Jaký dron koupit? Vybrali jsme ty nejlepší od DJI, Parrot a dalších

Drony jsou stále více oblíbenou hračkou. Trh s drony roste a výrobci se předhánějí v představování novinek. Vybrali jsme ty nejlepší drony, které jsou určené pro širokou veřejnost. Jaký dron koupit? Zkusíme poradit.

Lítání s drony se těším čím dál větší oblibě. I když je nutné pamatovat na to, že je nutné dodržovat předpisy, které se na používání těchto strojů uplatňují. Vybrali jsme drony, které stojí za pozornost.

DJI Mavic PRO

  • Maximální rychlost: 67Km/h
  • Doba letu: 27 minut
  • Dosah: 7Km
  • Kamera: ano (4K 30fps video)

DJI Mavic Pro DJIM0250 - DJIM0250 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

I přes své malé rozměry (193 x 83 x 83 mm) a hmotnost 743 gramů, nabízí DJI Mavic PRO vše, co daleko větší drony. DJI Mavic PRO je vybaven systémem pro vyhýbání se překážkám, dokáže sledovat vybraný objekt či automaticky přistát. Kamera s 4K videem je umístěna na 3osém gimbalu a dokáže pořizovat i fotografie ve 12MPx rozlišení a to dokonce v PNG formátu.

DJI Mavic PRO na jedno nabití dokáže létat 27 minut a to rychlostí až 64km/h (40mph), navíc dokáže zachovat stabilní pozici ve větru až do rychlosti 38km/h. Dálkové ovládání pro DJI Mavic PRO má vlastní LCD displej, který zobrazuje všechny důležité údaje, dron lze ovládat i pomocí mobilního telefonu a aplikace. LCD displej podporuje také živý náhled z kamery a můžete tak sledovat, co zrovna dron nahrává.
 

DJI Phantom 4 Advanced

  • Maximální rychlost: 72 Km/h
  • Doba letu: 30 minut
  • Dosah: 5 Km
  • Kamera: ano (4K 60fps video)

DJI Phantom 4 Advanced - DJI0426 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Oproti Phantom 3 PRO nabízí novinka Phnatom 4 Advanced robustnější konstrukci a hlavně vylepšenou funkci vyhýbání se překážkám. Kamera se 20MPx senzorem dokáže nahrávat videa ve 4K rozlišení a to až při 60 snímcích za sekundu a až 120fps se dočkáme u FullHD rozlišení. Stabilizaci zajišťuje 3osý gimbal.

Maximální rychlost, kterou je DJI Phantom 4 Advanced schopný vyvinout, je 72 km/h. Ve vzduchu se díky baterii s kapacitou 5350mAh udrží až 30 minut. Tento dron umí létat po trase, kterou mu nakreslíte, zvládá sledovat pohybující se objekt či zvládne letět na místo, které mu určíte pomocí obrazovky na dálkovém ovladači.

Xiro Xplorer V

  • Maximální rychlost: 29 Km/h
  • Doba letu: 25 minut
  • Dosah: 0,5 Km
  • Kamera: ano (FullHD video)

XIRO Xplorer V - XR16001 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Xiro Xplorer V potěší hlavně svou cenu, ovšem ani jeho parametry nejsou k zahození. Hlavně výdrž na jedno nabití, která se pohybuje kolem 25 minut, v této cenové kategorii potěší. Zaujmout musí taky svým designem, který se jen tak neokouká.

FullHD kamera je stabilizovaná pomocí gimbalu ve třech osách. Tento dron disponuje i speciálním režimem pro začátečníky, kdy je rychlost, vzdálenost i výška omezena, abyste se co nejlépe seznámili s ovládáním. K dispozici má také automatická tlačítka pro návrat domů i automatické vzlétnutí a přistání.

DJI Spark

  • Maximální rychlost: 50 Km/h
  • Doba letu: 16 minut
  • Dosah: 2 Km
  • Kamera: ano (FullHD video)

DJI Spark Alpine White - DJIS0200 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Nejmenší a nejlevnější dron od DJI se dá ovládat gesty. To je asi největší vychytávka dronu Spark, kterou se odlišuje od ostatních dronů DJI. Pokud na Vás míří kamera z dronu, tak mu stačí rukou ukázat, co má dělat. I přes své malé rozměry 143 x 143 x 55 mm je vybaven GPS i systémem Glonass a zvládá létat rychlostí až 50 km/h.

Full HD kamera s 30fps a 12MPx senzor sice nepatří k tomu nejlepšímu, ovšem cena DJI Spark je celkem nízká. Tedy alespoň na poměry dronů od této společnosti.

Parrot Bebop 2

  • Maximální rychlost: 60 Km/h
  • Doba letu: 25 minut
  • Dosah: 0,2 Km
  • Kamera: ano (FullHD video)

PARROT BEBOP 2 FPV, Sky-controller 2 a Kokpit brýle - PF726233AA lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

I přes malou váhu 500 gramů, je Parrot Bebop 2 schopný se ve vzduchu udržet až 25 minut na jedno nabití. Kamera s 14MPx senzorem je schopná nahrávat videa ve FullHD rozlišení a fotky je možné pořizovat i v PNG formátu. Dron má GPS a pomocí funkce Follow me dokáže sledovat Vaše aktivity.

K dronu je možné dokoupit dálkové ovládání, které lze propojit s aplikací v mobilním telefonu a létat s dronem Bebop 2 je možné také pomocí FPV brýlí.

ZeroTech Dobby

  • Maximální rychlost: 28 Km/h
  • Doba letu: 9 minut
  • Dosah: 0,1 Km
  • Kamera: ano (4K 30fps video)

DOBBY Selfie Drone ZEROTECH - RC_61925 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Zerotech Dobby je nejlevnější dron z našeho výběru a tomu odpovídají také parametry jako je dosah nebo délka letu na jedno nabití. Kupodivu u tohoto dronu najdeme kameru s 4K 30fps záznamem videa.

Díky GPS a Glonass zvládne tento dron let podle předem naplánované trasy. Dron Zerotech Dobby dokonce umí vzlétnout na hlasový povel. Dron má také vlastní úložiště o velikosti 16GB, na které je možné ukládat videa a fotografie.

Aktuality

Yi Mini Dash: nová levná kamera do auta s Full HD videem

Yi Technology přichází s novou černou skříňkou do auta, které má nenápadný design a zaujme hlavně svou nízkou cenou. Yi Mini Dash Camera nahrává ve Full HD rozlišení, má displej a lze ji propojit s mobilní aplikací.

Recenze akční kamery Niceboy VEGA 6 star. Jak uspěla?

Niceboy VEGA 6 star se chce stát hvězdou mezi akčními kamerami. Zazáří na tomto přeplněném nebi se svým videem a optickou stabilizací? VEGA 6 star prošla naším testem, jak v recenzi dopadla?

Po SJCAM SJ8 PRO se do prodeje dostávají i SJ8+ a SJ8 Air

Série akčních kamer SJ8 od SJCAM má celkem tři kamery, nejvyšší model se už nějakou dobu prodává i v ČR. Nyní se do prodeje dostávají i další dva modely SJ8+ a SJ8 Air. Jaká je jejich česká cena? A mají vůbec tyto kamery smysl?

Testujeme Niceboy Vega 6 star s optickou stabilizací

Akční kamera Niceboy Vega 6 star dorazí během pár dnů na české pulty. Tato kamera s nativním 2K rozlišením či optickou stabilizací videa právě dorazila na recenzi. Máte na kameru VEGA 6 star otázky? Ptejte se!

Akční kamera Niceboy Vega 5 za 3990Kč jen do 17.6.2018!

Stále ještě TOP model akční kamery od Niceboy s 4K rozlišením můžete až do neděle u jednoho prodejce zakoupit za akční cenu 3990Kč. Vega 5 má čip Ambarella, senzor Sony a u Full HD videa disponuje až 120fps.

SJCAM SJ8 Pro: první 4K 60fps videa natočená kamerou

Začátek prodeje akční kamery SJCAM SJ8 Pro je na spadnutí a na internetu se objevují první videa natočená touto kamerou ve 4K 60fps rozlišení. Podívejte se jak kvalitně SJ8 Pro s čipem Ambarella a senzorem Sony nahrává.

SJCAM SJ8 PRO oficiálně: konkurence pro Yi 4K+ je na světě

Akční kamera SJCAM SJ8 Pro je oficiálně představena a do prodeje se dostane za pár týdnů. Známe specifikace a čínskou cenu. Zaujme hlavně 4K 60fps rozlišení, velký dotykový displej a kodek videa H.265. Co vše o kameře víme?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde