Niceboy Vega+ VS Niceboy Vega 5 FUN. srovnání akčních kamer

Niceboy Vega 5 FUN je nástupcem modelu Vega+. Obě akční kamery prošly naší recenzí, ovšem jaké jsou mezi nimi rozdíly? Vega 5 FUN jako nástupce přináší spousty vylepšení oproti Vega+, podívejte se na ty zásadní změny.

Niceboy v poslední době vydává jednu akční kameru za druhou. To také znamená, že se musí občas zastavit výroba některého modelu. Tím je Niceboy Vega+, která prošla recenzí v roce 2016. Nástupcem této kamery je model Vega 5 FUN, kterou jsme v recenzi již také měli. Jaké jsou tedy rozdíly mezi Niceboy Vega + a Niceboy Vega 5 FUN?

Srovnání parametrů Niceboy Vega+ a Vega 5 FUN

Design je u obou kamer téměř stejný a tady se Niceboy drží zajetých kolejí. Větší a ty zásadní změny se udály uvnitř kamery. Niceboy Vega 5 FUN dostala výkonnější čip a senzor s vyšším rozlišením. OmniVision použitý u Vega+ má nativní rozlišení 2,2MPx a senzor Sony IMX179 u Vega 5 FUN má rozlišení 8MPx. Kombinace senzoru a čipu u nového modelu umožňuje nahrávat až do 4K rozlišení. Je ovšem nutné počítat s tím, že se jedná pouze o dopočet. V kameře Vega 5 FUN najdeme také 1080p 60fps video, ovšem tady už narážíme na limity čipu a stejně jako Vega+ je i Vega 5 FUN hlavně 1080p 30fps akční kamerou.

Obě kamery mají displej s živým náhledem nahrávaného videa, který má 2". Dají se připojit k mobilnímu telefonu a pomocí aplikace je lze ovládat a obě kamery podporují dálkové ovládání (u Vega+ pouze u verze Remote), které je přibaleno v prodejním balení. Objektiv u Niceboy Vega+ i Vega 5 FUN má úhel záběru 170°, a u novějšího modelu se nám mírně zlepšila světelnost na f/2,6.

Niceboy Vega 5 FUN přináší spousty vylepšení, i co se nastavení týče. V menu najdeme nejen možnost měnit expozici, ale také volbu nastavení vyvážení bílé (Vega+ to umí jen přes aplikaci). Vega 5 FUN dokonce zvládá vytvářet slowmotion a časosběrmá videa. Tyto funkce kamera Vega+ nemá. Novinkou je také mód Autokamera u Niceboy Vega 5 FUN.

Cena

Niceboy Vega+ je v současné době ve výprodejových slevách, Vega 5 FUN nasazuje cenu na úrovni modelu Vega+ Remote. Ovšem novinka se dá koupit už za 2000Kč:

Niceboy VEGA 5 Fun lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy VEGA+ lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Videa

 
 
Niceboy Vega 5 FUN má o něco vyšší datový tok u videa, než tomu bylo u modelu Vega+. Tím zvládne zachytit více detailů. Větší změna nastala u barevného podání videa. Vega 5 FUN má barvy více realistické, u Vega+ převládal lehce růžový nádech. Vega 5 FUN si také lépe poradí s přechody mezi světlem a stínem.

Závěr

Niceboy Vega 5 FUN je důstojným nástupce akční kamery Vega+. Přináší vylepšení v podobě výkonnějšího čipu a senzoru s téměř 4x vyšším rozlišením. K zahození není ani možnost vytvářet Timelapse video a to až ve 4K rozlišení. U Vega 5 FUN je ovšem nutné počítat, že 1080p 60fps video je jen papírový bonus a stejně jako Vega+ je to 1080p 30fps kamera. U Niceboy Vega+ je zase v současné době nastavena cena poměrně výhodně a pokud oželíte některé funkce, tak se jedná o výhodný nákup.
 
Podívat se můžete také na náš výběr levných akčních kamer nebo si porovnat TOP akční kamery na českém trhu. K dispozici jsou také naše podrobné recenze akčních kamer.

Aktuality

Vybíráme zrcadlovku. Značka levně

DSLR jsou pořád tou nejlepší volbou, co koupit, když to s fotkami myslíte vážně. Jakou zrcadlovku vybrat, aby nás nezruinovala?

Zoner Studio ve verzi 18

Zoner představil svou novou verzi programu pro úpravu fotografií. Zoner studio 18 přináší zjednodušený design, vylepšené úpravy v RAW, podporu 4K rozlišení na monitorech a další.

Nejlepší nové bezzrcadlovky 2015

Bezzrcadlovky nebo chcete-li kompaktní fotoaparáty, jsou nejlepším poměrem cena a výkon. Nestačí-li Vám obyčejný kompaktní fotoaparát a kvalitní zrcadlovka Vám přijde drahá, pak je tady pro Vás náš výběr toho nejlepšího.

Jsem Ezviz S1, jsem legenda

Značka Ezviz označuje svou novou kameru za legendu. Sice jsou to silná slova, ale zaujmout může. Hlavně pro svou výdrž na jedno nabití!

Eken H9 kamera s Ultra HD 4K videem za 2000Kč?

Celkem neznámá čínská společnost Eken představila svou novou outdoorovou kameru s názvem H9. Ta se chlubí možností natáčet videa v rozlišení 4096x2160 pixelů. Tedy v Ultra HD rozlišení.

GoPro Hero 4 Session: nejmenší hrdina!

Výrobce outdoorových kamer GoPro představil svou nejmenší kameru. Jmenuje se Hero 4 Session. Je lehčí a menší než Hero 4, ale stejně vybavená!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde