Niceboy Vega 5 POP VS SJCAM SJ6 Legend: srovnání akčních kamer

Akční kamery Niceboy Vega 5 POP a SJCAM SJ6 Legend mají stejný čip, ovšem liší se senzorem. Jedna využívá senzor Panasonic a druhá Sony. Rozdíly jsou i v kvalitě videa a fotek a v dalších parametrech. Jakou akční kameru koupit?

Vega 5 POP je nejnovější akční kamerou od Niceboy a svými parametry a cenou se hodně blíží akční kameře SJCAM SJ6 Legend. Jak si obě kamery vedou ve vzájemném srovnání a která má kvalitnější video?

Srovnání Niceboy Vega 5 POP a SJCAM SJ6 Legend

Niceboy VEGA 5 Pop lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ6 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

SJCAM SJ6 Legend má senzor s vyšším rozlišením (Panasonic MN341), ovšem zároveň tento senzor více trpí na šum a to zvláště za zhoršených světelných podmínek než Sony IMX078, který byl použitý u Niceboy Vega 5 POP. Čip Novatek 96660 mají obě kamery stejný. Rozdíly nenajdeme ani v rozlišeních, kterými kamery od Niceboy a SJCAM disponují. U Vega 5 POP i SJ6 Legend v menu najdeme až 4K 24fps video, u obou kamer jde ovšem jen o dopočet z 2K rozlišení. A právě 2K rozlišení je nejvyšším nativním, které jsou SJCAM SJ6 Legend i Niceboy Vega 5 POP schopné nahrávat.
 
 

Obě kamery mají na svém těle stativový závit a Niceboy i SJCAM mají baterii s kapacitou 1000 mAh. Rozdíl najdeme v displeji, respektive v jeho velikosti. SJCAM SJ6 Legend má 2" displej a u Niceboy Vega 5 POP najdeme 2,45" displej. Obě kamery mají displej dotykový, ovšem SJ6 Legend má na svém těle navíc ovládací tlačítka. SJCAM SJ6 Legend dokonce disponuje dalším displejem a to na své přední straně. Jedná se o informační displej, který zobrazuje rozlišení a další parametry kamery.

 
Niceboy Vega 5 POP i SJCAM SJ6 Legend mají optickou stabilizaci pomocí gyroskopu, kterou lze využít u všech rozlišeních. Kamera od Niceboy se chlubí o něco lepší světelností objektivu a vyšším zorným polem, které dokáže nahrát. U obou kamer můžeme FOV měnit v menu, ovšem jde pouze o digitální ořez.
 
SJCAM SJ6 Legend i Niceboy Vega 5 POP podporují připojení dálkového ovladače. U SJ6 Legend si ho musíte dokoupit a u Vega 5 POP dostanete dálkové ovládání již s kamerou. Kamera od SJCAM má výhodu, že k ní lze připojit externí mikrofon.
 

Srovnání kvality fotek

Před testem byly obě kamery dány do továrního nastavení a všechny hodnoty jsou tedy defaultní. Firmware u Niceboy Vega 5 POP 170821NE a u SJCAM SJ6 Legend 1.4.8.
 
U fotek jsou výsledky srovnatelné za zcela jasného slunečného počasí. V případě, že světelné podmínky nejsou dobré, tak má navrch Niceboy Vega 5 POP, která nemá ve fotkách tolik šumu. SJCAM SJ6 Legend zase je schopná fotit do RAW (i když jde o speciální SJCAM RAW, který je nutné před použitím převést do PNG ve speciálním programu SJCAM). SJ6 Legend si o něco lépe poradí s kontrastními scénami u fotek.
 
SJCAM SJ6 Legend
 
 
Niceboy Vega 5 POP
 
 
Další fotky z kamery Niceboy Vega 5 POP zde a z kamery SJCAM SJ6 Legend zde.
 

Srovnání kvality videa

Před testem byly obě kamery dány do továrního nastavení a všechny hodnoty jsou tedy defaultní. Firmware u Niceboy Vega 5 POP 170821NE a u SJCAM SJ6 Legend 1.4.8.
 

Niceboy Vega 5 POP má o něco ostřejší video a SJ6 Legend zase přirozenější barvy. I zde platí to, co u fotek. Při zhoršeném osvětlení se u SJCAM SJ6 Legend do videa dostavuje šum daleko dříve. Ač u fotek je to obráceně, tak ve videu si lépe s kontrastními scénami poradí Niceboy Vega 5 POP.

Následující obrázky jsou výřezem z videa z obou kamer (krátké video ke stažení zde):
 
Srovnání kvality fotek

Závěr

Niceboy Vega 5 POP je velmi povedená akční kamera, která zaujme hlavně svým obřím dotykovým displejem. Velmi dobré má také video a fotografie focené do JPG a výhodou je dálkový olvadač přímo v prodejním balení. U SJCAM SJ6 Legend zase můžete používat externí mikrofon a tato kamera je schopná pořizovat fotky do RAW.
 
Niceboy Vega 5 POP se dostala mezi naše TOP akční kamery, SJCAM SJ6 Legend umístění uniklo hlavně pro použitý senzor Panasonic, který nedosahuje takových kvalit jako Sony IMX078 (ten má například SJCAM SJ5000X Elite, která se do TOP akčních kamer podívala).
 
Pochopitelně výběr akční kamery necháme na Vás. Svůj názor můžete psát do diskuze pod článkem. Která akční kamera je podle Vás lepší? SJCAM SJ6 Legend nebo Niceboy Vega 5 POP?

Výhody Niceboy Vega 5 POP

  • 2,45" displej
  • kvalita 1080p 60fps videa
  • kvalita fotek
  • kvalita stabilizace
  • ovladač přímo v balení
Výhody SJCAM SJ6 Legend
 
  • informační displej
  • focení do RAW
  • kvalita fotek
  • nastavení expozičních časů
  • podpora externího mikrofonu
Zápory Niceboy Vega 5 POP
 
  • kvalita 720p 120fps videa
  • zvuk
  • nemá ovládací tlačítka
  • kapacita baterie
Zápoty SJCAM SJ6 Legend
 
  • kvalita 720p 120fps videa
  • šum ve videu a fotkách při nižším osvětlení
  • nutnost dokoupit ovladač
  • kapacita baterie

Aktuality

Canon EOS M10 - nová bezzrcadlovka

18Mpx APS-C snímač, Full HD video, výklopný displej. To je nová bezzrcadlovka EOS M10, kterou představila společnost Canon

iPhone 6S: nejlepší fotomobil současnosti?

Apple vybudoval svou pověst mobilních telefonů se skvělým fotoaparátem ne díky množství pixelů, ale na samotné kvalitě fotek. Jak je na tom nový iPhone 6S?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde