Po SJCAM SJ8 PRO se do prodeje dostávají i SJ8+ a SJ8 Air

Série akčních kamer SJ8 od SJCAM má celkem tři kamery, nejvyšší model se už nějakou dobu prodává i v ČR. Nyní se do prodeje dostávají i další dva modely SJ8+ a SJ8 Air. Jaká je jejich česká cena? A mají vůbec tyto kamery smysl?

SJCAM SJ8 Pro je první akční kamera od SJCAM s nativním 4K 60fps rozlišením a kodekem H.265 a v ČR se u některých prodejců objevila už před nějakým časem. Nyní se do prodeje dostávají i další dva modely. Kolik SJ8 Air a SJ8+ stojí?

SJCAM SJ8 Pro lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ8 Air

Nejlevnější model disponuje základním čipem Novatek NT96658 (neplést si s tím, který je použit u SJCAM SJ5000X Elite nebo Niceboy Vega 5 pop) a senzorem Panasonic MN34112PA. To předurčuje SJ8 Air do skupiny základních 1080p 30fps kamer. Kamera má 2,33" dotykový displej a bohužel této kameře chybí stabilizace videa. Z tohoto důvodu je jasné, že kamera SJCAM SJ8 Air bude soupeřit s těmi nejlevnějšími modely akčních kamer pro nenáročné uživatele. V tomto segmentu to ovšem bude mít těžké, protože i v této kategorii najdeme kamery se značkovým senzorem Sony či až interpolovaným 4K rozlišením. Jednou takovou je Niceboy Vega 5 fun.
 
První eshopy již SJCAM SJ8 Air nabízejí a to za tuto cenu:

SJCAM SJ8 Air lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ8+

Tento model už dává větší smysl, než kamera SJ8 Air. SJ8+ totiž mimo 4K 30fps rozlišení nabídne i možnost nahrávat video kódované pomocí H.265. V této akční kameře najdeme nejnovější čipset Novatek NT96683 a senzor Sony IMX117, který najdeme třeba u  SJCAM SJ7  Star nebo Niceboy Vega 5. U SJCAM SJ8+ přibyl k 2,33" zadnímu displeji také malý 0,96" displej na přední stranu a u této kamery se dočkáme stabilizace.
 
Aktuální cena SJCAM SJ8+ je následující:

SJCAM SJ8 Plus lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

V SJCAM tak připravili akční kameru téměř pro každého, jestli zruší prodej některých modelů, není v tuto chvíli známo. Osobně doufám, že nedojde k ukončení prodeje skvělé SJ5000X Elite a osobně bych ukončil SJ6 Legend, která se svou kvalitou videa a fotek nepovedla. Vybrali jste si z nabídky akčních kamer série SJ8? Napište do diskuze.

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy Vega 4K

Outdoorová kamera Niceboy Vega 4K dokáže nabídnout u Full HD videa 60fps, má 2" displej a v balení najdeme voděodolný dálkový ovladač. Jak si vedla v našem testu?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde