Nové akční kamery pro rok 2018. Na co se můžeme těšit?

V roce 2018 na nás výrobci akčních kamer chystají spousty novinek. Těšit se můžeme vůbec na nejlepší akční kameru od SJCAM či Niceboy. Dorazí i GoPro Hero 7 či novinka od Yi Technology? Co nového přinese rok 2018?

Potvrzené máme spousty nových kamer od SJCAM, pro kterou by rok 2018 měl být stěžejní. V ruce jsme měli novou akční kameru od Niceboy, která dorazí na český trh také během tohoto roku. Co všechno můžeme letos očekávat?

SJCAM

V SJCAM toho chystají opravdu hodně, na trh se během pár dnů dostaně nová černá skříňka SJDASH+, která má 1080p 60fps rozlišení a dokonce bude disponovat GPS. Chybět nebude ani jízdní asistent ADAS a skvělá světelnost objektivu. Více informací o SJCAM SJDASH+ v našem článku:
 
Mnohem více očekávanou je ovšem akční kamera SJCAM SJ8 PRO, která bude umět 4K 60fps video a nahrávat bude videa do MP4 formátu s kodekem H.265. U této kamery naroste také kapacita baterie a to na 1200 mAh. Spolu s SJ8 PRO letos na trh přijdou i další kamery ze série SJ8 a to SJ8+ a SJ8 Air. Veškeré dostupné informace najdete v našem článku:
 
SJCAM chystá také levné varianty akčních kamer. Na trh totiž dorazí i SJCAM SJ4000 Air a M20 Air, které budou svou výbavou a hlavně rozlišením určeny pro méně náročné zákazníky. Dočkáme se také kamery SJCAM A10, která bude mít baterii o kapacitě 2650 mAh:
 

 

SJCAM SJ7 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy

 
Mohli jsme si vyzkoušet novinku od Niceboy, která nejspíše ponese název Vega 6. Půjde o nejvyšší model od Niceboy s 4K 30fps rozlišením. Oproti modelu Vega 5 (recenze) bude novinka schopná stabilizace videa až do nejvyššího rozlišení a hlavně se dočkáme kodeku H.265 (v čem je lepší než H.264?). Bližší specifikace Niceboy Vega 6 najdete v našem článku:
 

Niceboy VEGA 5 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro

Tady je velmi těžké něco jen odhadovat. Dříve GoPro nové akční kamery vydávalo ve dvouletých intervalech. GoPro Hero6 Black ovšem přišla rok po GoPro Hero5 Black (srovnání Hero6 a Hero5). Navíc GoPro už nesází na čipy Ambarella a ve své Hero6 vsadila na čip vlastní výroby. Je tak otázka, jestli jsou schopní tento rok přijít s něčím, co překoná 4K 60fps rozlišení a hlavně 240fps u Full HD videa.
 
Je možné, že se dočkáme vyššího rozlišení než 4K? Pracují v GoPro na čipu, který zvládne více než 240fps u 1920 x 1080 rozlišení? A přijde vůbec letos nová akční kamera? Hospodářské výsledky GoPro naznačují, že v GoPro by nový trhák potřebovali. GoPro s novinkami přichází vždy v posledním čtvrtletí, takže si budeme muset ještě dlouho počkat.

GoPro HERO5 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Yi Technology

V Yi Technology přeskočili veškerou konkurenci už loni s akční kamerou Yi 4K+ (recenze), která jako první na světě přinesla 4K 60fps rozlišení a v tomto ohledu se k ní zatím dotáhla jen GoPro Hero6 Black. I letos chystá táto čínská společnost nové akční kamery a jedna z nich by měl být TOP model. Čeho se dočkáme, je ovšem věštění z křišťálové koule. Bude mít nová Yi kamera GPS a kodek H.265? To je velmi pravděpodobné. A co dál? Musíme si ještě počkat.

Xiaomi Yi 4K+ (4K Plus) lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Na jakou akční kameru se těšíte? A co Vám u akčních kamer, které jsou v současnosti prodávané, chybí? Napište do diskuze.

Aktuality

SJCAM M20: nová mini kamera

Nová kamera od SJCAM s označením M20 bude disponovat 16Mpx senzorem od Sony, stabilizací pomocí gyroskopu a nabídne 2K rozlišení.

Objektivy Zeiss pro telefony iPhone

Společnost Zeiss představila nové objektiy, které jsou určeny pro mobilní telefony iPhone z řady 6. A můžete si pořídit makro, širokoúhlý nebo teleobjektiv.

Movi: 4K kamera pro živé streamy

Na veletrhu CES v Las Vegas byla představena 4K kamera, která nese jednoduchý název Movi a je určena pro živé streamy!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde