Objektivy Zeiss pro telefony iPhone

Společnost Zeiss představila nové objektiy, které jsou určeny pro mobilní telefony iPhone z řady 6. A můžete si pořídit makro, širokoúhlý nebo teleobjektiv.

Společnost Zeiss je známá jako výrobce velmi kvalitních objektivů určených především pro zrcadlovky a kompakty s vyměnitelnými objektivy. Nově na CES v Las Vegas představila objektivy, které jsou určeny pro mobilní telefony iPhone 6, 6S a 6 Plus a 6S Plus.

Apple iPhone 6 16GB lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Apple iPhone 6S 64GB lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Apple iPhone 6 Plus 64GB lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Tyto objektivy byly vyrobeny ve spolupráci s firmou ExoLens a jak uvádí přímo Zeiss, jedná se o nejlepší optiku, která je v současné době k dispozici. K telefonu se objektiv přidělává pomocí speciálního držáku, který je vyroben z hliníku a má dokonce klasický stativový závit. 
Teleobjektiv zdvojnásobuje ohniskovou vzdálenost oproti objektivu v iPhonu a odpovídá ekvivalentní ohniskové vzdálenosti 60mm. Širokoúhlý objektiv naopak snižuje ohniskovou vzdálenost na 18mm. Oba objektivy mají asférické čočky, které zabraňují zkreslení focených objektů u krajů fotek.
Makro objektiv má navíc funkci zoom. A dokáže fotit v rozmezí ohniskové vzdálenosti 3 až 12mm. Tento objektiv má také polo-transparentní distanční difuzér pro snazší ostření. Když jste opravdu blízko k fotografovanému objektu, umožňuje, aby světlo dopadalo na objekt rovnoměrně.
 
Objektivy Zeiss pro telefony iPhone by měly být dostupné v první polovině roku 2016 a cena zatím není známa. Co na objektivy říkáte? Napište nám do diskuze:

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde
Budete přesměrováni. Případně klikněte zde