Niceboy Vega 6 oficiálně: nejlevnější nativní 4K akční kamera?

Niceboy uvede na český trh novou akční kameru s nativním 4K rozlišením, které nebude chybět možnost nahrávat do H.265 kodeku a stabilizace videa půjde nastavit až do nejvyššího rozlišení. Niceboy Vega 6 potěší také svou cenou.

Niceboy Vega 5, kterou jsme měli v recenzi, se dostala až do našich TOP modelů akčních kamer. Nyní přichází nástupce Vega 6, který bude na zákazníky útočit hlavně svou nízkou cenou. Po Vega 6 star (recenze) jde již o druhou novou akční kameru Niceboy v tomto roce. Co akční kamera Niceboy Vega 6 umí?

Srdcem kamery je nový čip HISILICON Hi3559, který zatím z akčních kamer moc neznáme a senzorem použitým u Niceboy Vega 6 je Sony IMX258 s nativním rozlišením 13MPx. Maximálním rozlišením videa, které kamera zvládá je 4K s 30 snímky za sekundu. V menu najdeme také 2,7K video s 30fps a u Full HD videa lze nastavit maximálně 60fps. V tomto případě víc snímků nezvládá senzor Sony. Až 120fps lze pak využívat u HD rozlišení. Velmi dobrou zprávou je, že nahrávaná videa lze ukládat v kompresi H.265 a pochopitelně nechybí ani starší komprese videa H.264. Elektronickou stabilizaci videa lze pak využít až do nejvyššího 4K rozlišení.

Objektiv u Niceboy Vega 6 má úhel záběru 170° a digitálně ho lze v menu kamery měnit. Niceboy Vega 6 má WiFi pro propojení kamery s mobilním telefonem a ovládat ji lze i pomocí dálkového ovladače, který je součástí prodejního balení. Na zadní straně najdeme 2“ displej s živým náhledem nahrávaného videa. Displej není dotykový, což pro většinu uživatelů je dobrá zpráva. Vega 6 pojme až 64GB paměťové karty a baterie dostala kapacitu 1050 mAh. S monitorem lze kameru propojit pomocí HDMI.

Parametry Niceboy Vega 6
  • Čip: HISILICON Hi3559
  • Senzor: Sony IMX258 13MPx
  • FOV: 170°
  • Max. rozlišení: 4K 30fps
  • Max. datový tok videa: 61Mbps
  • Formát videa: MP4, H.264/H.265
  • Stabilizace: elektronická (do 4K 30fps)
  • Displej: 2“
  • Baterie: 1050 mAh

V prodejním balení Niceboy Vega 6 najdeme mimo zmíněného dálkového ovladače také vodotěsné pouzdro, se kterým se lze i s kamerou potápět až do hloubky 30 metrů, přibalen je také nalepovací držák (třeba na helmu), stativový držák, držák na řídítka kola a další.

Ze všeho nejzajímavější je ovšem cena Niceboy Vega 6, kdy se tato kamera stává nejlevnější akční kamerou s nativním 4K rozlišením na českém trhu. Běžná cena Niceboy Vega 6 bude 4990Kč a akční cena by se měla pohybovat pod částkou 4000Kč. Aktuální cena Niceboy VEGA 6 je následující:

Niceboy Vega 6 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: Niceboy

Aktuality

SJCAM M20: nová mini kamera

Nová kamera od SJCAM s označením M20 bude disponovat 16Mpx senzorem od Sony, stabilizací pomocí gyroskopu a nabídne 2K rozlišení.

Objektivy Zeiss pro telefony iPhone

Společnost Zeiss představila nové objektiy, které jsou určeny pro mobilní telefony iPhone z řady 6. A můžete si pořídit makro, širokoúhlý nebo teleobjektiv.

Movi: 4K kamera pro živé streamy

Na veletrhu CES v Las Vegas byla představena 4K kamera, která nese jednoduchý název Movi a je určena pro živé streamy!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde