Niceboy VEGA X: levná 4K akční kamera se stabilizací

Niceboy na český trh uvede další novou akční kameru. Model VEGA X bude disponovat reálným 4K rozlišením či dotykovým displejem a zaujmout by měl hlavně svou nízkou cenou. Co vše kamera umí a jaká bude cena?

Nejvyšším modelem akční kamery od Niceboy bude od tohoto roku VEGA X PRO – tato nedávno představená kamera přichází s 4K 60fps rozlišením a vodotěsným tělem, které nepotřebuje pouzdro. Další novinkou je levnější alternativa, která se jmenuje jednoduše Niceboy VEGA X.

Niceboy VEGA X bude vybavena čipem HiSilicon Hi3559 (ten známe už z modelu VEGA 6) a senzorem Sony IMX458. Kamera tak bude schopná díky této kombinaci HW nahrávat při maximálním 4K rozlišení s 30 snímky za sekundu a chybět nebude ani 2,7K 30fps a 2K 60fps video. Pokud si vystačíte s Full HD rozlišením (1920 x 1080), tak budete moci využít až 90 snímků za sekundu. Videa pak budou nahrávána do MP4 formátu a použít lze i nejnovější kodek H.265 (starší verze H.264 však bude taktéž zachována) s maximálním datovým tokem 55Mbps. Kamera Niceboy VEGA X je pak schopná pořizovat fotografie až do rozlišení 12MPx a to ve formátu JPG.

 

 

 

V Niceboy použili celoskleněný objektiv se 7 vrstvami skla a antireflexní krycí vrstvu, úhel záběru objektivu je pak širokoúhlých 170° s možností redukce rybího oka. Redukce je pochopitelně pouze elektronická. Světelnost objektivu je pak slušných f/2,8. Stejně jako u nevyššího modelu VEGA X PRO byla i u akční kamery VEGA X použita X-STEADY stabilizace.

Zadní strana Niceboy VEGA X je osazena 2“ displejem, který je dotykový a pochopitelně nabízí živý náhled nahrávané scény. I když je kamera vybavena baterií s kapacitou „pouze“ 1050 mAh, tak výrobce slibuje až 170 minut nahrávání při Full HD rozlišení a to je slušná hodnota. Niceboy VEGA X pak má i WiFi a z další konektivity lze zmínit microHDMI pro propojení s monitorem či microUSB.

Akční kamera Niceboy VEGA X je vodotěsná pouze v pouzdru, které je součástí prodejního balení a to do hloubky 30 metrů. VEGA X pak podporuje paměťové karty do kapacity 128GB a vzhledem k vysokému datovému toku jsou doporučené paměťové karty typu UHS-I U3. Kamera podporuje také dálkové ovládání, které je součástí prodejního balení.

Rozměry akční kamery Niceboy VEGA X jsou 59 x 30 x 41 mm a hmotnost včetně baterie 67 gramů. Niceboy VEGA X by se měla stát jednou z nejlevnějších akčních kamer s nativním 4K rozlišením a na trhu by se měla objevit s cenou pod 3000Kč. Začátek prodeje Niceboy VEGA X je naplánován na červenec 2020.

Specifikace Niceboy VEGA X

  • Čip: HiSilicon Hi3559
  • Senzor: Sony IMX458
  • Objektiv: celoskleněný 7G + antireflexní krycí vrstva, 170°
  • Světelnost: f/2,8
  • Rozlišení videa: 4K 30fps, 2,7K 30fps, 2K 60/30fps, 1080p 90/60/30fps, 720p 120/60/30fps
  • Formát videa: MP4, H.264/H.265
  • Datový tok videa: až 56Mb/s (4K 30fps video)
  • Stabilizace: ano (X-STEADY)
  • Max. rozlišení fotografií: 12MPx
  • Formát fotografií: JPG
  • Displej: 2“ dotykový (LTPS)
  • Baterie: 1050mAh, Li-Ion, vyměnitelná
  • Výdrž: až 170 minut při 1080p 30fps rozlišení (vypnutý displej a Wi-Fi, teplota okolí 22 °C)
  • Vodotěsnost: v pouzdru do 30 m
  • Konektivita: Wi-Fi (2,4GHz), microHDMI, microUSB
  • Mikrofon: ano
  • Paměťová karta: microSD, typ UHS-I U3, max. 128 GB, podporovaný formát FAT32 (karta není součástí balení)
  • Dálkové ovládání: ano
  • Provozní teplota: 0 – 55°C (se snižující se teplotou klesá výdrž baterie)
  • Rozměry kamery: 59 x 30 x 41 mm
  • Hmotnost vč. baterie: 67 g

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: Niceboy

Aktuality

Vybíráme zrcadlovku. Značka levně

DSLR jsou pořád tou nejlepší volbou, co koupit, když to s fotkami myslíte vážně. Jakou zrcadlovku vybrat, aby nás nezruinovala?

Zoner Studio ve verzi 18

Zoner představil svou novou verzi programu pro úpravu fotografií. Zoner studio 18 přináší zjednodušený design, vylepšené úpravy v RAW, podporu 4K rozlišení na monitorech a další.

Nejlepší nové bezzrcadlovky 2015

Bezzrcadlovky nebo chcete-li kompaktní fotoaparáty, jsou nejlepším poměrem cena a výkon. Nestačí-li Vám obyčejný kompaktní fotoaparát a kvalitní zrcadlovka Vám přijde drahá, pak je tady pro Vás náš výběr toho nejlepšího.

Jsem Ezviz S1, jsem legenda

Značka Ezviz označuje svou novou kameru za legendu. Sice jsou to silná slova, ale zaujmout může. Hlavně pro svou výdrž na jedno nabití!

Eken H9 kamera s Ultra HD 4K videem za 2000Kč?

Celkem neznámá čínská společnost Eken představila svou novou outdoorovou kameru s názvem H9. Ta se chlubí možností natáčet videa v rozlišení 4096x2160 pixelů. Tedy v Ultra HD rozlišení.

GoPro Hero 4 Session: nejmenší hrdina!

Výrobce outdoorových kamer GoPro představil svou nejmenší kameru. Jmenuje se Hero 4 Session. Je lehčí a menší než Hero 4, ale stejně vybavená!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde