Novinka od Eken: akční kamera H9+ se 140° objektivem

Čínská společnost Eken produkuje jednu outdoorovou kameru za druhou. Její novinka má označení H9+, že jde o novinku berme ale s rezervou.

Psali jsme už o všech kamerách Eken. Všechny články ani nebudeme vyjmenovávat, protože bychom tady byli snad do zítra. Za zmínku stojí snad jen naše srovnání Eken H8 a H9, které najdete zde.

Nově je k dispozici i kamera Eken H9+. A jaký je rozdíl oproti kameře H9? Jediný a tím je, že objektiv má 140° (oproti 170° u Eken H9). Tedy máme menší úhel záběru kamery, ale zároveň menší efekt rybího oka. Eken tak pravděpodobně vyslyšelo volání některých potencionálních zákazníků, kterým rybí oko vadí.

Eken H9+ má tedy opět procesor Sunplus 6350 a senzor OmniVision OV4689, který jako své nativní maximum zvládne rozlišení 4MPx. Kameře nechybí 2" displej s živým náhledem nahrávaného videa, WiFi a micro HDMI či USB konektor. Baterie má kapacitu 1050 mAh, což by mělo vydržet na 1,5 hodiny nahrávání při Full HD video. Když jsme u rozlišení, tak maximum pro kameru je 4K s 25fps. V tomto případě jde ale pouze o interpolaci, stejně jako v případě 2K rozlišení. Maximálním nativním rozlišením kamery Eken H9+ je tak 1080p s 60 snímky za sekundu. Kamera nahrává videa do formátu mov.

Vybíráte outdoorovou kameru? Přehled nejlepších outdoorových kamer zde

Kamera H9+ bude dodávaná s velkou škálou příslušenství a to včetně pouzdra, které je voděodolné až do hloubky 30 metrů. S kamerou H9 má "novinka" společné i rozměry a hmotnost - 59.3 x 24.6 x 41.1 mm a 64g. 

Cena kamery by měla být stejná jako v případě Eken H9, tedy můžete ji sehnat už za 40$. Co na kameru EKen H9+ říkáte? Napište do diskuze:

Aktuality

SJCAM C200: nová akční kamera, která je zbytečná

SJCAM přichází na trh s novou akční kamerou. Model C200 bohužel nepřináší nic zázračného. Interpolované 4K rozlišení s maximálně 24 snímky za sekundu a nativní Full HD video s 60fps je dnes už základ. Potěší snad jen vodotěsná konstrukce.

GoPro Hero 9 Black: 5K rozlišení a přední barevný displej

  

Oficiální představení GoPro Hero9 Black odhalilo, že tato nová akční kamera nabídne až 5K rozlišení a na přední straně se nově objeví barevný selfie displej. Jaká je cena novinky a co všechno GoPro Hero9 Black nabízí?

Niceboy VEGA X - videopohled na akční kameru

Nativní 4K rozlišení, stabilizace X-STEADY či 2" dotykový displej nabízí nová akční kamera Niceboy VEGA X, kterou si představíme ve videopohledu. Jaké funkce nabízí nejnovější přírustek mezi akčními kamerami?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde