Niceboy Vega+ VS Niceboy Vega 5 FUN. srovnání akčních kamer

Niceboy Vega 5 FUN je nástupcem modelu Vega+. Obě akční kamery prošly naší recenzí, ovšem jaké jsou mezi nimi rozdíly? Vega 5 FUN jako nástupce přináší spousty vylepšení oproti Vega+, podívejte se na ty zásadní změny.

Niceboy v poslední době vydává jednu akční kameru za druhou. To také znamená, že se musí občas zastavit výroba některého modelu. Tím je Niceboy Vega+, která prošla recenzí v roce 2016. Nástupcem této kamery je model Vega 5 FUN, kterou jsme v recenzi již také měli. Jaké jsou tedy rozdíly mezi Niceboy Vega + a Niceboy Vega 5 FUN?

Srovnání parametrů Niceboy Vega+ a Vega 5 FUN

Design je u obou kamer téměř stejný a tady se Niceboy drží zajetých kolejí. Větší a ty zásadní změny se udály uvnitř kamery. Niceboy Vega 5 FUN dostala výkonnější čip a senzor s vyšším rozlišením. OmniVision použitý u Vega+ má nativní rozlišení 2,2MPx a senzor Sony IMX179 u Vega 5 FUN má rozlišení 8MPx. Kombinace senzoru a čipu u nového modelu umožňuje nahrávat až do 4K rozlišení. Je ovšem nutné počítat s tím, že se jedná pouze o dopočet. V kameře Vega 5 FUN najdeme také 1080p 60fps video, ovšem tady už narážíme na limity čipu a stejně jako Vega+ je i Vega 5 FUN hlavně 1080p 30fps akční kamerou.

Obě kamery mají displej s živým náhledem nahrávaného videa, který má 2". Dají se připojit k mobilnímu telefonu a pomocí aplikace je lze ovládat a obě kamery podporují dálkové ovládání (u Vega+ pouze u verze Remote), které je přibaleno v prodejním balení. Objektiv u Niceboy Vega+ i Vega 5 FUN má úhel záběru 170°, a u novějšího modelu se nám mírně zlepšila světelnost na f/2,6.

Niceboy Vega 5 FUN přináší spousty vylepšení, i co se nastavení týče. V menu najdeme nejen možnost měnit expozici, ale také volbu nastavení vyvážení bílé (Vega+ to umí jen přes aplikaci). Vega 5 FUN dokonce zvládá vytvářet slowmotion a časosběrmá videa. Tyto funkce kamera Vega+ nemá. Novinkou je také mód Autokamera u Niceboy Vega 5 FUN.

Cena

Niceboy Vega+ je v současné době ve výprodejových slevách, Vega 5 FUN nasazuje cenu na úrovni modelu Vega+ Remote. Ovšem novinka se dá koupit už za 2000Kč:

Niceboy VEGA 5 Fun lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy VEGA+ lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Videa

 
 
Niceboy Vega 5 FUN má o něco vyšší datový tok u videa, než tomu bylo u modelu Vega+. Tím zvládne zachytit více detailů. Větší změna nastala u barevného podání videa. Vega 5 FUN má barvy více realistické, u Vega+ převládal lehce růžový nádech. Vega 5 FUN si také lépe poradí s přechody mezi světlem a stínem.

Závěr

Niceboy Vega 5 FUN je důstojným nástupce akční kamery Vega+. Přináší vylepšení v podobě výkonnějšího čipu a senzoru s téměř 4x vyšším rozlišením. K zahození není ani možnost vytvářet Timelapse video a to až ve 4K rozlišení. U Vega 5 FUN je ovšem nutné počítat, že 1080p 60fps video je jen papírový bonus a stejně jako Vega+ je to 1080p 30fps kamera. U Niceboy Vega+ je zase v současné době nastavena cena poměrně výhodně a pokud oželíte některé funkce, tak se jedná o výhodný nákup.
 
Podívat se můžete také na náš výběr levných akčních kamer nebo si porovnat TOP akční kamery na českém trhu. K dispozici jsou také naše podrobné recenze akčních kamer.

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy Vega 4K

Outdoorová kamera Niceboy Vega 4K dokáže nabídnout u Full HD videa 60fps, má 2" displej a v balení najdeme voděodolný dálkový ovladač. Jak si vedla v našem testu?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde