Recenze autokamery Cel-Tec, nová akční kamera Xiaomi Mijia 4K

OHLÉDNUTÍ SRPEN - recenzí prošla černá skříňka do auta Cel-Tec CD30X s GPS, představena byla nová akční kamera Xiaomi Mijia 4K, očekávat můžeme SJCAM SJ8 s 4K 60fps rozlišením a srovnali jsme GoPro Hero5 a Niceboy Vega 5.

Máme za sebou období prázdnin, ovšem ani srpen nebyl chudý na novinky ve video technice. Tady je srpnová rekapitulace:

Recenze kamery do auta CEL-TEC CD30X GPS

 
Nejen akčním kamerám se věnujeme na našem webu, poslední recenze se týkala černé skříňky, která zaujme nejen svým tvarem, ale také přítomností GPS modulu. Díky němu máte informace o rychlosti videa či mapu, která ukazuje, kde se auto pohybuje a to přímo podle záznamu videa.
 

Nová akční kamera GitUp F1, Xiaomi Mijia 4K a spekulace o SJCAM SJ8

 
Měsíc srpen byl bohatý na informace o nových akčních kamerách. Byly představeny dvě novinky, které budou mít čip Ambarella A12 a nejspíše také stejný 8MPx senzor Sony. GitUp F1 se svým tvarem vymyká tomu, co u akčních kamer známe a Xiaomi Mijia 4K zase zaujme nízkou cenou a velkou kapacitou baterie. Xiaomi Mijia 4K jsme navíc srovnali s SJCAM SJ7 Star a Niceboy Vega 5.
 
Také jsme se podělili o informace o chystané novince u SJCAM. SJ8 by měla být druhá kamera na světě s nativním 4K rozlišením s 60 snímky na světě (ta první je Yi 4K+) a k představení by mělo dojít v září nebo říjnu tohoto roku.
 

Niceboy VEGA 5 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Rozdíly v čipech Ambarella

Spousta lidí neví, jaký čip v akčních kamerách je nejvýkonnější a u americké společnosti Ambarella tomu nepomáhá ani označení, kdy Ambarella A12 je méně výkonný čip než Ambarella A9SE. My jsme si vzali na mušku ty nejpoužívanější.
 

SJCAM SJDASH se prodává v ČR

SJDASH je první černá skříňka do auta od SJCAM. Má čip vlastní výroby SJCAM a nově se začala prodávat i v českých eshopech. Více informací o SJCAM SJDASH v našem článku:
 

Sjdash M30 G-sensor lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro Hero5 vs Niceboy Vega 5

 
Dvě akční kamery z opačné cenové hladiny, ovšem obě nabízející 4K nativní rozlišení. GoPro Hero5 i Niceboy Vega 5 jsou v současné době nejvyššími modely obou výrobců akčních kamer. Jak vypadá video z obou kamer postavených vedle sebe?
 

Stojí za pozornost:

Recenze Cel-Tec FHD 180 WiFi PRO: bezpečnostní IP kamera s nočním viděním

S Quik od GoPro budete králem v úpravách videa

Recenze Xiaomi Mi Band 2

Recenze monitoru Dell U2417H

GoPro HERO5 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

SJCAM SJ9 Strike: 4K 60fps video a voděodolnost bez pouzdra

SJCAM SJ9 Strike bude nový model akční kamery čínského výrobce. Tato kamera bude voděodolná i bez pouzdra a nabídne až 4K rozlišení s 60 snímky za sekundu. Půjde o důstojného konkurenta pro GoPro HERO7 Black?

GoPro Hero7 v limitované edici Dusk White

GoPro vydává limitovanou edici své akční kamery Hero7 Black. Vypadá to, že bílá je nová černá! GoPro Hero7 Black je v současné době nejlépe vybavenou kamerou na trhu a limitovaná edice Dusk White by GoPro měla pomoci v prodejích.

SJCAM Ion: nová řada akčních kamer brzo dorazí na trh

SJCAM chystá tři nové akční kamery. SJCAM Ion Carbon, Ion Totem a Ion Krypton nenabídnou nic zásadního a jedná se tak spíše o nesmyslnou řadu akčních kamer v portfoliu čínského výrobce. Co budou kamery umět?

Niceboy PILOT Q1: základní HD kamera do auta s 3" displejem

Niceboy přichází na trh s novou kamerou do auta. Po modelu PILOT Q3 se do prodeje dostane levnější varianta PILOT Q1 s interpolovaným Full HD rozlišením. Lákadlem může být velký 3" displej. Jaká bude cena autokamery Niceboy PILOT Q1?

DJI Osmo Pocket: malá 4K 60fps kamera na 3-osém gimbalu

DJI přichází s novou malou kamerou s 4K 60fps rozlišením, která je umístěna na 3-osém gimbalu. Na jedno nabití vydřží Osmo Pocket 140 minut a překvapí také cenou. Navíc s obalem je zaručena vodotěsnost do 60 metrů!

Aktualizace firmwaru pro akční kameru Niceboy VEGA 6

Niceboy VEGA 6 je jednou z nejlevnějších nativních 4K akčních kamer s kodekem H.265. Nově je k dispozici aktualizace firmwaru  pro tuto kameru, která přináší možnost vypnutí systémových zvůků tlačítek kamery.

Black friday 2018: nativní 4K akční kamery pod 3500Kč

Černý pátek 2018 se nezadržitelně blíží a akční ceny se dotkly i akčních kamer. Vybrali jsme akční kamery s nativním 4K rozlišením a ceny jsou tak nízko, že některé kamery se dají koupit již za cenu lehce nad 3000Kč! Jaké kamery to jsou?

GoPro HERO7 Silver VS Niceboy VEGA 6: srovnání parametrů

GoPro HERO7 Silver a Niceboy VEGA 6 jsou si parametrově velmi podobné. V čem se ale přesně tyto akční kamery liší, a která kamera toho nabídne za danou cenu více? Srovnali jsme parametry kamer GoPro a Niceboy.

Přinese SJCAM SJ9 vodotěsnost bez pouzdra? A co dál?

V SJCAM před pár týdny začali pracovat na nové akční kameře. Novinka by měla pokračovat v nově zaběhlém označení a na trh nejspíše přijde s názvem SJ9 (PRO). Základem by měla být vodotěsnost dle certifikace IP68 bez pouzdra.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde