Niceboy Vega 6 star: nová modelová řada pro rok 2018 je tady

  

Niceboy letos uvede nejméně dvě akční kamery a tou první, která se dostane do prodeje je Niceboy Vega 6 star. Nabídne optickou stabilizaci, nativní 2K video a příznivou cenu. Známe specifikace Niceboy Vega 6 star i cenu!

První akční kamerou od Niceboy pro rok 2018 je model Vega 6 star, který bude levnější variantou akční kamery Vega 5 pop (recenze). Později v tomto roce dorazí i nejvyšší model Niceboy Vega 6 s nativním 4K rozlišením a kodekem H.265. Na konci článku najdete video z předprodukčního vzoruku z kamery Vega 6 star.

U Niceboy Vega 6 star najdeme čip Novatek 96660 (stejný jako je u SJCAM SJ5000X Elite) a senzor OmniVision 4689 s rozlišením 4MPx. U senzoru se díky nižšímu rozlišení dočkáme menšího šumu při zhoršených světelných podmínkách. Tento HW stačí na interpolované 4K rozlišení s 24 snímky za sekundu a nejvyšším nativním videem je 2K s 30fps. U Full HD rozlišení (1080p) bude k dispozici až 60 snímků za sekundu. Akční kameře Niceboy Vega 6 star nebude chybět ani optická stabilizace videa a lze ji využít až do 4K rozlišení.

Zadní strana Vega 6 star je osazena 2“ displejem, který na rozdíl od Vega 5 pop není dotykový, baterie má kapacitu 1050 mAh a HDMI či USB je dnes již samozřejmostí. Kamera má také WiFi modul a pomocí aplikace ji lze ovládat i přes mobilní telefon. V prodejním balení pak najdeme dálkové ovládání a pochopitelně nechybí ani pouzdro, se kterým je kamera odolná proti vodě až do hloubky 30 metrů.

Parametry Niceboy Vega 6 star

  • Čip: Novatek 96660
  • Senzor: OmniVison 4689 (4MPx)
  • FOV: 170°
  • Světelnost: f/1,8
  • Stabilizace: optická
  • Formát videa: MP4, H.264
  • Rozlišení videa: 4K/24fps, 2K/30fps, 1080p/60fps/30fps, 720p/120fps,60fps
  • Max. datový tok videa: 24Mbps
  • Displej: 2“
  • Baterie: 1050 mAh
  • Paměťové karty: max. 64GB
  • Dálkové ovládání: ano (přímo v prodejním balení)

Niceboy Vega 6 star by měla být dostupná během června a nahradí kameru Vega 4K, jejíž výroba byla ukončena. Doporučená cena Vega 6 star je 3490Kč. Za tuto cenu se ovšem prodává Vega 5 pop, takže je jasné, že Vega 6 star půjde s cenou dolů a to nejspíše pod 3000Kč.

Niceboy Vega 6 Star lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Niceboy Vega 5 Pop lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ5000X Elite lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: niceboy

Aktuality

Neomezené úložiště pro Vaše fotky

Společnost Google spustila službu Fotky Google a nabízí neomezené úložiště pro Vaše fotky. Služba je určená jak pro mobilní zařízení, tak i pro počítače.

 

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde