Konec SJCAM SJ5000+, přijde náhrada v podobě 4K kamery?

V době uvedení byla kamera SJCAM SJ5000+ jedinečná. Nabízela 60fps u 1080p rozlišení a 16MPx senzor od Panasonicu. Její výroba končí a čeká nás její nástupce.

Akční kamera SJ5000+ byla první kamera od SJCAM, která uměla 60fps u Full HD videa. Navíc v době uvedení přišla s neuvěřitelnou HW výbavou v čele s procesorem Ambarella a senzorem Panasonic.

Aktuální cena SJCAM SJ5000 Plus v českých e-shopech: Kč - Kč (Zdroj: Heureka.cz, )

Na svou dobu to byla opravdu povedená sportovní kamera, alespoň co se kvality videa a fotografií týče. Bohužel procesor Ambarella A7LS se vyznačoval větším zahříváním a také vyšší spotřebou baterie. Někteří majitelé kamery si také stěžovali na její zamrzání. V tuto chvíli je jasné, že výroba této kamery byla pozastavena.

A na internetu se objevily zvěsti o tom, že kamera SJ5000+ bude mít svého následovníka. Jestli se bude jednat o kameru se stejným označením, není jasné. V portfoliu SJCAM bude ale chybět čistě 1080p 60fps kamera. Modely SJ4000 (WiFi) a SJ5000 (WiFi) mají 30 snímků a model SJ4000+ či M20 sice již mají 60fps u Full HD, ale zase se dají považovat za 2K kamery. Tedy kamery s rozlišením 1440p.

Co ale u SJCAM chybí opravdu, je skutečný TOP model akční kamery. Xiaomi má svou Yi 4K, Niceboy zase Vega 4K PRO, tedy kamery s nativním 4K rozlišením a 120fps u Full HD. Je tedy otázka, jestli se nevydat právě tímto směrem. Kameře od SJCAM by slušel procesor Ambarella, ať už by se jednalo o A9SE nebo A12D (4K rozlišení s 30fps a 1080p se 120fps). Popřípadě by se dal ještě použit další procesor z řady A12, který sice neumí 4K, ale zase zvládá 100fps u 1080p rozlišení.

Co ale můžeme očekávat je ve hvězdách. Co říkáte Vy? Jaký model a jaké specifikace bude mít nová kamera od SJCAM?

Aktuality

Nejlepší nové bezzrcadlovky 2015

Bezzrcadlovky nebo chcete-li kompaktní fotoaparáty, jsou nejlepším poměrem cena a výkon. Nestačí-li Vám obyčejný kompaktní fotoaparát a kvalitní zrcadlovka Vám přijde drahá, pak je tady pro Vás náš výběr toho nejlepšího.

Jsem Ezviz S1, jsem legenda

Značka Ezviz označuje svou novou kameru za legendu. Sice jsou to silná slova, ale zaujmout může. Hlavně pro svou výdrž na jedno nabití!

Eken H9 kamera s Ultra HD 4K videem za 2000Kč?

Celkem neznámá čínská společnost Eken představila svou novou outdoorovou kameru s názvem H9. Ta se chlubí možností natáčet videa v rozlišení 4096x2160 pixelů. Tedy v Ultra HD rozlišení.

GoPro Hero 4 Session: nejmenší hrdina!

Výrobce outdoorových kamer GoPro představil svou nejmenší kameru. Jmenuje se Hero 4 Session. Je lehčí a menší než Hero 4, ale stejně vybavená!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde