Niceboy VEGA X PRO – 4K 60fps video a vodotěsnost do 12 m

Na český trh přichází nová akční kamera, která podporuje 4K 60fps video a navíc je vodotěsná i bez pouzdra. Niceboy VEGA X PRO bude mít dokonce dva displeje. Jaká je cena a co vše tato nová akční kamera umí?

Poslední akční kamery od Niceboy jsme se dočkaly už v červnu roku 2018, tehdy byl totiž představen model Niceboy VEGA 6. Teď končí dlouhé čekání na novinku a podle papírových předpokladů toto čekání opravdu stálo za to.

Niceboy VEGA X PRO totiž dokáže nahrávat videa až do 4K rozlišení s 60 snímky za sekundu a zařazuje se po bok akčních kamer jako je GoPro Hero8 Black či DJI Osmo Action. Nejvyšší rozlišení je navíc nahráváno s datovým tokem 120Mbps. Akční kamera od Niceboy dále umí nahrávat i ve 2,7K rozlišení s 30fps a u Full HD videa (1920 x 1080p) půjde nastavit až 120 snímků za sekundu. Nejvyšší snímkovou frekvenci nabídne HD rozlišení, zde se dočkáme maximálně 240fps.

Samotná akční kamera Niceboy VEGA X PRO je vodotěsná i bez pouzdra a to do hloubky maximálně 12 metrů. Pokud by to někomu nestačilo, tak v prodejním balení je také pouzdro, se kterým se lze potápět až do hloubky 30 metrů. Niceboy VEGA X PRO má dva displeje. Hlavní displej na zadní straně je dotykový a má 2“. Po vzoru DJI Osmo Action má ovšem novinka od Niceboy také přední barevný 1,4“ displej. Oba displeje pak nabídnou živý náhled nahrávaného videa.

Niceboy u akční kamery VEGA X PRO použil čip iCatch V39 a CMOS senzor od Sony s 12MPx nativním rozlišením. Objektiv kamery má širokoúhlý záběr 170° (v menu kamery je možné zapnout korekci rybího oka) a světelnost f/2,8. Dobrou zprávou je, že objektiv je celoskleněný a složený ze 7 vrstev skla a nechybí ani antireflexní krycí plocha.

Náš tip: Největší výběr akčních kamer najdete na Alza.cz

Niceboy uvádí, že kamera má zatím nejlepší stabilizaci, kterou u akčních kamer Niceboy lze najít a nazývá ji X-STEADY stabilizace. Jde pochopitelně o elektronickou stabilizaci videa, kterou u svých modelů využívá např. i GoPro. Samotná videa jsou nahrávaná do MOV formátu s kodekem H.264. Niceboy VEGA X PRO je vybavena baterií s kapacitou 1350 mAh, což by mělo vydržet až na 115 minut nahrávání Full HD videa. Určitě potěší použití stereo mikrofonu. Kameře pak nechybí Wi-Fi či HDMI a VEGA X PRO od Niceboy podporuje také připojení dálkového ovladače. Niceboy VEGA X PRO umí nahrávat Slowmotion videa a nechybí ani podpora Timelapse videí. Z dalších funkcích musím zmínit možnost nastavení časů expozice a fotit tedy s touto kamerou půjde i v noci.

 

 

 

V prodejním balení pak najdeme spousty příslušenstvím, namátkou se dá jmenovat držák na řídítka, nalepovací držáky, které se dají přichytit třeba na helmu a v balení najdeme i již zmíněné pouzdro. Akční kamera Niceboy VEGA X PRO má rozměry 65 x 44 x 34 mm a do prodeje by se měla dostat během června za cenu 4990Kč.

Niceboy VEGA X PRO lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Specifikace Niceboy VEGA X PRO

Čip: iCatch V39

Senzor: CMOS Sony

Objektiv: celoskleněný 7G + antireflexní krycí plocha, 170°

Světelnost: f/2,8

Rozlišení videa: 4K 60fps, 4K 30fps, 2,7K 30fps, 1080p 120fps, 1080p 60fps, 1080p 30fps, 720p 240fps, 720p 120fps, 720p 60fps

Formát videa: MOV, H.264

Datový tok videa: až 120Mb/s (4K 60fps video)

Stabilizace: ano (X-STEADY)

Max. rozlišení fotografií: 20MPx

Formát fotografií: JPG

Displej: zadní 2,0“ dotykový LTPS displej + 1,4“ přední selfie displej

Baterie: 1350 mAh 3,7V, Li-Ion, vyměnitelná

Vodotěsnost: 12 metrů bez pouzdra/30 metrů ve vodotěsném pouzdře

Konektivita: Wi-Fi (2,4GHz), microHDMI, microUSB

Mikrofon: ano, stereo

Paměťová karta: max. 128 GB

Dálkové ovládání: ano (prodává se zvlášť)

Rozměry kamery: 65 x 44 x 34 mm

Hmotnost vč. baterie: 127 g

GoPro HERO7 Black Edition lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: niceboy.cz

Aktuality

Yi Mini Dash: nová levná kamera do auta s Full HD videem

Yi Technology přichází s novou černou skříňkou do auta, které má nenápadný design a zaujme hlavně svou nízkou cenou. Yi Mini Dash Camera nahrává ve Full HD rozlišení, má displej a lze ji propojit s mobilní aplikací.

Recenze akční kamery Niceboy VEGA 6 star. Jak uspěla?

Niceboy VEGA 6 star se chce stát hvězdou mezi akčními kamerami. Zazáří na tomto přeplněném nebi se svým videem a optickou stabilizací? VEGA 6 star prošla naším testem, jak v recenzi dopadla?

Po SJCAM SJ8 PRO se do prodeje dostávají i SJ8+ a SJ8 Air

Série akčních kamer SJ8 od SJCAM má celkem tři kamery, nejvyšší model se už nějakou dobu prodává i v ČR. Nyní se do prodeje dostávají i další dva modely SJ8+ a SJ8 Air. Jaká je jejich česká cena? A mají vůbec tyto kamery smysl?

Testujeme Niceboy Vega 6 star s optickou stabilizací

Akční kamera Niceboy Vega 6 star dorazí během pár dnů na české pulty. Tato kamera s nativním 2K rozlišením či optickou stabilizací videa právě dorazila na recenzi. Máte na kameru VEGA 6 star otázky? Ptejte se!

Akční kamera Niceboy Vega 5 za 3990Kč jen do 17.6.2018!

Stále ještě TOP model akční kamery od Niceboy s 4K rozlišením můžete až do neděle u jednoho prodejce zakoupit za akční cenu 3990Kč. Vega 5 má čip Ambarella, senzor Sony a u Full HD videa disponuje až 120fps.

SJCAM SJ8 Pro: první 4K 60fps videa natočená kamerou

Začátek prodeje akční kamery SJCAM SJ8 Pro je na spadnutí a na internetu se objevují první videa natočená touto kamerou ve 4K 60fps rozlišení. Podívejte se jak kvalitně SJ8 Pro s čipem Ambarella a senzorem Sony nahrává.

SJCAM SJ8 PRO oficiálně: konkurence pro Yi 4K+ je na světě

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je oficiálně představena a do prodeje se dostane za pár týdnů. Známe specifikace a čínskou cenu. Zaujme hlavně 4K 60fps rozlišení, velký dotykový displej a kodek videa H.265. Co vše o kameře víme?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde