HawKeye Firefly Q6: akční FPV kamera se senzorem Sony

Čínský výrobce HawKeye představil svou novou kameru Firefly Q6. Ta nabízí nativní 2K video a je určena pro umístění na RC modely.

HawKeye není až tak neznámý výrobce akčních kamer, o jejich modelu Firefly S6 jsme psali zde. Nyní přichází s další akční kamerou, která po vzoru Foxeer Legend 1 je určena pro všechny milovníky RC modelů.

V této kameře najdete procesor Novateck 96660 a CMOS senzor Sony IMX078 s 12MPx. Tedy stejný HW jako má kamera SJCAM SJ5000X Elite (její recenzi najdete zde). Firefly Q6 disponuje také stabilizací pomocí gyroskopu. Kamera dokáže natáčet video ve 4K rozlišení se 24fps. Takové video je ale pouze dopočtem a stejně jako u SJ5000X Elite bude vzhledem k nízkému počtu snímků za sekundu spíše nepoužitelné. 2K video je již nativní a nabízí 30fps. V případě 1080p rozlišení je k dispozici 60fps a u HD lze využít 120fps.

AV kabel dodávaný ke kameře zaručuje plnohodnotné využítí kamery jako FPV u RC modelů. Rozměry kamery jsou 72 x 34 x 17 mm.

Kamera má 0,7" OLED displej a FOV je pak 120°. HawKeye Firefly Q6 podporuje paměťové karty do velikosti 64GB a baterie o velikosti 800 mAh by měla vydržet podle výrobce až 1 hodinu při nejvyšším rozlišení.

Cena kamery se pohybuje okolo 85$. Co na kameru říkáte?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde