Přinese SJCAM SJ9 vodotěsnost bez pouzdra? A co dál?

V SJCAM před pár týdny začali pracovat na nové akční kameře. Novinka by měla pokračovat v nově zaběhlém označení a na trh nejspíše přijde s názvem SJ9 (PRO). Základem by měla být vodotěsnost dle certifikace IP68 bez pouzdra.

V současné době je nejvyšším modelem od SJCAM akční kamera SJCAM SJ8 PRO, která nabízí jako své maximální rozlišení 4K s 60fps. Bohužel v nejen v České republice se této značce nedaří a prodeje nejsou nijak oslnivé a to ani přes vcelku příznivou cenu SJCAM SJ8 PRO:

Sjcam SJ8 Pro lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

A pokud výrobci akčních kamer musejí spoléhat na čipy, které pro ně vyrobí někdo jiný (jediná současná výjimka je GoPro), tak se není ani moc kam posouvat. Tedy alespoň co se rozlišení a snímkové frekvence týče.

My máme potvrzenu informaci, že v SJCAM už několik dnů intenzivně pracují na novince, které ponese název SJ9 a nejvyšší model nejspíše opět s příponou "PRO". Tato nová akční kamera by měla umět něco, co mají v současné době GoPro kamery. Podle indícií, které máme přímo z SJCAM by se mělo jednat o certifikaci IP68. Tedy nová kamera SJCAM by měla být vodotěsná i bez pouzdra. Do jaké hloubky tato vodotěsnost bude je však otázka. Stupeň krytí IPx8 totiž znamená: "chráněno proti potopení do vody. Zařízení je schopné nepřetržitého potopení do vody za podmínek, které určí výrobce zařízení".

Kdy přijde novinka do prodeje také není známo, rozhodně to bude nejdříve v roce 2019, podle našeho odhadu až v druhé polovině roku 2019. A co dál SJCAM SJ9 přinese? Určitě minimálně 4K 60fps rozlišení či 120fps u Full HD videa. Chybět by neměl ani kodek H.265 a velká kapacita baterie. Co vše by měla mít SJCAM SJ9 PRO podle Vás? Napište do diskuze pod článkem.

Text: Ondřej Kaňa
Fotografie je pouze ilustrativní

Aktuality

Sony představilo novou DSLR Alpha A68

Nový foťák od Sony Alpha A68, který byl právě představen, si půjčuje senzor z nejvyššího mode A77 II, má 24MPx a 79 ostřících bodů.

Elephone 4K levná akční kamera

Maďarský výrobce mobilních telefonů Elephone se pouští do boje i s outdoorovými kamerami. Jejich první kamera by měla umět 4K video.

Eken H3: levná 4K kamera na sport

Nová kamera od Eken s označením H3 bude umět nahrávat videa až do rozlišení 4K. A měla by být velmi levná!

Canon EOS M10 - nová bezzrcadlovka

18Mpx APS-C snímač, Full HD video, výklopný displej. To je nová bezzrcadlovka EOS M10, kterou představila společnost Canon

iPhone 6S: nejlepší fotomobil současnosti?

Apple vybudoval svou pověst mobilních telefonů se skvělým fotoaparátem ne díky množství pixelů, ale na samotné kvalitě fotek. Jak je na tom nový iPhone 6S?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde