Niceboy VEGA X PRO VS GoPro Hero8 Black VS DJI Omos Action

GoPro Hero8 Black, DJI Osmo Action i Niceboy VEGA X PRO jsou akční kamery, které zvládají 4K 60fps rozlišení a jsou vodotěsné bez pouzdra. Jak si tyto akční kamery vedou ve srovnání parametrů a jaká je cena?

Akční kamery GoPro HERO8 Black a DJI Osmo Action jsou na trhu již nějakou dobu. Nově se do kategorie vodotěsných akčních kamer s 4K 60fps rozlišením přidává i Niceboy VEGA X PRO. Jak jsou na tom tyto akční kamery ve srovnání parametrů?

V současnosti se prodávají na českém trhu 2 akční kamery, které mají vodotěsné tělo a zároveň dokáží nahrávat až do 4K rozlišení s 60 snímky za sekundu. Jedná se o kamery od GoPro a DJI. Akční kameru SJCAM SJ9 Strike do výčtu nepočítám, protože v česku ji seženete pouze v jednom obchodě a nedá se tak mluvit o úspěchu kamery na našem trhu. Nově se však začne prodávat novinka Niceboy VEGA X PRO, která splňuje také vodotěsnost bez pouzdra i vysoké rozlišení.

Všechny tři kamery mají jako maximální rozlišení 4K video s 60fps. V čem vedou akční kamery od GoPro a DJI je snímková frekvence u Full HD videa. Kamery Hero8 Black i Osmo Action totiž dosahují 240fps u Full HD rozlišení a u Niceboy VEGA X PRO si musíme vystačit se 120 snímky. V čem naopak exceluje Niceboy je datový tok videa, který se v maximu pohybuje kolem 120 Mb/s. Zde nutno podotknout, že GoPro využívá novější kodek H.265 a tedy při nižším datovém toku zvládne "kvalitnější" video. Kamera od DJI i Niceboy si pak musí vystačit s kodekem H.264. S tím je také spojeno to, že GoPro Hero8 Black nahrává do MP4 formátu, u DJI a Niceboy je k dispozici MOV formát videa.

GoPro Hero8 Black, DJI Osmo Action i Niceboy VEGA X PRO disponují stabilizací videa a i když každý výrobce svou stabilizaci nazývá marketingovým pojmem, tak se ve všech případech jedná o elektronickou stabilizaci videa. Potěšující zpráva je, že všechny tři modely akčních kamer mají stereo mikrofon.

Jak už bylo zmíněno, tyto akční kamery nepotřebují k vodotěsnosti pouzdro. S GoPro se můžete potápět do hloubky 10 metrů, ještě o metr vyšší vodotěsnost má akční kamera od DJI a až 12 metrů pod hladinu je možné se ponořit s kamerou od Niceboy. VEGA X PRO navíc už ve svém prodejní balení má vodotěsné pouzdro, které zvýší vodotěsnost až na 30 metrů. U GoPro a DJI si pouzdro musíte dokoupit, vodotěsnost pak bude shodná a to 60 metrů.

Na všech třech kamerách najdeme 2 displeje. Zadní displej je vždy dotykový a největší plochu nabízí DJI Osmo Action s 2,25 palci. Na přední straně u GoPro Hero8 Black najdeme monochromatický displej, který zobrazuje aktuální nastavení. DJI a Niceboy pak na přední straně využívají barevný displej, který je schopný zobrazit živý náhled nahrávané scény.

Největší výhodou GoPro Hero8 Black je pak GPS modul, kterým je vybavena pouze tato akční kamera. Je tak možné zaznamenat rychlost, souřadnice a tím i trasu. To je pochopitelně vykoupeno cenou, kdy GoPro Hero8 Black je nejdražší kamerou z našeho výběru. Naopak s nejlevnější cenou přichází akční kamera Niceboy VEGA X PRO.

Aktuální ceny akčních kamer Niceboy VEGA X PRO, DJI Osmo Action a GoPro Hero8 Black zjistíte na odkazech:

Niceboy VEGA X PRO lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

DJI Osmo Action lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GoPro HERO8 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

SJCAM M20: nová mini kamera

Nová kamera od SJCAM s označením M20 bude disponovat 16Mpx senzorem od Sony, stabilizací pomocí gyroskopu a nabídne 2K rozlišení.

Objektivy Zeiss pro telefony iPhone

Společnost Zeiss představila nové objektiy, které jsou určeny pro mobilní telefony iPhone z řady 6. A můžete si pořídit makro, širokoúhlý nebo teleobjektiv.

Movi: 4K kamera pro živé streamy

Na veletrhu CES v Las Vegas byla představena 4K kamera, která nese jednoduchý název Movi a je určena pro živé streamy!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde