládá datový tok až 100Mbps u 4K videa a taková hodnota je opravdu úctyhodná. Kamera se může pyšnit také 1/25" Exmor R senzorem s 8,2MPx a objektivem ZEISS Tessar. Kamera navíc má nový systém optické stabilizace Sony BOSS (Balanced Optical SteadyShot), která funguje u všech rozlišeních, kterými FDR-X3000 disponuje. Díky GPS do videa půjdou umístit grafické informace o rychlosti, vzdálenosti či času. Kamera se na trh dostane začátkem listopadu a některé eshopy už nabízí předobjednávky:
GoPro Hero5 Black, Hero5 Session a dron Karma
 
O GoPro Hero5 vzniklo nespočet spekulací a konečně je to oficiální. Nová Hero5 Black je voděodolná i bez pouzdra do hloubky 10 metrů, má dotykový 2" displej a hlasové ovládání. Co se rozlišení týče, tak zůstalo vše při starém: 4K s 30fps, 2,7K s 60fps, 1080p se 120fps a 720p s 240fps. GoPro Hero5 Black je také úplně první kamerou od této společnosti, která disponuje stabilizací obrazu. Aktuálně již některé eshopy nabízejí kamery k předobjednání a to za ceny:

Mimo Hero5 Black byla představena i kamera Hero5 Session, které nabízí podobné specifikace jako její větší sestra. Více informací v samostatném článku.

Celkem pozitivní ohlas zaznamenal i nový dron GoPro Karma, který je kompatibilní s kamerami Hero4 Black a Silver Editon a Hero5 Black. Karma vydrží létat 20 minut a to při maximální rychlosti 56km/h. Dron je dodáván s 3-osým gimbalem, který stabilizuje kameru a navíc se dá z dronu tento stabilizátor vyjmout a lze jej použit samostatně jen s kamerou. Další informace o GoPro Karma, včetně videa najdete v našem článku Dron GoPro Karma oficiálně.

DJI Mavic PRO
DJI  MAVIC PRO
Velkou konkurencí pro dron od GoPro bude novinka DJI Mavic PRO. Tento dron jde složit do kompaktní velikosti 198 x 83 x 83 mm a lze jej tak jednoduše přenášet, navíc je podle výrobce rozložený a schopný letu do jedné minuty. Maximální rychlost Mavic PRO je 64km/h a doba letu je 27 minut. 
 
Dron je vybaven 4K kamerou, která u Full HD videa disponuje až 96 snímky za sekundu a pochopitelně jí nechybí 3-osá stabilizace pomocí gimbalu. Dron má dálkové ovládání s vlastním displejem a díky GPS se například dokáže sám vrátit na místo, ze kterého vzletěl. Více informací a video najdete v tomto článku.
SJCAM SJ7 STAR
SJCAM SJ7 STAR
Nová hvězda v segmentu akčních kamer chce být SJCAM SJ7 STAR. Tato kamera bude mít 2" dotykový displej a bude vyrobena z kovu. Procesor Ambarella A12 a senzor IMX117 dávají do vínku SJ7 nativní 4K rozlišení se 30fps a 120 snímků za sekundu půjde navolit u Full HD videa.
 
Kamera bude podporovat externí mikrofon a bude ji možné ovládat dálkovým ovladačem SJCAM. Kameře nebude chybět stabilizace videa, WiFi či USB a HDMI konektor. Začátek prodeje je naplánován na konec října.
 
My jsme Vám přinesli srovnání parametrů SJCAM SJ7 s kamerami GoPro, Xiaomi a Niceboy. Celé srovnání najdete v tomto článku. Taky se můžete podívat na videoukázku ve 4K rozlišení z této nové akční kamery.
SJCAM SJ7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Niceboy PILOT X: videopohled na kameru do auta s GPS

PILOT X je první kamera do auta od Niceboy s magnetickým držákem. Navíc disponuje GPS modulem, který se uchycuje také pomocí magnetů. Podívejte se exklusivně na kameru Niceboy PILOT X v našem videopohledu.

Niceboy PILOT X – kamera do auta s GPS a magnetickým držákem

Niceboy uvádí na trh novou černou skříňku do auta, jejíž hlavním lákadlem je snadná manipulace díky magnetickému držáku. Stejný systém magnetického uchycení má dokonce i GPS modul. Co všechno Niceboy PILOT X umí a jaká je cena?

SJCAM SJ9 Strike: 4K 60fps video a voděodolnost bez pouzdra

SJCAM SJ9 Strike bude nový model akční kamery čínského výrobce. Tato kamera bude voděodolná i bez pouzdra a nabídne až 4K rozlišení s 60 snímky za sekundu. Půjde o důstojného konkurenta pro GoPro HERO7 Black?

GoPro Hero7 v limitované edici Dusk White

GoPro vydává limitovanou edici své akční kamery Hero7 Black. Vypadá to, že bílá je nová černá! GoPro Hero7 Black je v současné době nejlépe vybavenou kamerou na trhu a limitovaná edice Dusk White by GoPro měla pomoci v prodejích.

SJCAM Ion: nová řada akčních kamer brzo dorazí na trh

SJCAM chystá tři nové akční kamery. SJCAM Ion Carbon, Ion Totem a Ion Krypton nenabídnou nic zásadního a jedná se tak spíše o nesmyslnou řadu akčních kamer v portfoliu čínského výrobce. Co budou kamery umět?

Niceboy PILOT Q1: základní HD kamera do auta s 3" displejem

Niceboy přichází na trh s novou kamerou do auta. Po modelu PILOT Q3 se do prodeje dostane levnější varianta PILOT Q1 s interpolovaným Full HD rozlišením. Lákadlem může být velký 3" displej. Jaká bude cena autokamery Niceboy PILOT Q1?

DJI Osmo Pocket: malá 4K 60fps kamera na 3-osém gimbalu

DJI přichází s novou malou kamerou s 4K 60fps rozlišením, která je umístěna na 3-osém gimbalu. Na jedno nabití vydřží Osmo Pocket 140 minut a překvapí také cenou. Navíc s obalem je zaručena vodotěsnost do 60 metrů!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde