Niceboy Vega 6 oficiálně: nejlevnější nativní 4K akční kamera?

Niceboy uvede na český trh novou akční kameru s nativním 4K rozlišením, které nebude chybět možnost nahrávat do H.265 kodeku a stabilizace videa půjde nastavit až do nejvyššího rozlišení. Niceboy Vega 6 potěší také svou cenou.

Niceboy Vega 5, kterou jsme měli v recenzi, se dostala až do našich TOP modelů akčních kamer. Nyní přichází nástupce Vega 6, který bude na zákazníky útočit hlavně svou nízkou cenou. Po Vega 6 star (recenze) jde již o druhou novou akční kameru Niceboy v tomto roce. Co akční kamera Niceboy Vega 6 umí?

Srdcem kamery je nový čip HISILICON Hi3559, který zatím z akčních kamer moc neznáme a senzorem použitým u Niceboy Vega 6 je Sony IMX258 s nativním rozlišením 13MPx. Maximálním rozlišením videa, které kamera zvládá je 4K s 30 snímky za sekundu. V menu najdeme také 2,7K video s 30fps a u Full HD videa lze nastavit maximálně 60fps. V tomto případě víc snímků nezvládá senzor Sony. Až 120fps lze pak využívat u HD rozlišení. Velmi dobrou zprávou je, že nahrávaná videa lze ukládat v kompresi H.265 a pochopitelně nechybí ani starší komprese videa H.264. Elektronickou stabilizaci videa lze pak využít až do nejvyššího 4K rozlišení.

Objektiv u Niceboy Vega 6 má úhel záběru 170° a digitálně ho lze v menu kamery měnit. Niceboy Vega 6 má WiFi pro propojení kamery s mobilním telefonem a ovládat ji lze i pomocí dálkového ovladače, který je součástí prodejního balení. Na zadní straně najdeme 2“ displej s živým náhledem nahrávaného videa. Displej není dotykový, což pro většinu uživatelů je dobrá zpráva. Vega 6 pojme až 64GB paměťové karty a baterie dostala kapacitu 1050 mAh. S monitorem lze kameru propojit pomocí HDMI.

Parametry Niceboy Vega 6
  • Čip: HISILICON Hi3559
  • Senzor: Sony IMX258 13MPx
  • FOV: 170°
  • Max. rozlišení: 4K 30fps
  • Max. datový tok videa: 61Mbps
  • Formát videa: MP4, H.264/H.265
  • Stabilizace: elektronická (do 4K 30fps)
  • Displej: 2“
  • Baterie: 1050 mAh

V prodejním balení Niceboy Vega 6 najdeme mimo zmíněného dálkového ovladače také vodotěsné pouzdro, se kterým se lze i s kamerou potápět až do hloubky 30 metrů, přibalen je také nalepovací držák (třeba na helmu), stativový držák, držák na řídítka kola a další.

Ze všeho nejzajímavější je ovšem cena Niceboy Vega 6, kdy se tato kamera stává nejlevnější akční kamerou s nativním 4K rozlišením na českém trhu. Běžná cena Niceboy Vega 6 bude 4990Kč a akční cena by se měla pohybovat pod částkou 4000Kč. Aktuální cena Niceboy VEGA 6 je následující:

Niceboy Vega 6 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: Niceboy

Aktuality

Vybíráme zrcadlovku. Značka levně

DSLR jsou pořád tou nejlepší volbou, co koupit, když to s fotkami myslíte vážně. Jakou zrcadlovku vybrat, aby nás nezruinovala?

Zoner Studio ve verzi 18

Zoner představil svou novou verzi programu pro úpravu fotografií. Zoner studio 18 přináší zjednodušený design, vylepšené úpravy v RAW, podporu 4K rozlišení na monitorech a další.

Nejlepší nové bezzrcadlovky 2015

Bezzrcadlovky nebo chcete-li kompaktní fotoaparáty, jsou nejlepším poměrem cena a výkon. Nestačí-li Vám obyčejný kompaktní fotoaparát a kvalitní zrcadlovka Vám přijde drahá, pak je tady pro Vás náš výběr toho nejlepšího.

Jsem Ezviz S1, jsem legenda

Značka Ezviz označuje svou novou kameru za legendu. Sice jsou to silná slova, ale zaujmout může. Hlavně pro svou výdrž na jedno nabití!

Eken H9 kamera s Ultra HD 4K videem za 2000Kč?

Celkem neznámá čínská společnost Eken představila svou novou outdoorovou kameru s názvem H9. Ta se chlubí možností natáčet videa v rozlišení 4096x2160 pixelů. Tedy v Ultra HD rozlišení.

GoPro Hero 4 Session: nejmenší hrdina!

Výrobce outdoorových kamer GoPro představil svou nejmenší kameru. Jmenuje se Hero 4 Session. Je lehčí a menší než Hero 4, ale stejně vybavená!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde