Kodak SP360: 4K akční kamera pro virtuální realitu

Kodak přichází ze svou 360° kamerou určenou pro virtuální realitu. A rovnou u své outdoorové kamery nabízí 4K nativní rozlišení s 30 snímky za sekundu.

Kodak začíná prodávat svou 4K 360° kameru, která je určena VR videa. Zakoupit ji můžete v balení po jedné nebo rovnou dvou kamerách dohromady.

Dvě kamery v balení, spolu se speciálním držákem jsou z důvodu zachycení a vytváření plných 360° sférické VR videí. Navíc Kodak má svůj program PIXPRO SP360 Stitch, díky kterému můžete vytvářet a upravovat svá videa pro virtuální realitu.

Kodak svůj model SP360 4K  osadil 12MPx CMOS senzorem a 235° objektivem se světelností f/2,8. Akční videa můžete nahrávat v 4K rozlišení při 30fps. Toto video u Kodak SP360 4K je nativní. U Full HD videa je k dispozici 60fps a maximem pro HD video je 120 snímků za sekundu.

Kodak SP360 4K bohužel nemá displej s živým náhledem nahrávaného videa a spokojit se tak musíte s mobilním telefonem propojeným s kamerou přes WiFi. Kamera disponuje NFC a je možné dokoupit dálkové ovládání. V kameře o rozměrech 48 x 50 x 52.5 mm najdeme baterii o kapacitě 1250 mAh, což podle výrobce vystačí na 55 minut nahrávání při 4K rozlišení.

Kamera bez pouzdra má certifikaci IPX5, což značí ochranu proti tryskající vodě. Pokud budete chtít voděodolné pouzdro, musíte si ho dokoupit samostatně. Kodak SP360 4K je také odolný proti pádu z dvoumetrové výšky a lze tuto kameru použít až do -10°C.

Pozor na to, že se stále prodává první verze kamery, která nahrává videa do maximálního rozlišení 1080p s 30fps.

A jaké video Kodak SP360 4K pořizuje? Podívejte se na ukázku (nezapomeňte, že pomocí ovládacího prvku ve videu vlevo nahoře můžete s videem otáčet!):

Kamera Kodak SP360 4K se v současné době prodává mimo český trh za cenu 449$ v balení po jedné a za 899$ s dvěma kamerami.

Co na akční kameru Kodak SP360 4K říkáte? Napište do diskuze:

Aktuality

SJCAM SJ9 Strike: 4K 60fps video a voděodolnost bez pouzdra

SJCAM SJ9 Strike bude nový model akční kamery čínského výrobce. Tato kamera bude voděodolná i bez pouzdra a nabídne až 4K rozlišení s 60 snímky za sekundu. Půjde o důstojného konkurenta pro GoPro HERO7 Black?

GoPro Hero7 v limitované edici Dusk White

GoPro vydává limitovanou edici své akční kamery Hero7 Black. Vypadá to, že bílá je nová černá! GoPro Hero7 Black je v současné době nejlépe vybavenou kamerou na trhu a limitovaná edice Dusk White by GoPro měla pomoci v prodejích.

SJCAM Ion: nová řada akčních kamer brzo dorazí na trh

SJCAM chystá tři nové akční kamery. SJCAM Ion Carbon, Ion Totem a Ion Krypton nenabídnou nic zásadního a jedná se tak spíše o nesmyslnou řadu akčních kamer v portfoliu čínského výrobce. Co budou kamery umět?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde